Finfrämmande!

Vi har haft finfrämmande av Mackan och Bobo. De åkte alldeles nyss. Vi har ätit köttsoppa och nybakat hemgjort bröd. Självklart blev det pepparkakor och kaffe på det. Gott!
Bobo är ca 1månad yngre än Tyra men ganska rejält mycket större!


Det syns inte så väl här men han väger nästan 2kg mer.  Stadig kille

!

Förvånad Bobo?



När Tyra sov hade Bobo majskrokspremiär, han fick smörgåsrån också.
 Har lite svårt att besämma sig för vad han ska smaka först!




Mackan och Karin (och Eddie & Bobo) kunde inte vara med på Tyras dop, så vi fick försenade doppresenter nu. TACK snälla! Det är ett vagntäcke, mössa och byxor som Karin gjort. Märket heter KADE!

Nu ska jag gå och göra mig i ordning för vinkväll med Anna! Det var längesen!


I am THE Guitar Hero

Igår var vi hemma hos Juha för att se Luleå spela ishockey. Tyra blev rädd när killarna skrek då det blev mål, så efter två fullträffar hade de lärt sig. När tredje målet kom var det lite stillsammma applåder och tysta JA!!! istället. Det passade Tyra bättre.

            
Tar det lugnt i Juhas soffa!        


Johan dricker en Norrlands Guld.
Vad annars?

När klockan började närma sig läggdags för Tyra, fick hon välling och somnade sen i vagnen. Perfekt att hon kan somna även om vi inte är hemma. Tobias hade köpt Guiter Hero, som jag provade för pörsta gången. Jag måste ju säga att jag var en naturbegåvning... Eller? Hmm?? Rikigt riktigt  kul var det iallafall. Även om jag höll på att få en hjärnblödning av att hålla reda på alla knappar. 


                                   


En riktigt kul kväll var det. Vid elva packade vi in en halvsovande Tyra i bilen och åkte hem!


Jag ser arg ut, men är det INTE.
Bara osminkad och lite sömnig ;-)

Sista november och första advent!

Sitter framför nyhetsmorgon och lyssnade precis på Peter Jöback som sjöng. Han är ingen favorit egentligen, men hans julskiva är MAGISK! Det är nu tredje året som vi lyssnar på just den julskivan och den spelas varje dag här hemma i december. Till jul vill jag ha gamla vackra sånger, favoriten är Halleluja, jag ryser när jag hör den.
Första advent förra året strosade jag och Johan i gamla stan med Tyra i lilla magen! Det var mycket folk och trångt men mysigt.


Adventsfixing

Johan har varit uppe på vinden och hämtat ner adventslådan. Det är verkligen en sorglig syn, den där lådan. Usch! Nästa jul SKA nytt pynt införskaffas. Fast julstjärnan behåller vi, jag glömmer för varje år hur fin den är och den kommer få hänga med till den faller i atomer. Tyvärr har vi inte kunnat hänga upp julstjärnan än, sladden är spårlöst försvunnen! Ingen av oss har någon aning om var det är och varför den inte ligger i lådan? Det blir nog till att införskaffa en ny sladd under morgondagen och hänga upp den då. Synd, för jag ville ju ha den uppe nuuuu!
Nu tar vi en liten paus här hemma och ska fika med lite gott!



Pyntar ni  och fixar idag?


Gooood morgon, god morgon!

Ännu en underbar natt har vi haft! Lilla underbara sov mellan 20-06 fick då välling, och sov sen till kl.08. Detta är ju för bra för att vara sant! Men vi njuuuter så länge det nu varar!
Idag ska vi adventspynta lite. Ska bara skicka upp Johan på vinden för att leta rätt på adventslådan först. Det är KAOS däruppe. Egentligen hade vi pratat om att strunta i att pynta i år, eftersom vi ska flytta och har lite saker huller om buller här. Men... jag ångrade mig, det är ju såå mysigt. Vi tar dock en light-pyntning i år. Bara julstjärna och adventsljusstake, tror jag iallafall

Glöm Idol

det är ju På spåret!



Update kl. 21.06 Någonsom säljer ett uppslagsverk billigt?
 Jisses... helt chanslös!

Thaisoppa- TOM KHA

Thaisoppa TOM KHA

400ml Kokosmjölk
3-4 dl vatten
Santa Maria Tom Kha soppmix 
2 kycklingfiléer
1 lök
ca 6-8 champinjoner (beroende på storlek)
2 tomater.
1 tsk sabal oelek
1 msk hackad ingefära på burk
0.5 msk fisksås
ev. salt
Färsk hackad koriander

Tärna kyckling, lök och dela champinjonerna.
Blanda soppmixenoch vatten med kokosmjölken, låt koka upp. Lägg i kycklingen och låt det koka under lock. Efter några minuter, lägg i den strimlade löken och koka tillsammans med kycklingen till kycklingen blir vit rakt igenom.
Lägg i champinjonerna och låt dem koka med under ca 4-5 minuter. Blanda i sambal oelek, ingefära och fisksås. Smaka av! Salta vid behov
Skär tomaten i klyftor och lägg i botten på en djup tallrik. Häll på soppan och låt stå någon minut (för att tomaten ska mjukna). Strö färsk koriander över soppan och ät tilsammans med ett gott bröd!


Gott som attan!


Special price just for you!

Min lilla Tyra och jag tog oss ner till stan och bl.a. Hötorget för att få med oss lite blommor hem. Jag älskar att ha färska blommor hemma och köper man dem på Hötorget så blir det ju heller inte så dyrt. Då kan man ju nästan stå ut med; Vackra flicka köpa blommor, kantareller halva priset, extra fina halva priset... Haha!!
Fredagsstädningen har vi också hunnit med, bara damsugningen kvar. Borde egentligen satsa på att ha torsdagsstädning så att man slipper det tråkiga på fredagar!
Ikväll äter vi godaste Thaisoppa och dricker kanske något glas vin?! Och så är det ju Idol... är inte det slut snart förresten? Kan inte vara många kvar nu?
 

H&M goes Home

Från och med februari 2009 ska man kunna klicka hem inredning via H&M Home! 
När vi hade Äntligen Hemma här hemma, våren 2007, var designern inblandad i detta samarbete. Det var då väldigt hysch, hysch och hemlighetsmakeri, men nu så! Jag måste säga att det känns ju som en klockren hit. Tänk bara om Homeavdelningen lyckas hälften så bra som Clothes? Jag längtar!!!

Läs mer här!


Freitag!

Fredag! Igen?! Vad händer med veckorna? Skönt är det iallafall med helg, då hela familjen får vara ledig tillsammans. Solen strålar ute och det känns vårlikt i luften, nästan all snö är borta. Det var en kort men härlig vinter, 4 dagar stannade den (är nämligen inte så säker på att den kommer tillbaka). Har ganska lite planerat denna helg, vi ska lämna lite saker till några kompisar som väntar barn om ca 2 veckor.  Kanske kanske titta på ett hus på Ingarö som några andra kompisar köpt. Men det är väldigt kanske, vore dock kul att se!
Mest av allt ser jag fram emot lugna mornar och kanske någon god frukost med färskpressad juice och nybakt bröd?




Båda bilderna tagna från vår balkong, med några dagars mellanrum!


Utvecklingen

Idag pratade jag och Frida om hur fort bebisarna utvecklas. Mellan 6-7 månader har det hänt så mycket. Tyra tar sig fram, sitter, står med stöd... Hon är så snabb nu, ålar mest men står på alla fyra och är liksom beredd att börja krypa. Nu gäller det att ha ögonen på henne. Häromdagen hörde jag att hon började gnälla och gråta så jag gick och skulle se vad hon gjorde?! Hittade henne i min gamla skokartong. Hon var lagom förbannad när jag skulle fota istället för att hjälpa henne!




Hihi, förlåt älskling, men du var ju så söt!

Kvällsbus!

Nu har hela familjen legat i sängen och busat. Tyra kiknar av skratt när pappa kittlar henne under hakan! Det är så kul att se hur hon skiner upp när hon ser Johan efter att ha varit själv med mig hela dagen. Då är det bara pappa pappa pappa som gäller!  På tal om pappan i familjen, nu kom han hem med godis! Oops, Gotta go!

Nr. 3

Frida drog med mig på utförsäljning nr.3 denna vecka. Den här gången var det Hope som hade rensning på Östgötag. Både jag och Frida gick därifrån tomhänta, men om man är sugen på jeans, jackor eller stora koftor kan det vara värt ett besök.

GOD morgon!

Det är verkligen en GOD morgon idag eftersom det har varit en GOD natt. Jag somnade ungefär vid 22.30, stoppade om tyra vid 02, gav henne välling vid 05 och vaknade och klev upp 7.30! Jag har sovit sååå gott inatt, och inte en enda plan har jag idag. SKÖNT! Borde kanske ta mig in till city för att lämna in min mobiltelefon. Jag är så missnöjd med den.Har haft den i ca tre månader och det är en massa funktioner som jag stör mig på för de fungerar inte som de ska. Nu har den dessutom börjat hänga sig, slår av om jag får ett sms när pratar i telefonen. Hoppas att den inte går att laga och att jag får en HELT ny! En iPhone kanske? Vad tror ni? Hur stor är sannolikheten?

Helt slut!

Är helt slut nu! Den här dagen har gått i ett! Det var superkul att träffa kusin och kusinbarn! Han (mitt kusinbarn) ville visa Tyra och mig alla sina tåg, och han delade snällt med sig till Tyra. Gullplutten, tre år är han. Sen jag kom hem har jag (och Johan såklart) hunnit med tvätt, disk, dammsugning och rensning av Tyras kläder! Puh! Nu ska jag bara betala lite räkningar så ska jag dundra i säng!

Mat!

Vi har hunnit äta också. Eller ja äta och äta? Bilderna får tala för sig själva!


Hemma en stund

Njae vad ska jag säga? Det var ju inte riktigt vad jag hade hoppats på, men jag hade ju å andra sidan hoppats på väldigt mycket! Lokalen var iallfall grymt mycket större och bättre än hos Rodebjer igår. Då kändes det som att det var 200pers och 2000 plagg i ett förråd på 3kvm. 
Iallafall... Det fanns hyffsat mycket byxor och nederdelar, och stickade koftor för män, men det var inte det jag var ute efter. Jag tyckte inte att det var något över huvudtaget som stod ut., men jag hittade en fin basictopp som jag betalade 100kr för, det tyckte jag var överkomligt ;-)


Basictoppen från Carin Wester. Ni kan ignorera vår smutsiga spegel!


Koftan från Rodebjer, och igen skit idet där med spegeln! USCH!
(Dålig bild! Koftan är iallafall marinblå och knapparna i silver).


Är hemma nu en stund innan vi ska iväg och fika med min kusin och kusinbarn. Det blir första gången som jag hälsar på i deras lägenhet. Spännande!

Väntar...

på att Tyra ska vakna. När hon gör det är det dags att svida om henne från pyamas och sen blir det Carin Wester. Får se om jag kommer hem med något eller om det är helt utplockat. Det har ju redan varit öppet i tre timmar!


Rodebjer och Wester

Efter lunchen idag bar det av till Rodebjers utförsäljningpå Upplandsgatan. Lite sådär lagom kaos med kläder högt och lågt. Hittade och köpte iallafall en superfin blå långkofta.
Imorgon är det dags för Carin Westers utförsäljning och förväntningarna är HÖGA!!! Jag kommer dock inte vara en av dem som hänger på låset kl 07.00. Någon måtta får det vara!


Matthew Williamson

Blir HM´s nya gästdesigner. Damkläderna kommer att släppas den 23 april. Från mitten av maj kommer sommarkollektionen för dam och herr.

Matthew Williamson kom in på Londons modescen 1997 och hans signum är färgstarka kollektioner med etniska influenser, enligt pressmeddelandet. För H&M debuterar Williamson som herrmodedesigner.

Flera kändisar bär regelbundet hans kläder - några exempel är Sienna Miller, Keira Knightley, Kate Hudson och Gwyneth Paltrow - och förra året hedrades han på the Design Museum i London med utställningen: "Matthew Williamson - 10 Years in Fashion", skriver Hennes & Mauritz (hämtat från VA.se)








 





Av bilderna att döma ser det ju lovande ut. Jag gissar på liknande kaos som vid Cavalli-samarbetet.
Markerar ni dagen i almanackan?

Bilder: Posh24.se


Just ja...

Vikten! Tyra väger nu 7650g, för en månad sen vägde hon 7063g. Jag ska nog sluta oroa mig nu!

På BVC

Vi pratade ju som sagt om första hjälpen idag på föräldrautbildningen. Så nu vet jag hur jag ska göra om Tyra (peppar, peppar) sätter i halsen och inte får luft. Usch, hemskt att prata om sådant, men nödvändigt! Hoppas bara att jag skulle ha sinnesnärvaro nog att komma ihåg allt OM det nu skulle hända.
Visade även Tyras rumpa för vår "BVC-tant", då hon fortfarande är röd och irriterad. Fick tips om en annan salva som vi nu har hämtat ut på apoteket. Hoppas, hoppas att det blir bra nu!

En av mammorna släppte föressten ÅRETS bomb! Hon är gravid igen! I vecka 20, halvtid alltså! Jättekul!  Vi andra blev minst sagt chockade.  Magen syns inte alls, eller kanske lite nu eftersom man vet om det, men inte mycket. Det häftigaste av allt är att bebisen i magen har samma planerade förlossningsdatum som hennes dotter hade. Stort grattis igen!

Hann även med en lunch, som INTE var speciellt god. Då vi (3st åt samma rätt) påpekade detta, fick vi till svar; Jag åt den nyss och då smakade den bra!
Är det service? Till råga på allt tog de 18kr för en vanlig kaffe när vi ätit lunch för 98kr! Jag tycker att de kunde ha sagt att det var tråkigt att maten inte smakade bra, och bjudit på kaffet!
Vad stället heter? PAPPAS DELI, LILLA ESSINGEN!

Planer för dagen

Idag är det dags att träffa föräldragruppen på BVC igen. Denna gången ska vi prata om första hjälpen, om jag inte minns fel. Kan tänka mig att det smyger in lite frågor om barnsäkerhet och hur man ska barnsäkra också. För nu går det undan! Tyra är reptilsnabb när hon ser något hon vill ha, och då spelar det ingen roll vilka hinder som finns i vägen.
Jag ska passa på att väga Tyra också. Det är något jag som alltid finns med i bakhuvudet. Äter hon tillräckligt? Går hon upp bra i vikt?  Det har nog att göra med att det var problem med amningen i början och att hon gick ner mycket i vikt under sina första dagar. Sådant sitter i. Just nu är hon inne i en period då det mest är gnäll och skrik vid maten, och då får hon ju i sig ännu mindre. Jaja, alla mammor har väl någonting som de oroar sig för hos sina barn. Maten är min grej.


Innedag

Vi har haft en riktig innedag idag. Snön som imorse var såå mysig, var fyra timmar senare, inte fullt så mysig... Det har verkligen vräkt ner, så vi blev inomhus. Det har inte gått någon nöd på oss iallafall. Vi har busat och sjungit och haft tända ljus härhemma.


1 månad kvar...

till Julafton!  Tänk om snön kunde ligga kvar till dess? Det var ett par år sedan jag firade jul med snö på marken. 
Men... är det inte vitt ute så får man väl pynta med vitt inne!



Bilder: Potterybarn.com


SNÖ!

Kikar ut genom fönstren och det är vitt, vitt vitt! Helt underbart vackert! Tråkigt för alla som sitter fast på Arlanda eller som är beroende av lokaltrafiken, men vackert är det! Kan vi inte få en riktig vinter i Stockholm i år?
För tre eller fyra år sedan la sig isen på vattnet kring Stockholm och man kunde promenera på isen i stort sett hela innerstaden. Folk gick i tjocka jackor, mössor, vantar OCH solglasögon, de hade picknick vid strandkanterna...  MYSIGT MYSIGT! En sån vinter hoppas jag på!


Söndag kväll.

Vi har haft en lugn och skön söndag idag. Har varit på promenad, lagat och ätit lasagne och städat här hemma. Skönt att börja veckan med att ha rent och snyggt! Nu har vi landat i soffan och jag har fixat lite med julklappar. För en gång skull är jag inte ute i sista sekund.

Invigde mina nya stövlar/kängor idag och jag är mycket nöjd. Grymt snygga och de höll mina fötter varma under hela promenaden!  Vinterns nya favoriter!




Vad tycks?

Aj aj aj

Träningsvärk, aj aj!
Funderar på att skippa deo?! Det gör för ont att lyfta armarna!

Vinterpromenad!

Vintern har verkligen kommit till Stockholm! Fullt med snö och tre minusgrader. Promenerade in till stan (IGEN!! tur vi flyttar snart) via Norr Mälarstrand som är ett perfekt promenadstråk. Hur vacker får en stad vara egentligen? Innan jag träffade Johan och innan jag flyttade hit, har jag alltid sagt att jag ALDRIG skulle bo i Stockholm. För mycket liv, trafik, stress.... Tänk vad man kan ändra åsikt!

Johan hittade efter mycket om och men ett par kängor, ett par till mig fick också följa med. Nu är det snart köpstopp igen! Men fina är dem och varma, och jag behövde faktiskt ett par varma vinterskor. Sådeså!

Vi ville visa Tyra snön, men hon var inte så intresserad.
Tror inte ens att hon reflekterade över att det var vitt ute.

                             
                                                              Promenad

Gick genom stadshuset, kände mig lite som en turist, men fint är det!

Nu sover Tyra sin eftermiddags-nap, borde vakna snart. Ska åka hem till en kompis senare och kika lite ishockey. Det är tydligen favvolaget Luleå som spelar.

VINTER!

 
Så här såg det ut när jag och Tyra klev upp strax efter kl.07 imorse. Så Mysigt! Jag älskar när den första snön kommer. Och detta blir Tyras allra allra första snö!

Nu seglar lätta flingor ner här utanför, jag har precis ätit frukost efter träningen jag varit iväg på nu på morgonen, så nu är man lagom slut. Fast jag hade nog trott att det skulle vara ännu jobbigare. Barnvagnspromenaderna har faktiskt hjälpt till med konditionen, men styrkan... DEN var jobbig! Magen är inte vad den en gång varit!  (Och den har väl egentligen aldrig varit något, hihi!) Men det är skönt att vara igång. Ska försöka komma iväg iallafall två gånger i veckan. Måste träna upp mage/rygg och så är det ju så skönt efteråt!

Snälla Tomten

Det här önskar jag mig, jag har varit jättesnäll i år.


Förvaringsbox La Shelf, Rosa


Brio lära gå vagn


Polkadot spjälskydd i Brunt, Polkadot sängkläder i Rosa


Babybjörn hakklapp, färg spelar ingen roll


Babypulka


Pyamas med dragkedja, utan fötter, storlek 80cl


Lite blandade kläder. Mest bodies och byxor i storlek 74 och 80cl


Brio byggklossar


Fredagskväll!

Sushi i magen,Tyra i sängen, godis i skålen, Johan brevid mig... Ja, och så Idol om ett tag. Härlig fredagskväll med andra ord!



Dagens underbara kaos!

Har haft en underbar dag tillsammans med Frida och hennes lilla A. Började dagen med att kasta på henne Pampersblöjorna, sen blev det promenad och därefter lunch... Då börjar kaoset... Två sjumånaders som ska äta burkmat samtidigt som de ska känna på varandra, äta mammornas mat, leka med leksaker, kasta ner leksaker på golvet, äta servetter... Haha! Vad hände med våra bebisar som låg still i famnen Frida? Vi hade att göra MINST SAGT!!
Men det är ju såå mycket roligare nu när de är små personer med egen vilja och intresserade av andra... Mysungar!

Efter lunchen var bebisarna helt slut så det somnade så fort de hamnade i vagnen! Promenerade in till city och gick i några affärer innan busungarna vaknade. Ett par löparskor  till mig och en söt liten rödprickig väska till Tyra som hon ska få i julklapp. Perfekt att kunna handla julklappar när barnen är med!


Hmm.. vad är det här?


?????


Aha! En såndär!


Mor (i FrökenSöt) och dotter (i MiniRodini)


Sötisen med favvofisken


Denna  fina lilla väska ska Tyra
få i julklapp. (Bild: Elsashem.se)



Gung, gung, gunga...

Jag skulle gärna ha en gungstol i nya huset. Jag tycker det ger ett rum ett trevligt och varmt intryck. Jag hade ioförsig tänkt mig en gammal hederlig. Gärna vit med en färglad dyna/kudde? Jag vet inte riktigt... Men så snubblade jag över de här och de är ju inte heller helt fel!  Men smakar det så kostar det.

 
"Gray 09" gungfåtölj med dyna,  ca 20 000 kr beroende på utförande,
 från Gervasoni, hos Ekerö Möbler.


"Mamma" i högglansig glasfiber, 50 300 kr, www.pid.se.


Sviktande "LCP" i ett stycke plast,12 110 kr, från Kartell, hos www.rum21.se

Egentligen är det bara den första jag skulle kunna tänka mig att ha hemma, men de andra två är ju helt klart orginella och kul att se på.

Bilder lånade från Hus&Hem


Vi kör en sånhär då!

Humör: Great!
Gjort: Myst med Tyra, ätit frukost och lagt Tyra för sin förmiddagslur.
Planer: Ev. träffa några mammor, om alla är i form efter natten.
Ser på: Datorn.
Lyssnar på: Nyheterna SVT.
Läser: Inget, hallå... bloggar ju ;-)
Dricker: Kaffe
Äter: Inget, har redan ätit frukost
Bästa: Att det är fredag och HELG!
Sämsta: Nej, allt bra!
Väder: Kallt och SOL!!!

Blöjsnack!

Tack för alla bra tips angående röda rumpor! Funderar på en sak... Nästan alla jag pratat med eller som skrivit här på bloggen tycker att Pampers är CRAP!! Tyra hade blöjan i typ tre timmar, sen hade hon sår! Hur kan den då (tillsammans med Libero) vara störst på marknaden? Jag vet EN av alla jag känner som använder dem. Gissa om hon blir glad att jag har en öppnad förpackning som ska ut!
Jaja... Nu ska jag släppa det här.. Blir bara så ARG! 

Du är söt!

Så står det på prislappen när du köper ett FrökenSöt plagg. Var iväg en stund på invigningen av Jennys nya butik, SÅ mycket fina kläder det fanns på den lilla ytan. Det är inte sista gången jag tittar in där kan jag säga!

 Kolla bara in den här!
   
 Hur snygg är inte kragen?!




Invigningsfest!

Promenaden

Drygt 1 timmes promenad med en sovande Tyra i vagnen. Hon somnade ca 15min efter att vi gått hemifrån och sov sedan gott tills hon blev väckt av en skrikande liten flicka. Men men... hon hade sovit nästan 1 timme och brukar sällan sova längre.

Nu ska jag försöka få i gumman lite mellanmål!

        
       
      



   


Morrn Morrn

Tyra är bättre i rumpan idag, skönt! Vi fortsätter och smörjer och luftar så är det nog helt bra på en dag eller två. Jag är hyffast utvilad denna morgon också, får sova gott om natten. Dock har Tyra under några veckor nu vaknat kl.04 och har jättesvårt att somna om. Det är först efter att hon har ammat vid kl 05 som hon somnar om på riktigt. Jaja, vi har BRA nätter, så jag är glad!

Det ser ut att bli en fin dag idag så det blir nog en långpromenad i kylan. Senare ikväll ska vi på invigning. Det är min kusin Jenny, mer känd som Frökensöt, som öppnat butik på Götgatan 9. Det ska bli så KUL!!!

Ledsen

Tyra är fortfarande jätteröd, men som tur är har iallafall blåsorna försvunnit. Vad ska man göra? Vi smörjer och smörjer och luftar och luftar.. Är hon inte bättre imorgon ska jag ringa BVC och höra om de har något supertips eller iallafall en salva som bedövar för man får INTE röra, då skriker hon! Hon har ju JÄTTEont!

 

 

Efter lite pappamys och en bra bok blir livet lite lättare!

1 mars

Har varit och hälsat på på jobbet idag och förvarnat lite om när jag ska börja jobba. Vi (jag och Johan) har tänkt att jag ska börja jobba ungefär kring 1 mars. Inte heltid utan snarare 50% medan han också jobbar 50%. Så blir det en mjukstart för både mig och Tyra. Mars... det känns ju typ som imorrgon! Än en gång: det går sååå fort!

Träffade nya chefen också och var med på arbetsplatsträffen. Jag hann inte prata så himla mycket med henne, men första intrycket var BRA. Och första intreycket betyder mycket! Sen var det ju såklart superkul att träffa alla jobbkompisar, i princip alla är kvar. Skönt! Nu ser jag fram emot att börja jobba igen, men inte före 1 mars!

900 000

Läste/hörde igår att postens VD, Lars G Nordström, har en månadslön på 900 000 kr i månaden. Hur är det möjligt?! Kan man verkligen vara så bra på ett jobb att man är värd den summan? Och på posten! Finns Posten ens kvar? Undrar vad han gör för alla pengar? 

Han skulle t.ex. kunna köpa...




113 par Christian Louboutin,Trottinette ankle boots
eller
3st Husvagnar, KABE royal XL KS
eller
16981st Big Mac & co

VARJE MÅNAD!!!!

Ja jag vet att han betalar en massa i skatt, men det skiter vi i just nu. Han ENSAM skullle ju kunna shoppa Sverige ur finanskrisen!

Bilder lånade från: Net-a-Porter.com  Husvagnofritid.se Google.se

Utmanad...

Jag blev utmanad av Martina. Skriv 7 saker om dig själv! Utmana därefter 7 andra!

1. Jag har extremt dåligt tålamod, vad gäller det mesta, och framför allt när det gäller att vänta på folk. HATE IT!

2. Under en period av min graviditet hade jag fruktansvärda humörsvägningar. Vid ett tillfälle höll jag på att mörda Johan med hjälp av två mandariner. Ibland när solen ligger på kan man ännu se stänk av mandarinsaft på väggen ;-)

3. Jag önskar jag kunde tala spanska. Trots min spanska far kan jag inte mycket mer än: "una cerveza por favor".

4. När jag var liten var jag extremt rädd för att åka hiss. Hade LÄTT tagit trapporna upp i Empire State Building bara för att slippa hissen.

5. På BB fick jag frågan om jag nu skulle utbilda mig till barnmorska? Svarade då NEJ, men har nu kanske börjat tänka om.

6. Var med i TV4 Äntligen Hemma förra våren när de stylade vår lägenhet. Tycker fortfarande att det är pinsamt att se inslaget.

7. Skulle göra precis ALLT för Tyra.

Jag utmanar: Jenny, Nevenka, Evelina, Rebecca, Josefin, Josefine, Anna och alla andra som känner sig manade

Inställda planer!

Vi blev hemma ikväll. Tyra var jätteledsen och grät och grät tillsynes helt utan anledning, det brukar hon aldrig göra. Märkte att hon fullkomligt GALLSKREK när hon satt. När jag ska byta blöja är hon jätteröd och har två STORA blåsor. Jag får inte röra och inte torka, Johan håller och jag duschar av henne och hon bara skriker. Vill trösta och bära, men får inte hålla armen under rumpan. Lägger henne tillslut i sängen brevid mig och Johan och vi blåser och tröstar. Blir bättre efter någon timme och hon somnar sen. Hon måste ha haft SÅ ont. Lillsnorpan!

Det måste vara Pampersblöjorna som gjort att hon blivit så röd, handlade dem då Libero var slut häromdan. Jag ska ALDRIG mer sätta på henne en Pampers. ALDRIG!

Hungrig!

Nu står middagen i ugnen, det blir kyckling och ugnsstekta grönsaker. Väntar bara på att herrn i huset ska stiga in genom dörren så vi kan äta, jag är vrålhungrig!
Vi ska iväg till en kompis senare, blir nog hem efter Tyras normala sovtid så vi får ta alla kvällsrutiner där. Hoppas allt funkar och att hon kan sova i vagnen vid 19.30 som vanligt!



Efter kvällsbadet för någon dag sedan

Rama in tapeter?!

Det finns grymt många snygga tapeter just nu! (Eller är det för att jag letar just nu?) Såg någon/några (kommer ej ihåg vem eller var) som hade ramat in ett tapetprov i en fin ram Snyggt!

Denna tapet skulle jag vilja ha i en enkel svart ram.


"Mediterranea" Cole & Son
Bild lånad av Maleributiken.se

Ett litet tips! Hos Måleributiken får man två tapetprov gratis.

I nya huset finns en vägg i köket som är som gjord för en fondtapet. Denna skulle jag vilja ha där.


"Ramona"  Sandbergs tyg & tapet
Bild lånad av Designonline.se


Sju månader!

Idag blir min lilla snorpa sju månader.

Du...
Älskar kablar och sladdar
Är tandlös, inga tänder på G här inte
Står med stöd, även om det är lite sådär med balansen
Vänder dig från mage till rygg och tvärtom, gärna flera gånger på rad så att du snurrar runt.
Jollrar, "bpa bpa", "iiiiiii"
Älskar att busa men är inte så mycket för att gosa och sitta still
Ålar dig fram, snabbt går det
Kan ligga/sitta själv längre stunder och leka med dina leksaker
Tycker om sånger/ramsor med lite "fart" i
Sitter stadigt
Sover från ca 19.30-6.30, vill oftast amma någon gång efter kl. 05
Sover ca 1h, 3ggr/dygn
Äter barnmat, du älskar sempers ekologiska lasagne, ammar ca 1-2 ggr/dygn
 


 
Du är FANTASTISK lilla busunge!


På väg till mig!

Efter tips från Anna är nu illustrationen "Ballerina" av Cassandra Rhodin på väg hem till mig! Wiihoo!!
Beställde den på Rädda Barnens webshop, design för barns rättighter, och skänkte därmed 772kr till Rädda Barnen. Otroligt bra idé tycker jag!


Illustration: "Ballerina" av Cassandra Rhodin
Bild lånad av Agent Bauer.se


Kika här och se om det finns något du gillar!

LYX!!

Jag har tre nya magasin som jag inte ens tjuvkikat i, men det ska det bli ändring på! Tror jag ska börja med Plaza Kvinna med snygga Josefine Bornebusch på omslaget!


Barn och vuxensaker

Vad är det med barn och vuxensaker. Tyra blir smått manisk när hon får en fjärrkontroll, mobiltelefon eller nyckelknippa i sikte. Det finns inga leksaker i världen som kan mäta sig med något utav det. Vi köpte en leksakstelefon till henne som kan spela olika melodier och som har en massa knappar, men den är inte vatten värd!

     

Ja, vad gör man?  ;-)


Sol sol sol

Det har varit en sådär otroligt härlig dag idag. Efter lite mys härhemma tog vi bussen till city för att fixa lite saker,  bl.a. retur av den ena jackan. (Är så nöjd med den jag valde att behålla, den med skärp, förstår inte ens varför jag tvekade). Tyra var vaken medan jag sprang in och ut i butiker, men hon satt helt nöjd och bara kikade sig omkring.
När det var dags att vända hemåt, somnade Tyra så jag köpte med mig liljor och promenerade sedan hem längs Norr  Mälarstrand. Ett kallt, friskt och soligt Stockholm har visat sig från sin allra bästa sida idag! Fler sådana här dagar, tack!

Godmorgon!

Det är strålande sol och jag är utvilad, kan det bli bättre? Jag är så glad att Tyra sover bättre på nätterna nu. Oftast så vaknar hon en gång/natt vid kl.04 ungefär. Då ger man henne hennes snuttefilt och sen somnar hon om. Inatt hade hon hamnat på magen och kunde inte vända sig tillbaka på rygg, klart man blir ledsen! 

Idag har vi inga planer alls tror jag. Blir nog en långpromenad om finvädret håller i sig. Vi kanske tar oss in till stan och lämnar tillbaka jackan också. Vi får se?!


Men GE henne!

Men kan någon ge Madonna en kalori?


Men GE mig!

Jag fullkomligt älskar Cassandra Rhodins illustrationer! Vem behöver tapet och väggfärg när det finns....


sånt här...



och sånt här...

och sånt här...


Eller det här...




Jackan fast inte DEN jackan...

Nej, jackan jag köpte igår fick inte stanna. Det blev lite väl mycket slalom över mig (bara kliva i pjäxorna, liksom) så den åkte tillbaks idag. Snubblade dock över två andra  jackor som fick följa med... men en SKA tillbaka, frågan är bara vilken? Jag tror att jag har bestämt mig, eller har jag det? Att jag ALDRIG kan bestämma mig, jag är helt hopplös!


                                             
                                                                 alternativ 1


                                              
                                                                  alternativ 2


De är ganska lika egentligen, men den första har krage i stället för luva  och skärp i midjan (hmm...svårt att fota svarta kläder).

Slö och sliten...

Det har varit en slö och lite sliten mamma härhemma idag. Inte bakis, långt ifrån, men det känns helt klart att det blev några glas igår. Tyra måste ha känt på sig att föräldrarna behövde sömn, för hon vaknade 8.30 (!!!) men med en liten one-man-show mellan kl.04-05.00. Trots allmän slöhet har jag iallafall hunnit med: En vända på stan, fika med två vänner och köp av en jacka. Återstår och se om den får stanna eller om den åker tillbaka, är lite osäker.

NU: Soffa, tv
SEN: SOVA!!!

God mat och TREVLIGT sällskap

Ååå vad trevligt det var igårkväll! Ibland är det faktiskt först när man tar sig iväg som man inser hur viktigt det är att ta tid till varandra. Emma (tack snälla snälla) kom förbi strax innan kl. 20, vi drack något glas vin och jag och Johan gjorde oss klara (mest jag, då).
Vi hade bord på Spisa hos Helena och började med att beställa in en drink innan maten. Jag kan knappt komma ihåg sista gången jag drack en drink ute, det är lääänge sen. Till huvudrätt valde jag grillade pilgrimsmusslor, Johan valde wallenbergare på rådjur. Musslorna var helt enormt goda, men pommes till musslor? Johan var dock inte helt nöjd med sin wallenbergare (Oj, nu blev det en  hel recension här...). Sen avslutade vi med gino till efterrätt. Självklart drack vi gott till maten, jag chablis och Johan rött.

Det var så mysigt att sitta där och bara prata om en massa roliga saker. Hmm... vi har en del att fundera på nu ; )



När tar vi nästa middag, älskling?

Problem solved!

Så nu är hon sitt vanliga glada själv igen!  Problemet var alternativ nr. 3 som ett resultat till att hon ammar mindre och äter mer mat. Så nu vet ni det!

Nu ska jag sätta igång med städning härhemma, så att det blir lite fredagsfint. Ikväll kommer Emma och är barnvakt så att jag och Johan kan gå ut och äta middag.


Men vad är problemet?!

Ingenting är bra, inte äta, inte leka, inte sova... INGENTING! Bara bära, och det är inte heller riktigt bra. Likadant igår på förmiddagen. Tyra är vanligtvis väldigt "snäll", det här är vi inte vana vid... Så vad kan det vara? Tänder? Separationsfas? Ont i magen?

Torsdagkväll

Var iväg en sväng nu på kvällen med Frida och hennes kompis Nina till Västermalmsgallerian. Det var något jippo med lite olika erbjudanden och rabatt i butikerna.
Drack lite rosé och fick med mig en tröja och en liten goody-bag med mig hem. I bagen fanns bl.a. Plaza Kvinna, halsband, sjal, godis och lite småplock.
Trevligt torsdagsfördiv!

Innehållet

halsbandet


Mmmmm...

gott med smörgåsrån!

Kan man få en bit till eller?

Hemsk morgon!

Vaknade av en duns, sedan skrik. For upp ur sängen och ser Tyra ligga på golvet... Plockar upp henne, tröstar, och hon lugnar sig ganska fort. Johan undrar va fan det är som händer (det gör jag också...)!
Han hade haft Tyra uppe en stund på morgonen och kom sedan in med henne till mig. La henne i sängen med mig i tron att jag var vaken, vilket jag inte var, eller om jag bara var halvvaken och somnade sen... I vilket fall känner man sig ganska misslyckad.. VÄRSTA morgonen NÅGONSIN!

Trädgårdsredskap?

Nu när vi snart blir med trädgård, så måste ju vissa tillbehör införskaffas. Hittade dessa snygga gummistövlar från VIKING som skulle var perfekta när jag ska ligga och påta i rabatten. (Hmmm...)
Johan har redan siktat in sig på kratta, snöskyffel och lite andra trädgårdsredskap. Undra om jag kommer undan med dessa om jag placerar dem i samma kategori? 
Frågan är bara vilka? Skulle jag slå till på de vänstra, får jag inte bara ett par snygga stövlar, jag bidrar  dessutom med 120kr till Rosa Bandet. Men frågan är om jag inte är mer sugen på de högra? Svåra frågor!


Från: have2have.se

Gårdagen, dagen och morgondagen.

Igår hade vi finfrämmande här hemma. Emma (gudmor) och Louise (backup-gudmor) var över på middag. Det bjöds på god morotssoppa med ingefära, lime och chili. Tyra visade sig från sin bästa sida och charmade rejält. Det var på tiden med tanke på det humör hon varit på de sista gångerna vi träffats.




busar hos Louise


Det är fantastiskt att ha dem här på ön. Lite tråkigt att det inte blir under så lång tid bara. Men men...  ett tag till iallafall. Likabra att passa på att utnyttja barnvakt då! Jag och Johan har lite planer på att gå ut själva och äta någon dag i helgen. Vore skönt att komma ut några timmar och bara vara vi. God mat och gott vin... JA så får det bli!  Ska bara höra med Emma en extra gång.

Idag var Tyra ÄNTLIGEN mindre rosslig och hostig (efter sin långa förkylning) så vi gick iväg på babyrytmiken. Jag hoppas att hela familjen får vara förkylningsfria ett tag framöver nu. Ska hålla oss borta från smittohärdar som Öppna förskolan. Det är förmodligen det ställe med flest bakterier per kvadratcentimeter.

Imorgon ska vi hem till en mammakompis på fika och låta bebisarna leka lite med varandra. Skönt att kunna vara hemma hos någon. Det är inte alltid helt enkelt (eller populärt) att fika på caffé när man är X antal mammor, bebisar och barnvagnar.







Det går så fort

Vad har hänt med min lilla bebis?! 
Hon som för bara en stund sedan låg i min famn, med stöd under nacken och kisade upp emot mig utan att riktigt kunna fokusera blicken. Hon som ägnade dygnets alla timmar enbart till att sova och äta. Nu ålar hon omkring på golvet, jollrar, skrattar, sprattlar, sitter. 
Det är snart sju månader sen Tyra föddes. SJU månader!!! Snart springer hon omkring på dagis,  medan jag är tillbaka på jobbet igen. Overkliga tanke! 


Någon dag gammal
fortfarande på BB

Dryga halvåret
sex månader senare, sittandes i
den fina dockvagnen





Fars dag och drömmar om huset

Så, nu har vi firat den första fars-dagen i den här familjen! Johan fick till en början sovmorgon, sedan go´frukost med nybakat bröd, (OBS nybakat ej hembakat) ägg, juice, kaffe m.m. Självklart fick han en liten present också. Vi åkte sedan iväg till BAUHAUS och biltema för att kika lite på framtida investeringar till huset. Spanade bland annat in ett snyggt MÖRKT golv som skulle passa perfekt på nedervåningen. Tanken är att vi någon ska slipa parketten och sedan betsa eller lacka den mörk. Till det vore det ju grymt snyggt med lika mörka bänkskivor.
Det känns konstigt, vi pratade om det igår, att det bara är drygt en månad sedan vi skrev kontraktet. Fortfarande är det  2månader tills vi flyttar in. Att säga att jag längtar är en KRAFTIG underdrift!

Nu väntar soffan ett tag innan det är dags att lägga sig, blir en tidig kväll eftersom jag och Tyra var uppe med tuppen

Hemma från shopping!

Blev en liten tur till Farsta C. Inte ofta vi är i de krokarna, men det var faktiskt helt ok. Många affärer och skönt att allt var inom tak, eftersom vädret inte var det roligaste.
Nu lagas det thaigryta, dricks vin och lyssnar på Veronica Maggio. Härligt!



Godmorgon Lördag!

Har fått en lååång sovmorgon, så nu sitter jag alldeles utvilad med en kopp kaffe. Snart dags att hoppa in i duschen och göra mig klar. Ska möta en kompis från västerås som är på besök, nyss hemkommen efter 3veckor i Egypten. Sedan för vi se vad vi hittar på. Tyra är fortfarande förkyld, ingen feber men snorig och alldeles rosslig. Glad som en lärka är hon iallafall, lilla snorpan!

Gladskiten!


Nu så!

Jag har ganska länge funderat på att starta en blogg men det har inte blivit av förrän nu. Jag startar ganska ofta olika projekt som jag satsar på till 110%, för att sedan ganska fort tröttna... så vi får väl se hur länge det här håller.  Johan, min sambo, betvivlar att jag fortfarande bloggar på julafton, förmodligen har han rätt ; )  

Iallafall... tanken är att blogga om mitt liv som det ser ut för stunden. För tillfället är jag mammaledig till världens underbaraste dotter, Tyra, så livet kretsar ganska mycket kring henne, och det kommer nog bloggen också göra.. så länge den nu varar!

RSS 2.0