Status:


Te och finn-crisp utan någonting på är det jag får i mig.

Inte heller jag klarade mig undan magsjukan, även om jag verkar ha kommit ganska lindrigt undan. Varvade säng och toalett under gårdagen, men när jag vaknade imorse kände jag mig mycket bättre.
Stackars Tyra har drabbats hårdast. Hon är inne på fjärde dagen med kräkningar och diarré, hon verkar inte få behålla någonting. Var faktiskt lite orolig i morse när hon inte ville göra någonting, bara ligga ner i soffan med sin filt. Det är inte alls likt henne.
Nu ger vi henne bara lite, lite att dricka men ofta för att hon föhoppningsvis ska få behålla det. Har även vätskeersättning som hon ska få då hon vaknat. Har ni något tips på vad som är snällt för magen när man är sjuk?

Håll en tumme för att hon ska krya på sig snart!

Vår jul...


Tyra berättar något spännande för tomten...


Vi har haft en jättebra jul med god mat och fina paket. Tyra fick även detta år träffa jultomten och inte eller i år blev hon rädd. Hon tyckte att det var fullt normalt att en rödklädd gubbe med långt skägg och mörk röst kommer incyklandes denom altandörren. Att ha tofflor i 30cm snö var inte heller det speciellt konstigt.
Tomten kom alltså incyklandes med en sån HÄR. Hoppas att hon kommer att kunna använda den i vår/sommar. Just nu är hon lite för kort för att nå ner till marken.

Julen kunde dock ha avslutats på ett lite bättre sätt. Vi har nämligen fått magsjuka på besök, INTE KUL! Det började med Johan (eller med farmor och farfar, egentligen? men det förstod vi inte då) och sent igår kräktes Tyra och det har hon gjort även inatt och idag.
Peppar peppar, så har jag inte blivit sjuk än men kan man undgå smitta när man får kräk över sig?!
Jag är iallafall glad att Tyra är så pass "stor" att det går att kommunicera lite med henne och fråga henne saker. Inatt efter att hon kräkts  några gånger säger hon själv:  Dette (vatten) Då frågar jag: Vill du ha vatten? Jaaaa!, säger gullungen då.
(Nu låter det nästan som att jag inte försökt få i henne vatten innan, men när jag frågade då var svaret NEJ!)

Dan före dopparedanÄr det bara jag som har svårt att förstå att det faktiskt är julafton om 2 dagar?! Fast för oss är julen ännu närmare, vi firar nämligen jul i Västerås imorgon, för att sedan fira riktiga julafton härhemma. Som att man inte äter tillräckligt under EN jul, nu ska man orka TVÅ julmåltider?! Lyxproblem, jag vet... Ville egentligen bara titta in och önska er alla en riktigt GOD JUL!
Kram

RSS 2.0