Lax med rucolapesto



Bild och recept: Recept.nu

Malin efterfrågade receptet på Rucolapeston jag lagade häromdagen, så här kommer det!

4 portinsbitar laxfilé
Rucolapesto:
2 1/2 dl grovhackad rucola
1 kruka färsk basilika
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl pinjenötter
1 1/2 dl oliv- eller rapsolja
2 vitlöksklyftor
1  tsk pressad citronsaft
salt och malen vitpeppar

1. Pesto: Skala vitlöken och kör rucola, basilika, vitlök, parmesanost och pinjenötter i en mixer. Häll på oljan och krydda med salt, peppar och citron.

2. Sätt ugnen på 150°. Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Fördela peston över laxen och sätt in i ugn i ca 15 minuter, innertemperaturen på laxen ska vara 50-55°.


Kommentarer
Postat av: Malin S

Tack snälla för receptet ! (och för magkomplimangen =)

2009-03-23 @ 18:40:56
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: Hemma hos Katta

Mmm, både låter och ser urgott ut! Söta mat-bilder på Tyra i inlägget nedan =)



Kraam kraam

2009-03-23 @ 19:41:37
URL: http://kattabloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0