Gott Nytt 2009!


Detta blir det sista inlägget för 2008. Tyra är hos mormor, vi har ätit GOTT och ska strax trippa iväg på festiviteter! Jag hoppas att NI alla får en helt fantastisk kväll oavsett hur den spenderas!

Jag vill också säga TACK till alla ni som tar er tid att skriva fina kommentarer. Det gör mig sååå GLAD!

Sista dagen 2008!

Har sovit underbart i natt och är nu pigg som en lärka ;-) Jag ska ta mig in till stan lite snabbt och fixa en blomma till värdinnorna sen ska jag bara MYSA med Tyra innan hon åker.
Förra året firade vi med en ganska lugn middag hos några vänner, jag var ju gravid. De andra drack rödvin och jag hade köpt alkoholfritt rött vin som INTE smakade speciellt gott!  



Dåliga mobilbilder på Nyårsafton för 1 år sedan.



Förberedelser inför Nyår!

Nu tänkte jag krypa ner i badet med en tidning och bara slappna av. Jag ska peela hela kroppen så att den blir lika mjuk som Tyras, nästan iallafall ;-) Sen ska jag plocka ögonbryn och fila naglarna och göra mig riktigt tiptop till imorgon kväll. Vi har barnvakt och ska på Nyårsfest hos Emma och Louise. Det är första gången som Tyra ska få sova borta, mormor kommer och hämtar henne imorgon eftermiddag och sedan ska de fira nyår tillsammans. De ska självklart bli jättekul att få gå på nyårsfest men jag kommer att längta IHJÄL mig efter min lilla skit. Jag ska dock NJUTA av att få klä upp mig, bara vara Elin och Johan och dricka en massa champagne!
Vad gör ni imorgon?




Nyårs outfit!

Stora och små barn

Vi var hemma hos Micke och Therese under kvällen, för att få kika lite på deras nyfödda dotter. Tänk vad fort man glömmer hur små bebisar kan vara? När vi precis hade fått Tyra tyckte jag att äldre bebisar såg ENORMA ut, nu är det precis tvärtom, Tyra som är enorm.. Iallafall i jämförelse med 13dagar gamla Viola. Hon var sååå söt, jag fick hålla henne :-).
Tyra var jätteduktig och lugn när Viola var i närheten, hon bara tittade på henne och kände försiktigt. Jag tror hon märkte hur vi alla var lugnare i rörelserna och lite dämpade och då var hon på samma sätt. Underbara unge!
Vi fick även gratulera Micke och Therese på deras 1-årsdag imorgon. De träffades på nyårsafton förra året, och nu är de förlovade och har barn. Tänk vad som kan hända på bara ett år?

Jag och lilla lilla Viola!




Back home!

Riktigt härligt väder idag också! Vi gick på en promenad längs vattnet och det riktigt bet i kinderna. Eftersom Tyra inte verkade ha några som helst planer på att somna gick vi för att gunga. Hon tycker verkligen att det är KUL! Hon liksom skrattskriker när man busar med henne i gungan, det är säkert lite läskigt också.
Vi gick sedan inom systemet och affären innan vi kom hem igen. Inte en sekund sov hon! Men nu så... Ligger skönt och sussar i spjälsängen.
Senare i eftermiddag ska vi åka och hälsa på lilla, lilla Viola som inte ens är två veckor. Ska bli så myysigt!

Bjuder på en bild från lunchen häromdan. Lillskiten ska ALLTID kladda med maten
och stoppa fingrarna i munnen och därefter pilla/dra sig i håret.
Vanligtvis sitter jag redo med våtservetter för att torka av munnen och händerna INNAN de åker upp i håret men oftast blir det då en massa skrik.
Därför lät jag henne denna dag hålla på...
Hihi! Hon ser ut som DynamitHarry! Jag måste skaffa ett hårband eller något liknande till henne! Hihi!


Money money money!

Åh, vad trött jag var imorse när vi vaknade, Det kändes som om jag inte mer än slutit ögonen innan det var dags att vakna igen. Jag och Johan låg länge igår och pratade om huset och allt vi kommer att behöva. Det blir DYRT, och då har vi inte räknat någonting på möbler och prylar utan endast på t.e.x färg, verktyg, penslar, tapeter, slipning av golv, hyra lastbil/släp... Det bara rinner iväg.  
Iallafall så var jag så trött i morse att jag sov när Tyra sov på förmiddagen och vi vaknade kl. 11!!! Nu är det dags att sätta fart, måste b.la. förbi systemet och inhandla varor inför morgondagen! 


Vagnen

Idag har jag varit och lämnat in vagnen igen. Fick ett nytt chassi för ca 2 månader sen eftersom handtaget hamnade snett så fort man skulle få vagnen på bussen eller uppför en trapp. Nu är det samma problem, och jag blir så trött! Man skulle ju kunna tro att priset på en Bugaboo borde stå i proportion till kvalitén på vagnen?! Så nu är den reklamerad igen. Jag sa även till på affären att detta INTE var acceptabelt och jag förväntade mig att bli ordentligt ersatt från Bugaboo.  Hihi, riktigt hård var jag!

Mötte sedan upp Emma som följde med ner och gungade med Tyra. Vi passade på att ge henne en försenad julklapp, Sunes jul, som hon ÄLSKAR! Vi stod i kanske 20min innan det blev FÖR kallt och vi gick upp till henne. Riktigt vinterväder har det varit idag, mer av det TACK!

Full fart!



Lilla tjejen blir bara stadigare och stadigare för varje dag. Nu går hon utefter möbler och kryper till gåvagnen och tar sig dit hon vill. Nu gäller det att ha ögonen på henne i stort sett hela tiden, för hon är inte direkt försiktig, sötstrumpan!


Året som gick!

Snart nytt år, dags att se tillbaka på året som var. Kan väl säga att det hänt ganska MYCKET i mitt liv detta år?! För 2008 var året  då...

...jag fortsatte vara gravid. Jag jobbade fram till slutet av februari då jag fick beviljad havandeskapspenning. Skönt att slippa jobba eftersom det hade börjat bli ganska tugnt och jag hade ONT i ryggen varje dag. Jag kommer ihåg att jag försökte gå ut och promenera en stund varje dag, och för varje dag som gick växte magen mer och mer och promenaderna tog allt längre tid. Kortet är tagen i vecka 38, tio dagar innan...



...en liten Tyra kom till världen och jag och Johan blev föräldrar för första gången. Tre dagar innan hade jag varit på rutinkontroll (v.40) hos barnmorskan och det konstaterades att Tyra låg i sätesbjudning. Då blev det liv i luckan eftersom jag var planerad att föda exakt 1 vecka senare. På tre dagar hann vi b.la med några extra ultraljud, ett misslyckat vändningsförsök samt information och kontroller inför kejsarsnitt.
Så tillslut kom hon ändå, inte som vi hade tänkt oss men vad spelar det för roll? Huvudsaken var ju att vi ÄNTILGEN fick träffa henne och att hon var frisk.
Dagarna efteråt är som i en underbar dimma. Allt var så nytt och vi visste ingenting. Som typiska förstagångsföräldrar hade vi laddat och laddat inför förlossningen, utan att förstå att den riktiga utmaningen kommer sen.
Den första tiden gick åt till att lära känna vårt lilla barn, och att få amningen att fungera. Något som inte var helt lätt. Men jag är glad att vi kämpade och för all hjälp vi fick på BB, för tillslut så funkade det.
Vi stannade i fyra dygn på BB och minnena därifrån är LYCKLIGA. Radion som var på hela nätterna eftersom vi nästan inte sov ändå. Låten som spelades om och om igen.. (så fort jag hör den så tänker jag på den första tiden på BB). Johan som servade mig med vatten ur sugrör när jag ammade eftersom jag var så törstig men inte vågade röra mig när Tyra väl hade fått ett bra grepp. Och alla telefonsamtal, SMS och besök vi fick!
Sen kom vi hem och då började allt på riktigt!

Efter sommaren känner vi att det börjar bli lite trångt på våra 44kvm och vi börjar leta efter radhus. Efter att ha kikat på ett par olika hus och förlorat en budgivning (tur såhär i efterhand) hittade vi ett underbart parhus... När vi åker dit en dag innan visningen för att kika på området känner både jag och Johan att här SKA vi bo. Vi börjar drömma om hur vi skulle inreda och kikar på bilderna på Hemnet. Haha, redan innan visningen. När vi väl kommer på visning är det så mycket folk att vi knappt kommer innanför dörren. Utanför står säkert fem barnvagnar, det är alltså fler som tänkt som oss. Vi går iallafall in och kikar lite men tänker att det är KÖRT! 
På tisdag morgon är budgivningen igång med 8 olika spekulater. Det går segt i början och fram till fredag morgon är sex spekulaner kvar. När jag är på väg för att möta Johan för lunch samma fredag ringer mäklaren och säger att det bara är vi och ett par till kvar.
Så här i efterhand kan jag säga att det är det VÄRSTA eftermiddag jag varit med om. Jag har mäklaren på telefon som undrar om vi vill höja och om vi kan skriva kontrakt med säljarna kl. 17 samma eftermiddag? Jag RINGER och RINGER Johan men han är på möte och jag får inte tag på honom! 16.40 är jag helt hysterisk men får ÄNTLIGEN tag på honom och han säger HÖJ!  Vi slänger oss i bilen och en stund senare skriver vi sen kontrakt!




Det ska bli spännande att se vad som händer nästa år, även om jag har svårt att tro att det ens kan jämföras med 2008.

Tapeter igen

Nu har vi nyss kommit hem från Måleributiken där vi spenderat ganska lång tid med att kika på tapeter..: Vi hade ju först bestämt oss för Svanpark från Boråstapeter men sen vacklade vi lite och blev sugna på Kvitter från samma tillverkare.  Det blev inte någon av dem, istället slog vi till på Josef Frank´s Paradiset!

                                               
                                                          Svanpark                     Kvitter


Paradiset.


Vi är SÅ nöjda. Tror att den kommer att passa perfekt på fondväggen i köket! Men vi har fortfarande INGEN aning om vad vi ska ha i sovrummet? Lyxproblem, jag vet!

Lugna dagar...

Det är ganska lugnt här hemma hos oss vilket är SKÖNT efter all julstress och åkandes hit och dit under julen. Det är LYX att få vara lediga tillsammans hela lilla familjen. Vi (eller ja... mest Johan) håller på att skruva ner saker från väggarna och försöker påbörja packningen lite. Det är dock svårt att packa ner allt för mycket eftersom vi inte har någotstans att ställa flyttkartongerna. Vi måste iallafall ta ner sakerna som står i Tyrahöjd dvs. på bord och bänkar. Hennes armar är MINST två meter långa, hon får tag på allt. Säger man nej till henne eller plockar bort det hon fått i handen blir hon tokarg. Det är temperament i den lilla damen :-)


JUL forts...

Vi åkte hem till Stockholm igår kväll för att hinna träffa Tyras farmor och farfar. De flög till Thailand tidigare i kväll men de hann med att träffa Tyra och lämna lite julklappar innan de åkte. Tyra fick bl.a en gåvagn som redan använts FLITIGT! Hon har gått en massa med den under dagen.
Av mormor fick Tyra ett jättefint gungfår som kommer bli så fint i hennes lilla rum. Än är hon lite för ostadig för att gunga på det själv, men snart så...


Nyfiken på det stooora paketet


Det var spännande att gunga, och mjukt och skönt att sitta på

Vi har fått så mycket fint i julklapp. Men jag och Johan kanske fick det allra finaste?


En liten ledtråd... Den kommer att vara SNYGG i vårt nya kök!


Hur mysigt det än är med julen så är det skönt att komma tillbaka till vardagen igen.  Nu ska vi kika lite på Selma som SVT visar.

Julafton!

Vi åkte till Kvicksund, där min mamma och Göran byggt hus, dagen innan julafton och resan gick faktiskt bra. Jag hade förväntat mig koas och långa bilköer men det var inga problem alls. Väl framme åt vi risgrynsgröt och skinkmackor som vi gör varje jul! Tyra fick också smaka gröt även hon tyckte att den smakade bra. Hon får dock vänta med skinksmörgåsar tills hon får tänder ;-)
På julaftonsmorgon hade Tyra fått paket i strumpan av tomtenisse. En jättefin klänning från Po.P blev hennes allra första julklapp.


Öppnar paket hos mormor! 

Vi fick en GLAD överaskning när vi vaknade och såg att det snöade! På ett litet tag hade det lagt sig ett tunt vitt täcke på marken! Så Tyras första jul blev vit, vi hoppas på många fler av den sorten!



På förmiddagen åkte vi till min pappa, Tyras morfar. Där var även mina två yngre bröder, Morbror Filip och Morbror Anton. Där blev det en snabb fika innan vi åkte vidare till min mormor, Tyras Gammelmormor.


Öppnar paket hos morfar i fina klänningen från tomtenisse.

Hos min mormor har jag firat alla mina 25 jular så det är tradition. I år var min moster, mina två kusiner och mitt kusinbarn Cyrus också med.

Allihop äter julmat!
Vi var tre generationer som firade jul i år. Häftigt!

Min moster hade med sig morotslåda från Åland. Tyra ÄLSKADE den och satt och gapade och ville ha mer och mer...


Hos morbror Filip.


Strax efter Kalle Anka knackade det på dörren och tomten kom på besök. Det var ju såklart mest spännade för Cyrus men även Tyra kikade lite extra och undrade nog vad som pågick.


I tomtens knä. Det var inte alls läskigt, bara roligt.


Visar pappa julklappen.







Paket i all ära men snören är ju fantastiska!


Tyra fick ett stort paket som hon använde som stöd när hon gick. Hon liksom sköt det framför sig som en gåvagn.


Här var det lite bus för att hålla igång en något övertrött Tyra!

Framåt kvällen åkte vi tillbaka till kvicksund för att fortsätta fira julen (Det blir en del åkande). Där åt vi ännu mer julmat och öppnade ännu fler julklappar!


Där busades det lite med mormors hund Doris.
 

Det var en lång första julafton för min lilla snorpa. Det var mycket intryck och på tok för lite sömn under dagen.
Här är hon så trött att hon knappt orkar skrika, men efter att detta kort togs somnade hon tillslut en stund.


Julkort!


Toys toys toys

Vi var alltså på toys R us tidigare idag, det var faktiskt inte alls så mycket folk där inne. Jag hittade äntligen den sista julklappen och nu är den även inslagen. I affären hade de ställt upp en massa djur som lät och gick och hoppade. Tyra var HELT fascinerad. Hon bara satt och tittade, rörde inte en min!


Elefanten var extra intressant. Jag plockade upp och hon fick känna och då log hon med hela ansiktet. Tur att jag vet att mormor har en liknande hemma hos sig!

Det finns ju verkligen HUR mycket leksaker som helst. Gick förbi det här söta köket. Komplett med micro, spis, ugn, diskho m.m. Tror priset låg på ca 2000kr. GALET!!!



Stockholm goes småstad!

Var i Kungens Kurva för sistaminuten-fix och det var inga problem att ta sig dit, lagom mycket trafik. Men STACKARS de som åker söderut på E4:an nu (norrut är säker ännu värre). Köerna var ENORMA och det stod helt still. Av köerna att döma kommer det inte vara mycket folk kvar i huvudstaden. Tänk vad lugn och skönt det blir här, lite småstadsliv under ett par dagar.


Puh!

Vilken dag, den har gått i ett! Men det är ju så det brukar vara dagarna inna jul. Och det har inte varit superstress, bara många saker att fixa. Men nu har jag landat i soffan, tuggar lite på en Rocky Road som jag nyss gjort. MUMS! Enkelt och GOTT julgodis!



Jag har slagit in nästan alla paket också. Det är ett kvar till Tyra men det har Johan på jobbet så det får vi slå in innan vi åker imorgon eller när vi kommit fram till Västerås. Det är ju inte så att vi måste gömma paketen för henne än!
Det som fortfarande är kvar att göra är packningen. Det får jag fixa innan jag lägger mig. Sitter och knåpar på en packlista så att jag kommer ihåg allting.


Två av Tyras paket. Jag och Johan har faktiskt varit duktiga när det gäller att inte köpa
 så många julklappar till henne. Hon kommer få så många av släkten ändå.
Men några paket från mamma och pappa ska hon såklart ha.


Tyras allra första julklappar ifrån oss. Detta var häftigt att skriva! 
Jag kommer ihåg när jag var liten och fick julklappar från mina föräldrar.
Nu är det istället VI som ger julklappar till VÅR dotter.


Dan före Dan före Dopparedan

Idag kommer bli en riktig fixardag. Måste förbi posten, slå in de sista paketen, och packa eftersom vi åker imorgon. Det är MYCKET som ska packas nu när man har en liten tjej med sig. Hur ska jag komma ihåg allt? Dessutom måste jag ta en tur in till stan senare i eftermiddag. Mycket som ska göras. Lika bra att sätta fart!

Vad ska vi göra ikväll, Tyra?


Jasså det tycker du?!


SkrattAttack

Var över hos Anna för att hämta koftan jag glömde där i fredags. Hade med mig Tyra också som fick charma lite. Hon var glad som en speleman och skrattade nästan hela tiden. Utdelande även två pussar till Anna-Karin som var mycket nöjd över det.
Anna-Karin och jag har kännt varandra i ca 13år, SHIT vad gamla vi börjar bli!


Mys och bus hos Anna-Karin.

Nu sitter dem på tåg hem till Västerås för att fira jul. Vi kommer efter på tisdag. Konstigt att det är julafton på onsdag! Jag har inte fattat det än.
Jag följde dem en bit på väg till tåget och det var KALLLT! Äntligen lite kyla till Stockholm, nu önskar jag bara lite snö..


Kall promenad utan vantar.

Som jag har SKRATTAT idag! Det var länge sedan jag skrattade så mycket att jag grät!  Både Anna och Anna-Karin har en fantastisk humor. De var lite trötta efter ett bröllop igår så de var mer flamsiga än vanligt. I LOVE IT!!!

Puss Puss

Tyra har börjat utdela pussar och det är ju såklart HUR mysigt som helst. Hon vill gärna pussas när hon äter, men eftersom det är ganska kladdigt vid maten så har ju dessa pussar en liten baksida!


HUSET

Nu har vi kommit hem och vi har hunnit få i oss lite fajitas. GOTT var det! Huset var näst intill helt tömt när vi var där, och det är så FINT! Med lite andra färger och våra möbler kommer det att bli kanon. Men det är helt sjukt hur mycket mindre allt känns utan möbler.

Bjuder på lite bilder som är tagna inför visningen!







Det är alltså ett parhus på 105kvm och jag ÄLSKAR den dubbla takhöjden i vardagsrummet. Så snyggt!
Vi har tänkt att betsa parketten mörk och alla furudetaljer i trappen ska bli vita. Vi har inte riktigt bestämt hur vi gör med trappstegen än men det återstår att se.
Den första bilden är tagen på framsidan av huset på baksidan har vi en ganska stor trädgärd. Övriga bilder är , som ni kanske förstår, tagna på vardagsrummet.

Ett försenat godmorgon!

Världens bästa sambo gav mig lång sovmorgon idag! Det behövdes, eftersom jag ramlade hem ganska precis kl.03 inatt. Hade en fantastisk kväll/natt (som alltid) med Anna och Anna-Karin. Vi satt hemma hos Anna och drack lite vin och pratade strunt när någon (hrmm, jag kanske) kom på den brilianta idén att vi skulle ut och dricka drinkar. 


Jag och Anna-Karin


Anna och Anna-Karin. Anna gick INTE ut i tröjan, tack och lov ;-)


Ja men sådär ja! NU börjar det ordna upp sig!


Tyvärr ser drinken godare ut än vad den var!

Anna-Karin hade med sig en jättefin present från Egypten till Tyra. Nu kommer inte jag ihåg vad den hette, men det är ungefär som en klänning i egyptisk bomull. Hon kommer att var så söt i den. TACK igen!

Nu kokas det knäck här hemma och kl 14 ska vi åka till huset. Wiii. Första gången vi får se det omöblerat, vi ska dit och mäta lite olika saker. Men först... In i duschen!


Bio?

Det är år och dar sedan jag och Johan var på bio, eller ja.. sedan början av april iallafall. Innan Tyras ankomst. Jag kommer ihåg att jag satt där alldeles tjock om magen och tyckte det var svårt att sitta i en skön position. Nu börjar jag bli lite biosugen igen. Kanske skulle passa på i jul när man har barnvakt och allt?






Julkort och klappar

Idag har de ramlat in en hel del julkort. Det kom några i början av veckan men idag så rasslade det till i brevinkastet på riktigt. Jag får alltid lite dåligt samvete eftersom jag/vi aldrig skickar några. Men nästa år kanske? Iallafall är det väldigt roligt att få!



Vi har också fixat lite julklappar idag, nu har jag bara EN kvar, och jag ska INTE vara ute den 23:e. Men kanske den 22:a Hihi!

Här sover en prinsessa

Fixade Tyras spjälsäng i förmiddags, det blev sååå fint! Älskar kombinationen rosa och brunt, det blir sådär lite lagom flickigt. Är inte så mycket för volanger, spets och rosa lull lull, iallafall inte på samma gång. Och om vi någongång i framtiden skulle få en liten pojke så passar spjälskyddet lika bra till honom.
Nyss vaknade Tyra och för det mesta så hittar man henne sittandes eller som nu ståendes och babblar en massa goja. Favvoljuden är Da da da da, te te te, dä dä. Det låter som hon säger; pappa pappa titta där! Eller är det jag som har livlig fantasi? Hihi! Söt som socker är hon iallafall mitt lilla troll!






Polkadot

Det blev en tur på stan med Frida och Adam idag igen. Vi besökte bl.a. Polkadot design på Tomtebogatan. Jag fick mail om ett BRA erbjudande, så det blev till att inhandla både spjälskydd, lakanset och hakklappar. Tanken var att slå in det som julklappar men jag tror inte att jag kan hålla mig. Blir nog till att bädda in och sätta fast spjälskyddet imorgon redan. Det spjälskydd vi har nu är helt värdelöst, det bara viker sig och åker ner.
När vi kommit hem fick vi snabbesök av Emma som överlämnade julklappar till Tyra, TACK vännen! Jag hade egentligen planer på att se Bonde söker fru ikväll men det är hockey på TV så jag får hitta på nåt annat. Tur att vi har inspelningsbar box, då kan jag se det innan jag somnar!

Det enda par som jag tror kommer hålla ihop


Bild: Tv4.se


På BVC!

Duktiga tjejen klarade 8-månaders kontrollen med bravur, såklart! Frågade om hon hör och ser, vilket jag tycker att hon gör ;-). Tyra fick även sätta sig på vågen som visade 7910g och hon är 70,5cm lång. Hon följer sina kurvor och hade gjort ett litet skutt upp på längden. Det som är lite mindre kul är att vår duktiga "BVC-tjej" (kan inte skriva BVC-tant för hon är typ 35) har slutat. Den här gången fick vi träffa "BVC-TANT" (för hon VAR tant) nr.4. Det är verkligen omsättning på det stället...

På BB. 3420g och 49cm. Det har hänt lite sen dess.



Morrn morrn

Vi ska snart pipa ner till BVC för Tyras 8-månaderskontroll. Alltid lika kul att se hur hon utvecklas, och om hon följer kurvorna ;-). Sen skulle jag behöva åka iväg till någon stor leksaksaffär också, funderar på Toy´s R us i Kungens kurva? Där avslöjades det ju på nyheterna häromdagen att det misstänktes kortbedrägeri. Men jag tycker att jag blivit av med tillräckligt mycket pengar från mitt kort i år! Hur stor är chansen att det skulle hända två gånger på ett år?
Får se om Adam är frisk i eftermiddag så att han och Frida följer med på en liten utförsäljning?! Hoppas... (För er som är sugna på ACNE utförsäljning så pågår den fortfarande på Torsgatan,  jag hittade ingenting men vem vet?) 
Jag hoppas också att Tyra slipper bli sjuk, hon är ju lite snorig men mår bra annars. Både Adam och Sigge är ju febriga så oddsen är ju inte speciellt bra. Vi håller tummarna för att vi slipper feber och för att Adam och Sigge blir friska SNABBT!


Tävling

Jag tävlar om en ny design hos Sofia!

Bad


Ska jag sitta här i badet utan nånting att leka med...


...Det är ju sååå tråkigt! Jag somnar...


...Nä du, här tänker inte jag sitta längre! Jag SKA upp...


...Men ÄNTLIGEN en leksak...


...Nu kan jag bada hur länge som helst!

Mormor på stan!

En runda på stan med Frida och Adam avslutades på café..

Jag: Köp en chailatte åt mig!
Frida: Vad är det?
Jag : Vet inte, men det ska tydligen vara jävulst gott.
Några munnar senare...
Frida: var det gott?
Jag: Njae, det smakar glögg.
Frida: Har de glögg i latten?
Jag:  Ja, det måste fan va glögg i den!
 
Känner mig som största pensionären... Ungdomarna nu för tiden, nu har de glögg i kaffet!  ;-)

Skämt å sido, nu har jag kikat runt på olika sidor och INGEN skriver att man ska ha glögg i chailatte. Vad är en chailatte? Berätta för en pensionär ;-)

Onsdag

I dag är det en vecka kvar till julafton, och jag börjar längta. Inte som när man var liten och längtade efter sina julklappar utan efter Tyras reaktion på tomten, julmaten och att träffa familjen. Vi firar hemma i Västerås i år och vi tänkte åka eftermiddagen den 23:de. Det kommer säkert vara fler än vi som väljer att åka då, men det får vi ta.
Det enda som är lite läskigt när det är så mycket bilar på vägarna är alla trafikolyckor. Usch! Det viktigaste är ju att komma fram, inte hur fort man kommer fram.
För några år sedan när jag läste till sjuksköterska hade jag och en kompis praktik i Nyköping. Hon var placerad i ambulansen och jag på akuten. Sista veckan innan vi skulle på lite "jullov" fick ambulansen larm om en bilolycka. En bil hade kört av vägen och voltat. Två unga personer, med bilen fylld av julklappar, som var på väg hem till sina familjer för att fira jul dog. Så var försiktiga i trafiken!


Tapeter










Har spenderat kvällen kikandes på tapeter. Blev inspirerad av allt tapetsnack med Jenny. Guuud vad mycket snyggt det finns. Här är några av de som jag skulle kunna tänka mig.
Bloggen blir som ett litet inspirationsplank. Perfekt att posta inspirationsbilder! Säg GÄRNA vad ni tycker!
Favoriterna är den första att ha i köket och den tredje i vårt sovrum. Vi kommer inte att tapetsera hela rum utan bara fondväggar.
God natt allihop!

Hon ställer sig upp...

Märkte det första gången igår. Helt plötsligt så står hon bara där lutad mot soffan. Tidigare har hon använt oss eller lägre möbler för att dra sig upp i stående. Nu verkar hon fått in snitsen, mallig som få är hon... Men helt plötsligt så är det något som fångar hennes intresse och hon släpper soffan. Resultatet blir ju att hon ramlar rätt ordentligt, så nu ska vi träna på att sätta oss ner lungt och fint. Dock verkar inte det lika intressant som att ställa sig upp!


Promenaddejt

Idag har vi varit på långpromenad tillsammmans med Jenny och Sigge. Promenerade in till stan och in på en leksaksaffär, men hittade ingenting faktiskt. Därefter promenerade vi hem igen. Det var faktiskt riktigt skönt, även fast vädret inte var det allra bästa.
Vi pratade hus och inredning, de har också köpt hus. Hon gav mig en riktigt bra idé angående vår trapp. Ska ta den med Johan när han kommer hem, så får vi se om han också gillar den. Vi behöver verkligen ta tag i valet av färg och tapet eftersom tanken är att vi (Johan) ska tapetsera INNAN vi flyttar in. Men det är ju såå svårt, jag har en tendens att vara för feg i färgvalen. Det blir gärna så att jag väljer svart och vitt, och det är ju fint, men inte bara. Jaja det är bara roliga val att göra, så jag är GLAD!

Julklappar

Jag har några julklappar kvar att fixa och jag behöver hjälp med den ena. Den är till en kille på 3,5år som är ganska "grabbig" och ÄLSKAR tåg, men han har typ 400 olika, så kanske något annat? Alla tips mottages varmt!

På golvet


Denna skulle gärna få ligga på köksgolvet i huset. Bara en månad kvar nu.

Dagen idag

Träffade en jättetrevlig mamma med tillhörande son på bussen. De bodde också på Lilla Essingen och vi kom fram till att hennes Dexter nog går i föräldragruppen innan Tyra. Så vi satt och pratade ett tag och när jag och Tyra klev av så sa vi att vi säkert skulle ses igen... Och när jag gått ett litet tag så kom jag på: jag har INGEN aning om vad mamman heter! Vi har pratat amning, tänder, mat och sömn, vi vet vad varandrars barn heter men VI har inte presenterat oss. Hur MAMA får man bli?! Hihi
Promenerade till ACNE:s utförsäljning och snabbkollade lite, men det var så mycket folk och så trångt att jag gick ganska fort igen. Hade tänkt kika om det fanns några snygga tröjor att ge bort i julklapp (det är färdigshoppat för min del ett tag framöver) men det fanns mest jeans.
Tyra slocknade direkt när vi kom hem och sov sedan i en timme. När hon vaknade så var hon sedan jättemammig och ville bara vara i famnen. La henne på mitt bröst där hon sov i 1,5 timme. Jag var helt säker på att hon fått feber men nej då, efter den tuppluren var hon fit for fight igen!
Nu sover hon för natten och jag hoppas att hon vaknar HELT frisk imorgon!


Lillsnorpan alldeles nyvaken och rödmosig!


Ny mobil men ingen att ringa

Fick SMS om att min mobil var färdig efter en tur iväg på verkstad. Eftersom det var så mycket fel på den så fick jag en ny. KANON tänkte jag innan jag fattar att ny telefon=alla kontakter borta! Eller borta och borta, de finns i SIMkortet men den här SKITmodellen verkar inte fatta att den ska läsa in de numerna.. Så snälla SMS:a, maila eller ring så jag kan få tillbaks era nummer!! (ja.. ni som vill att jag ska ha ert nummer ;-)

Vi mår iallafall bättre och det var skönt ute i solen, så det är ju iallafall  positvit.

Krax krax...

Ungefär så lät jag imorse när jag vaknade. Nu är halsen lite bättre, men långt ifrån bra. Tyra har också blivit smittad, hon har legat och hostat inatt och nu rinner näsan på henne. Det blir nog en väldigt lugn dag idag, ska bara kurera oss så vi blir friska SNABBT.
Tro det eller ej så skiner solen ute för första gången på jag-vet-inte-när så vi måste nog ta en tur ut. Vi får pälsa på oss ordentligt! Nu återgår jag till mitt thédrickande.


ÄLSKAR!!!

Mitt BÄSTA!!!

Ute!

Vi har nyss kommit in efter supermys ute. Tyra har nu premiärgungat på riktigt, vi provade för ca 2månader sen men hon var då lite liten. Nu tyckte hon iallafall att det var jättekul. Skrattade och skrattade, speciellt när man busade och kittlade samtidigt!







I lekparken hade de även en STOR gunga som jag och Tyra gungade i tillsammans, även den var populär. (Mest för Tyra, jag mådde lite illa efter en stund ;-)





Jag älskar såna här mysdagar, när vår lilla familj bara får umgås med varandra. Energin jag får, kan jag leva länge på!
Nu sover Tyra och vi kollar lite på längdskidåkning, vi ska strax laga lasagne! Är såå sugen på det!

3:dje advent.

Idag är det tredje advent (inte fjärde advent som det stod i tidningen). Tyra kryper omkring på golvet och säger dadadada. Jag försöker få henne att säga mamamama. Det går sådär!
Gårdagen igår var jättetrevlig. Åkte ut till Ingarö för att kika på Magnus och Saras (och Arvids) hus, jättefint! Längtan efter att själv få flytta blev ju inte mindre direkt. Sen blev det glöggkväll hos Micke och Lise som redan bor i området. De hade dukat upp med lussebullar, kakor, snittar och en massa gott att dricka. 
På festen fanns tre bebisar på ca tre månader. Hjälp vad små de var! Bara satt i föräldrarnas knä eller i babysittern... Tyra röjde runt desto mer.
Nu sitter jag och dricker thé och försöker ignorera mitt halsont. Vägrar bli sjuk!

15-sekundersleken

Satt och slökollade på lokalnyheterna igår när Johan frågade om jag hade hört det här: De berättade om en lek som blir vanligare och vanligare bland ungdomar, som kallas 15-sekundersleken. Den går ut på att ett gäng väljer ut ett okänt offer som de misshandlar under 15-sekunder.
Är detta verkligen sant? Om det är sant, vad är det för IDIOTER som gör sånt? Det är ju helt vansinnigt! Fattar de inte hur mycket som kan förstöras i en kropp om man sparkar och slår i 15-sekunder?


Godmorgon Lucia!

Jag har skjutsat iväg Johan för att han ska hjälpa till med flytt till en kompis. Jag och Tyra åker iväg till deras nya hus när alla kartonger är flyttade. Det är ju inte så mycket bärhjälp vi kan stå för.
Tänkte att Tyra skulle få sova lite, men hade glömt favvofilten i bilen, så jag tänkte att hon kunde somna ändå. Men NEJ, det gick INTE. Så vi gick ut i bilen och hämtade filten och då somnade hon på 2 sek. Haha, jag trodde inte att den var så viktig men nu vet jag!
Ett tips till alla med små bebisar (som vi fick av BVC) är att välja ut en filt/ trasa som alltid ska vara med barnet. Lägg filten/trasan i handflatan på bebisen när den ammar eller äter flaska. Tillslut kommer barnet att förknippa filten/trasan med amning/flaskmatning = trygghet, även när mamman inte finns där. På natten t.ex. om bebisen vaknar till, är det lätt att hitta filten/trasan istället för t.ex. en napp som är svårare att greppa, och som mamma eller pappa måste stoppa in i munnen. (Bebisen är ganska stor innan den får den finmotoriken att själv hitta och hålla i nappen).
Detta har fungerat PERFEKT för oss (Tyra ville inte ta napp) och nu kan hon vakna på natten och komma till ro själv för hon känner sig trygg med sin filt! Tror att det är därför vi har så BRA nätter!

Någon frågade om vilken resesäng vi hade köpt. Vi köpte märket Carena från Babyproffsen, främst för att den var liten och smidig ihopfälld och de hade kampanjpris på den. 


Bilstolen blev en Britax Hi-Way, den var bäst för vår bil. Den bilstol vi lånade var också en Britax och vi är jättenöjd med den.

Nu är jag såå sugen på lussebullar och julmust, och inget av det har vi hemma! Ååååå..

Vad gör ni denna Lucia?


God Natt!

Nu ska jag gå och lägga mig, ska dra med mig Johan också!
Imorgon ska vi hjälpa några kompisar att flytta och sedan blir det lite lussefika och kanske lite glögg tillsammans med dem på kvällen. Så det blir kanske inte så mycket bloggande imorgon, men vem vet?
GODNATT!

Mysdag och lååång bussresa

Har haft en mysig dag tillsammans med min bästa Emma och min bästa Elin. Elin bjöd på gott rött blåbärsthé som jag måste köpa. Har aldrig varit någon stor théfantast men detta var riktigt riktigt gott!
Eftersom det firas Lucia på de flesta dagis idag skulle Elin iväg och se på när hennes son Herman gick sitt första luciatåg! Jag har svårt att förstå att han blivit så stor, han är ju fortfarande bara en liten plutt! Att Tyra kommer att gå i luciatåg nästa år är fullkomligt overkligt!
Mötte sedan upp Johan för att köpa ny bilbarnstol och resesäng till Tyra. Sen följde det med lite andra nödvändigheter. Det är dyrt med barn ;-)
Nu har vi nyligen landat i soffan efter en lååång bussresa hem! Det var en bilolycka vid Fridhemsplan så där var det ett mindre kaos och bussen stod STILL. I vanliga fall hade vi kunnat promenera hem, det är ju inte så långt, men med en resesäng och bilstol att konka på kändes inte det så lockande. Men hem kom vi ju tillslut!

På bussen, jag försöker underhålla en något övertrött Tyra ;-)
Skönt att hon för det mesta är en glad tjej. Hon hade inga som helst problem att sitta på bussen i 45min
 (tar vanligtvis 10min) så länge hon fick FULL uppärksamhet ;-)


På första sidan!



Hittade mitt inlägg om Nobelfesten och kungafamiljens klänningar på Blogg.se förstasida. Blev något överaskad (och fantastiskt glad) kan jag säga! Lite kul är det att kika på statistiken som verkligen skjutit i höjden under dagen, även om det är högst tillfälligt. Hoppas iallfall att någon kikar tillbaka!

Sovrekord!

Nu sitter jag och äter en sen frukost och jag och Emma ska strax åka och hälsa på Elin. Natten inatt var rekordBRA!  Vaknade kl 6.15 för välling och somnade sedan om till 8.30! Usch... jag får nästan dåligt samvete för hur bra nätter vi har nu! Men vi har också haft våra vakennätter med amning varannan timme.  Nu är jag bara såå glad att vi alla sover gott, man blir så mycket gladare och piggare! Nu ska jag sluta svamla och fortsätta med frukosten! Det är FREDAG idag!

Puh!

Nu har jag precis landat i soffan! Det blir helt klart lite mer att göra när man är själv. Men jag tycker att det är viktigt att fortfarande hitta på saker med sina vänner, fast man fått barn. Ikväll var det Johans tur. Tyra och jag har iallafall haft det supermysigt! Jag förstår inte vad som har hänt med min unge de sista veckorna? Hon kramas, pussas och vill ligga och gosa, och jag ÄLSKAR det!
Vi har spelat Peter Jöbacks julskiva hela kvällen och hon premiärbadade själv i stora badkaret! Nu har hon precis somnat och jag ska slappa med nya MAMA som kom i brevlådan idag. 




Titta vad jag har fått, IGEN!



Snälla snälla Emelie gav mig en utmärkelse! Tack så hemskt mycket!

Torsdag

Torsdag idag och snart har en till vecka gått! Idag är vi själv hela dagen och kvällen eftersom Johan åker på hockey direkt efter jobbet. Vet inte riktigt vad vi ska kunna hitta på. Har inga storslagna planer, men något blir det väl.
Inatt var en lite konstig natt, Tyra vaknade redan 3.30 och ville inte soman om. Vid 4 lyfte jag över henne till vår säng där hon röjde gärnet medan jag försökte få henne att somna. Vid 4.30 tänkte jag, nej nu provar jag att lägga henne i hennes egna säng. Och vips, så fort jag la henne i hennes säng så somnade hon! Hihi
Nu tänkte jag hoppa in i duschen och sedan dra ett varv med dammsugaren ( hann inte med det igår).


Kanske får lite städhjälp av värlens bästa och sötaste?


Krya på dig!

Träffade en mammakompis på affären nu i eftermiddags. Hon berättade att de nyss kommit från barnakuten där de varit inlagda med Benjamin sedan i måndags. Det är andra gången på kort tid de varit på Astrid Lindgrens pga hans andningssvårigheter. Stackars plutten! Han mådde bättre nu, men skulle ändå inhalera medicin var 3:de timme. Krya på dig lilla Benjamin!


Nobel

Ikväll är det dags för Nobelprisutdelning med den efterföljande pampiga nobelfesten i Stadshuset. Älskar att spana in klänningarna som kungligheterna har på sig.
I år tycker jag faktiskt att Drottningen överklassar prinsessorna, om man endast ser till klänningen. Den är helt klar finast. Om man ser till helheten tycker jag att Victoria klär mest i sin, även om den är lite tråkig. Det är så snyggt med en mörk kraftig färg till henne som är mörk. Madeleine är ju snyggast rent utseendemässigt men klänningen är inte min favorit. 







Vad tycker ni? Vilken är favoriten?


Bild: Svensk Damtidning

Geggamojja

Hittade en massa fint till Tyra på Geggamojjas utförsäljning. Tyra somnade i bilen på väg dit och sov sedan i vagnen utanför. Det är en jättemysig liten lokal i ett bostadsområde så jag hade koll på henne inifrån... Perfekt! Jag gick länge och kikade på en massa fina kläder, blev även bjuden på glögg och pepparkakor! Mums!
Till slut blev det två klänningar, en mössa och ett par byxor.


Klänningarna, en i storleken hon har nu och en i nästa storlek. Itroligt mjuka och sköna, perfekta till tajts eller strumpbyxor. Kan användas som tunikor sen.


Byxorna, hur söta som helst!


I nya mössan! kan man vara sötare?


"Pippitröjan" är ett KAP från Tradera. Helt oanvänd, 34kr!

Julklappar!

Nu är jag hemma igen efter en mycket trevlig dag! Mötte upp Jenny och Sigge i Sickla där vi handlade lite julkappar (till andra och oss själva). Jag hittade en jättefin bolero på Esprit att ha till nyårsklänningen. Den är perfekt! Och den funkar lika bra till finkänning som till jens och top, så jag är nöjd! Jenny köpte SNYGG vinterjacka från Filippa K. Lite avis är jag allt ;-)
Tyra fick några julklappar hon också. Geggamojja hade jättemycket fint, till bra priser. Utförsäljningen pågår till och med imorgon, om någon är intresserad.
Nu ska MÅSTE jag röja upp här hemma. Det ser allt annat än trevligt ut!


Gåstol

Tyra fick prova gåstol för första gången hemma hos Jenny igår. Ingen klockren hit. Hon förstod inte att hon kunde ta sig fram i den, utan tyckte mest att det var en konstig sak hon hamnat i. 



Strax ska vi åka iväg och kika på geggamojjas utförsäljning och sedan ska vi ev. möta upp Jenny för lite julklappsshopping. Kanske kan klämma in en fika också, vi gör ju inte så mycket annat, vi mammor  ;-)

Fix och trix!

Jessica Alba födde en dotter för fem månader sedan. Vad skönt då att det finns retuschering så att hon kan få smalare midja, tunnare lår, fylligare bröst och bli lite brunare! Jag menar... tänk att behöva se ut som på före bilden!!! Det hade ju INTE gått!

Nej, man bara måste älska Hollywood-idealet!



Bild: Dailymail


Mammor och barn

Idag har jag träffat mina fina mammakompisar Frida och Jenny med tillhörande barn. Alltid lika trevligt! Vi gav oss ut i gråvädret och promenerade en bit innan vi vände hem till Jenny för den obligatoriska fikan. Under hela promenade var alla tre barnen vakna  och relativt nöjda med att sitta och spana på varandra. När hände det senast? Oftast är det någon som lessnar på att bara sitta och hellre vill komma upp.

Jenny och Frida vid Smedsuddsbadet



Både Jenny och Frida är STORA geggamojja fan och hade varit och shoppat loss på utförsäljning. Så både Sigge och Adam hade fina kläder på sig idag.

Tyra och Adam röjde för fullt med en rolig boll
 Sigge tog det lite lugnt i bakgrunden!


Adams grymt snygga skor inköpta i London!


Tyra och Frida!


Söta Sigge visar sina tänder, Tyra är fortsatt tandlös och lite avis ;-)


Finaste Adam är det fart i! Han kryper snabbt som attan och skulle bl.a. klättra på Tyra. Inte så värst kul tyckte hon!
Man ser Tyras huvud i nedre bild, hon spanar in Adams skor. Vi ska få låna när han växt ur ;-)



Jag är så glad att jag träffat så bra och trevliga mammor! Ni förgyller verkligen mammaledigheten, det vet ni va?!


Tyra och Emma

Tyra hade det så bra hos Emma igår. Det är så skönt att hon accepterar andra personer än BARA mamma och pappa. Hon har nämligen haft en lång period (sen 3mån) då hon inte velat att någon annan ska hålla eller ta på henne. Då har hon blivit jätteledsen/rädd och omöjlig att trösta. Skönt att  den blygheten börjar försvinna nu, iallafall mot människor som hon träffar lite då och då.
Hon hade blivit lite ledsen när jag var borta, och då hade hon sträckt upp armarna mot Emma och velat sitta i hennes knä. Då var allt bra. Gullungen!

Kikade i min kamera nu på morgonen och hittade lite bilder.

Min gudmor har faktiskt väldigt fina slevar som jag får leka med!


Haha, det här var ju en rolig bild! Hittade den i kameran nu,
Tyra suger på kamerasladden och ser allmänt konstig ut!



Fuldag? Snyggdag?

Bästa gudmor Emma bjöd över mig och Tyra på fika i hennes (och Louises) fantastiskt fina lägenhet!  Eftersom hon är  världens bästa passade hon också Tyra medan jag fick gå och göra någonting åt fuldagen! Sprang ner till frisören längre ner på gatan och frågade om de hade någon tid, och de hade dom. TACK, fuldagen över!!!





Är grymt nöjd med luggen, tycker att det blev jättefint! Så skönt med en förändring. Ibland för fuldagar något gott med sig!
Nu ska jag ta och hoppa in i duschen efter ett grymt jobbigt spinningpass! Jag är så duktig. Hihi!

Knoppa Takvagga!

Just nu ligger vår Knoppa-vagga ute på Blocket om någon är sugen!




Knoppa är en hängande vagga som man fäster i taket. Man kan enkelt justera höjden på vaggan. Man kan ha bebisen nära sig utan att den sover bredvid i sängen. Vaggan är lätt att sätta i rörelse och ger lugna och mjuka rörelser. Knoppa är en flexibel och funktionell vagga. Den är utformad med omsorg och omtanke för att skapa en vardag med guldkant!

Knoppa är tillverkad av grovt naturvitt bomullstyg. I vaggan ingår även madrass och upphängningsanordning. Vaggan är äggformad. Knoppa är 80 cm lång, 40 cm bred och 30 cm hög och väger 2 kg.

Less på mig själv!

Har en sån där fuldag idag! Känner mig alldeles blek och grå, och helt utan energi. Vädret gör ju inte saken bättre, det är precis lika grått ute som det var igår och i förrgår och... Jag behöver SOL! eller SNÖ! Något som gör att det blir lite ljusare ute.
Provade lite BUS i ansiktet för att se om jag skulle se lite fräschare ut, men nej. Vad gör ni fär att se lite fräscha ut i vintermörkret?

På solig promenad i höstas!


2:a advent


Idag är det andra advent, snart jul! Men vad säger man egentligen när man ska önska någen en... advent? Glad? Trevlig?God? Någon som vet? Jag har ingen aning!

Bild: Google

Seg söndag...

..för iallafall en person här hemma. Han ramlade in vid 03-tiden och var allt annat än nykter och snackade en massa strunt innan han väl somnade. Haha, fråga mig INTE vad han pratade om????
När han väl somnat vaknade Tyra och var ARG! Hon hade satt sig upp i sängen och kunde inte lägga sig ner igen, så direkt när jag lagt ner henne somnade hon direkt. Sen vaknade hon ett par gånger till innan det va dags att kliva upp, så jag är inte heller världens piggaste. Dock betydligt piggare än Johan... (Tur för honom att jag mådde som honom i måndags annars hade jag varit betydligt mycket mindre förstående idag!)

Girls night in!

Med mannen i huset på pokerkväll passar vi på att ha en riktig girls night. Nästan iallafall. Tyra ska snart gå och sova och jag ska mysa i soffan med tända ljus, grönsaker & dip och Sex in the city filmen. Har nyligen sett den, men vaddå? Den är så bra att den tåls att se om och om igen! Tänkte också kika på dokumentären om Britney på TV4 lite senare. Haha! Det är nog tur att Johan inte är hemma. Kan bli en väl tjejig kväll. Tur att han är iväg på sin manliga pokerkväll då. Hihi!Könsrollerna är totala!


Träning OCH grönsaker?! Man blir ju nästan rädd för sig själv ;-)



Nyårssblåsan?

Efter spinningen sprang (kraftig överdrift!) jag på en klänning som kanske får agera nyårsblåsa? Jag gillar den skarpt, men är egentligen inget fan av bara axlar, så jag behöver hitta en bolero/kofta att ha till. Jag frågade Johan, han sa BEHÅLL!  Hihi, Ok då!
Har jag klänningen kommer jag förmodligen vara den mest uppklädda på hela festen (värdinnorna är inte klännings-klientel), men hur ofta får jag chansen att klä upp mig? Och är det Nyår så är det! Eller?

Kan för övrigt tilläga att jag höll på att dö på spinningen! Jag hade glömt hur jobbigt det var, benen bara skakade när jag klev av cykeln!  Och vad är det med sadlarna då? Det finns säkert någon förklaring till varför de har en storlek som motsvarar 1/16 av rumpan men för min del hade det gärna fått vara limpsadel på dem ;-)

Ikväll är jag och Tyra ensamma eftersom Johan ska iväg på pokerkväll. Jag har en liten idé om kvällen, som passar perfekt när Johan inte är hemma!


Lördag morgon!

Denna morgon har börjat lungt, jag fick lite sovmorgon och nu har vi käkat frukost. Snart ska jag iväg och prova spinning för förts gången på många år. Spännande!
För någon månad sen hade vi babysim på lördags förmiddagarna. Det var jättemysigt och eftersom det var ganska tidigt på förmiddagen och Tyra var helt slut efteråt kunde jag och Johan njuta av god frukost ute på café. Saknar lite, även om det är skönt att ha lugna helgmornar också.
Vad gör ni idag?


Tyra och jag på babysim, detta är nog 3 månader sedan, man ser hur Tyra växt sen dess. 

Pizzatime!

Tyra och jag var på långprommis idag, inte det mysigaste vädret men vi härdade ut. Jag måste bli bättre på att promenera. Under sommar/höst var jag så duktig och gick långt och ofta men nu när vädret är så trist är det roligare (men dyrare) att gå i affärer.

Nu lagas det pizza härhemma! Ibland är det faktiskt godare än köpespizza. Det blir hawaii och al tonno (heter den så, den med tonfisk?). Vi måste nämligen rensa ur skafferi och frys inför flytten, och ananas och tonfisk hade glömts bort låångt inne i skafferiet. Ska nog ta mig ett glas vin också, och sen är det ju På spåret. Inte glömma! 

Vad gör vi idag då?

Fredag IGEN! Börjar bli tröttsammt att hela tiden påpeka hur fort veckorna går, så jag struntar i det.  ;-)
Idag har vi inte en enda sak planerad. Vi skulle egentligen haft glöggkväll med några kompisar men det blev inställt. Tråkigt, för det är år och dar sedan vi träffades alla med familjer. Men någonting trevligt ska vi väl ändå kunna hitta på, det är ju trots allt HELG.
Funderar på att gå på ett spinningpass i helgen? Det är typ fyra år sedan jag var på ett, behöver man gå på någon intro eller kan man bara hoppa in på ett pass? Tror nämligen att de bara kör intro i början av säsongen. Någon duktig spinnare som kan ge mig tips?

Titta vad jag har fått!!!



Finaste, snällaste, goaste Kristin och lika fina, snälla goa Anna gav mig en "I love your blog-utmärkelse". TACK TACK TACK!! Ger er varsin tjuvutmärkelse, för ni har ju redan fått!
Då ska alltså jag lista sju av mina favvobloggar som jag tycker ska ha en utmärkelse!

Jenny- Underbar mammakompis som skriver om livet med och kring söta lilla S.
Anna- Härlig blogg som innehåller allt från SNYGG inredning till GODA recept!
Stina- Mammaledig med sockersöta tjejen Maja, började läsa denna blogg när Stina var ganska höggravid och jag precis fått reda på att det bodde en liten Tyra i mig!
Malin- Få människor kan få mig att skratta HÖGT när jag är helt själv. Malin lyckas VARJE dag! Sveriges helt klart COOLASTE fotbollsfru!
Cecilia- Precis som jag mammaledig sjuksköterska. Ligger dock lite före mig i bebisverkstaden då hon redan har 2prinsar!
Petra- Snygga, virriga, underbara Petra skriver FANTASTISKT! Kika in där om ni inte redan gjort det!
Ellie- Är bland det sötaste jag sett och fotona av henne är otroliga!

Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Dagens shopping!

Det blev en tur till stan för att kika lite julklappar. Jag passade även på att handla lite småsaker till mig eftersom jag "sparade" pengar genom att färga håret hemma! Hihi!
Sprang inom Cubus och köpte "hanky panky kopiorna". De duger bra för mig! Att du får fyra stycken för samma pris som EN HankyPanky trosa gör ju inte saken sämre. En mössa, skinnhandskar, och litet annat jox fick också följa med hem. Tyra fick två pymamaser och ett par vantar med snöre att dra igenom jackan/overallen.



På vägen hem pep vi in på mysiga butiken Artiklar på Fleminggatan. Klämde och kände på lite olika saker från märket RICE. Men GE mig! Guud vad mycket fint.




Bilder: Privat samt från Rice

Mysig natt!

Det var faktiskt mysigt att sova i vardagsrummet inatt. Vi kunde ligga och prata på kvällen och kika lite på TV innan vi somnade. Inget hysch hysch och jag slapp vakna av minsta lilla pip från Tyra  (för det hörde jag inte). Vi låg och pratade om när Tyra föddes, om första tiden på BB och hur fort man glömmer. Johan berättade saker som jag nästan hade glömt, mysigt att tänka tillbaka på.
Kl. 4 imorse vaknade Tyra och hade lite svårt att somna till igen. Efter 2 försök att få henne att somna om med snuttefilten tog jag upp henne och småsjöng lite. Fick då den blötaste pussen på kinden av henne. Smälter man inte då, gör man det aldrig! Sedan jag slutat amma har hon blivit mycket mer gosig. Nu kan hon ligga och mysa nära nära , vill bli kliad på ryggen och utdelar pussar! Världens bästa UNGE!!! Iallafall fick hon lite välling vid 4.30 och somnade sen om i 2 timmar.




Sådärja!

För att ytterliggare bygga på kaoset här hemma sover nu jag och Johan i vardagsrummet/matrummet. Tidigare har vi sovit i vårt minimala sovrum med Tyra i en knoppavagga (en vagga man hänger i taket) men nu när hon sätter sig upp själv vågar vi inte ha henne där. Så för någon vecka sedan flyttade vi henne till spjälsängen och hon fick sova i vår "extrahall". Perfekt! Bara det att "extrahallen" är mitt i lägenheten och att Johan och jag fick sluta leva kl.19.30! Så därför sover nu Tyra tillsammans med köksbordet i sovrummet!

Ok... Nedräkningen HAR börjat: Bara 43 dagar kvar..

Fel färg?

Resultatet av färgningen blev helt ok. Ingen stor förändring, precis som jag ville ha det. MEN... När jag hade färgen i håret så var den väldigt brun och då blev jag sugen på att bli brunett! Jag har varit det förut och trivs, men kommer ändå alltid tillbaka till det ljusa. Hmmm?

Skötbordet agerar salong! Väldigt glamouröst.


Nya färgen, väldigt lik den gamla men utväxen är borta


Tadaaaa!

Jobb jobb jobb

Nu har vi varit på mitt jobb för lönesamtal, och efter det svängde vi in på Johans jobb. Det var en arbetskamrat som vill låna Tyras badbalja, och Johan ville passa på att visa upp henne. Hon gjorde succé på båda jobben. Hon charmade, skrattade och visade sig från sin allra bästa sida. Den helt klart vanligaste kommentaren vi får när vi visar henne för folk första gången är: Åååå vad söt hon är, och vad LÅNGT hår! Haha det slår aldrig fel, och det är ju så sant!

Passar på att ta en "nap" i bilen,
blir ju sååå trött av allt folk!


Strax lunch!

Jag och Tyra hade en tidig dejt med favoriterna Frida och Adam. Redan kl 9.30 var vi utanför dörren, vilket INTE hör till vanligheterna. Vi tog bussen till Outletbutiken på Gärdet för att spana in utförsäljning av både kläder och inredning. Det fanns vissa guldkorn som t.ex  Eldflugan Grande för 2500kr. Visst billigare än normalt, men 2500 är fortfarande 2500. Den "lilla flugan" fanns också men kommer inte ihåg vad den kostade. Sen stod jag och kände på några kuddar från Linum, billiga, men vi vet ännu inte vilka färger vi kommer att ha i nya huset. Så det bidde inget!

Nu ska jag försöka få i hjärtat lite lunch, innan vi ska upp till mitt jobb för lönesamtal med chefen. Jag hoppas att Tyra kan ta en "nap" innan vi åker också så att hon är på bra humör när mamma ska bli miljonär. Moahahaha!


Träna

Nu ska jag strax iväg och träna. Om jag orkar när jag kommer hem tänkte jag ge mig på att färga håret. Jag har inte färgat håret hemma på flera år, så det kan ju bli spännande. Dock kommer det inte ske någon dramatisk förändring, (hoppas jag!!) jag vill bara få bort den värsta utväxen och få en lite annan nyans på barret!

Julblomma

Kolla in de här fina dekorationerna! Tänk att få eller ge bort någon av dessa istället för de vanliga, lite tråkiga  julgrupperna bestående av en julstjärna, lite mossa och en tomte!



Bilder: Expressen Leva&Bo


Today!

Humör: Pigg och glad
Gjort: Ätit frukost, läst bloggar
Planer: Babyrytmik, näst sista gången idag.
Ser på: Nada... ja datorn då.
Lyssnar på: Peter Jöbacks julskiva
Läser: Inget, kan inte läsa och skriva samtidigt. Visst jag är kvinna men någon måtta får det vara med simultanförmågan.
Dricker: Kaffe
Äter: Redan ätit frukost
Bästa: Att jag är pigg och mår BRA idag, till skillnad mot igår
Sämsta: Trist väder
Barn: Zzzzzz
Väder: Grått och regn


Världens bästa pepparkaka!


Endast stjärnor!

Det är verkligen inte speciellt juligt här hemma, men två stjärnor har iallafall kommit upp. Adventsljusstaken är alldeles för ful för att vara uppe, så den ligger i kartongen och skäms!



Nästa år vill jag ha en ny ljusstake, denna från Rusta är fin. Ibland kan man hitta riktiga guldkorn där. 129kr får du betala för denna.



Jag har sett en fin på Åhléns också, men hitter ingen bild på den just nu.

December

Det är en lite trött mamma som vaknar upp till en ny månad idag! Jisses vilken kväll igår, det var såå kul. Tanken var ju att det skulle bli  ganska lungt, några glas vin bara, men det blev  några drinkar som slank ner också! Vi hamnade till slut på Patricia där Anna hade någon kompis som var. Patricia på söndagar är så grymt mycket bättre än den köttmarknad som råder övriga dagar! Det är nämligen gaykväll på söndagar! Jag vet inte när jag senast var ute och DANSADE senast?!
Men som sagt.. Det känns idag. Är iallafall lite mer människa efter en "förmiddagsnap" och en dusch.








Nu väntar jag på att min mamma ska komma hit. Hon hade Tyra-abstinens!


RSS 2.0