Tillbaka till ön!

Nu ska jag till Essingen, hem till Emma för en tjejkväll tillsammans med henne och Helena. Helena som jag inte träffat på typ 200år. Ska bli jättekul!
Vi ses!

Favoritplatsen i hela världen



Jepp, det är kring diskmaskinen man ska vara!

Lat Lördag!

Jag och Tyra tar det väldigt lugnt här hemma. Johan är duktig och håller på att fixar med våra skjutdörrsgarderober.
Det är konstigt väder ute ena sekunden sol andra sekunden snöar det. Hmmm... men vi ska försöka ta oss ut på en liten promenad snart, ska bara få i lilla hjärtat lite mat. Något som kan ta sin lilla tid!
Hoppas ni har en skön lördag oavsett vad ni hittar på!

Mysmiddag!

Vi har nyss njutit en god middag med en massa plockmat och vin! Ibland är man lite extra glad i sin käresta. Som idag när jag var ledsen över en sak så säger han de finaste sakerna OCH kommer hem med blommor! Då vet man att man valt rätt!
Nu myser jag med mitt vin framför Let´s Dance och Johan spacklar (som vanligt).  Förhoppningsvis (hålla ALLA tummar ni har) kan vi tapetsera hallen imorgon, men det är väldigt tveksamt...
Hoppas att ni alla fina har en riktigt skön fredagskväll!

Hon går igen!

Tyra tog ju sina första steg för ett par veckor sedan men har inte gått så mycket efter det. Först för ett par dagar sedan började hon gå igen, och nu går hon en massa. Bara kortare sträckor än så länge men såfort hon ramlar så ska hon upp och prova igen!







Eftersom jag inte kan lägga upp filmsnuttar bombar jag er med bilder istället! ;-)

Just ja..

Skulle ju visa shoppingen igår, men tiden bara rann iväg och idag har Tyras mormor varit här.
Jag blir alltid svag för grönt såhär på våren så däför fick det följa med lite gröna saker hem från iittala. Jag fann även tvålar från savoy de marseille och det söta hjärtat som det står "älskar dig" på. Hjärtat ska jag hänga på Tyras säng. Hon fick även två böcker, en molly- och en totte-bok. Totteboken hade jag när jag var liten så det blev som en flash-back när jag bläddrade igenom den!

Shoppingdag

Idag har vi spenderat större delen av dagen i Gustavsberg och Värmdö. Vi var länge inne på Fabriksbutiken, de hade en massa fint. Jag fick dock hejda mig lite i min iver, jag kunde ha köpt halva butiken, men lite fick följa med hem iallafall. Nu ska jag röja här och börja med maten. Vi får besök senare av Johans kusin som är "nere" och hälsar på.

Lite shopping som jag ska visa senare

Mysstund

Jag passar på att mysa medan Tyra dricker välling, det är nästan den enda stunden då hon är still och man får vara nära. Igår kväll när jag skulle lägga mig vaknade Tyra och kunde inte somna om, då la jag henne brevid mig och kliade på ryggen och pillade med håret tills hon somnade. Så skulle jag kunna avsluta varje kväll, men jag är glad att hon kan somna själv i egen säng såklart!

Hos läkaren

Det var inga eksem som Tyra hade, inte på ryggen iallafall, det kunde läkaren konstatera rätt fort. Jag fick då en ursäkt för att hon inte hade trott på vad jag sagt över telefonen. Hon sa rätt ut att hon bara trodde att jag var en orolig förstagångsmamma. Något jag verkligen inte är, men OM det hade varit så att jag "bara" var en orolig mamma är det då rätt att få ett sådant bemötande som jag fick? Är det inte då ännu viktigare att ta sig tid och förklara och lugna mig? 
Iallafall... Hon visste inte riktigt vad det var för utslag Tyra har, men trodde att det kunde var någon svampinfektion så nu har vi fått salva med kortison, svampmedel och antibiotika som vi ska smörja två gånger/dag. Dessutom har vi en annan kortisonsalva till ansiktet och en mjukgörande salva. Vi fick även en remiss till hudkliniken. Jag HOPPAS HOPPAS HOPPAS att hon nu blir bättre med alla dessa salvor och att det inte är någon allergi hon har.


Grrrr!

Fick efter mycket om och men en tid hos läkaren på BVC. Jag fick verkligen argumentera för varför jag inte tror att det är eksem Tyra har och tillslut så sa läkaren: Ja, ok då, kom efter kl.16 om du vill. Om jag vill? Det är väl klart att jag inte vill, är det någon som VILL gå till läkaren med sitt barn? Åhh vad arg jag är!  

Den coolaste cykeln


Samma tjej som gjort nattduksbordet, Josefin Hellström-Olsson,  har tillsammans med Kronan tagit fram den här cykeln. Tror ni man skulle få några höjda ögonbryn om man kom farandes på denna?

Bild: Beckmans.se

Det snyggaste nattduksbordet!


Se mer av denna coola tjej HÄR

Bild: Beckmans.se


090225

25:e idag, vilket innebär lön för ett par stycken. Jag får själv snällt vänta till fredag innan det klirrar till i kassan.
SItter just nu och väntar på att de ska ringa upp mig från Vårdcentralen, Tyras eksem (eller vad det nu är) är värre än tidigare och salvan vi fick hjälper inte. Hoppas att vi får komma dit idag, och att vi får reda på vad det är.
Utanför oss låter det bang, bang, bang, bang, de håller på med någon stor grävskopa och borrar(?) i asfalten. Mycket spännande enligt Tyra som står som klistrad vid fönstret och kikar. Kul att någon uppskattar det iallafall ;-)


Här ser ni ett av hennes utslag/eksem på kinden.

Så blev det!


Målat och klart! Pryder nu vårt vita skåp i vardagsrummet.

Kyckling med timjan och balsamvinägersås

Kyckling med timjan och balsamvinägersås
4 portioner

3-4 kycklingfiléer
10 champinjoner
1 rödlök
salt och peppar

Sås
250ml matlagningsgrädde
1 buljongtärning
2 msk balsamvinäger
1 tsk svartvinbärsgelé
1 tsk timjan
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Skär kyckling, champinjoner och rödlök i mindre bitar. Stek därefter kyckling, champinjoner och rödlök ett par minuter till de får färg. Salta och peppra. Lägg sedan över allt i en ungsfast form. Häll matlagningsgrädden i stekpannan. Smula sönder en buljongtärning och blanda i balsamvinäger och gelé. Rör om och låt puttra till gelen smälter och buljongen löser sig. Tillsätt timjan, salta och peppra.
Häll såsen över kycklingen, löken och champinjonerna i den ugnsfasta formen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter, till kycklingen blir färdig.
Servera med ris och grönsallad!

Prova detta recept. Superenkelt och sååå gott!


Matsnack

Nu har hela familjen mat i magen, mamma och pappa iallafalll. Tyra har ätit otroligt dåligt idag, jag vet inte riktigt vad jag ska göra? Hon kan ju inte leva på efterrätter och välling. Jo, gurka äter hon också! Imorgon ska vi prova att minska på morgonvällingen och se om hon får bättre aptit av det. Kollade innehållsförteckningen på vällingen och det är MYCKET kalorier hon får i sig bara av den. 
Jag och Johan åt iallafall jättegott, ska lägga ut receptet sen för ni MÅSTE prova! Kyckling med timjan och balsamvinägersås, MUMS!
Nu ska jag ta och bada vår lilla myra!

Outside!

Det är SÅ skönt att bara kunna stega ut på sin tomt! Allt blir så enkelt. Nyss var vi ute på framsidan en stund och Tyra fick åka ruschelkana. Johan skottade en STOR snöhög i helgen så det var bara att gräva ur lite och bygga kanter på sidorna så blev det en ruschelkana! Behöver jag säga att Tyra tyckte det var urkul?!




 

På väggen!


Dessa underbara posters skulle gärna få pryda väggarna Tyras rum. Pedagogiskt och bra! Från ISAK.


Är det dags nu?


Vad tror ni? Blir det kungligt bröllop till sommaren?

Bild: Expressen

Soft start!

Vi kör en lugn morgon här som vanligt. Tyra leker på golvet med gårdagens reklam och jag försöker vakna med lite kaffe. Det är underbart väder ute, jag kan inte säga annat, hur gärna jag än vill ha vår. Jag älskar alla årstider och skulle inte vilja vara utan någon, men det är väldigt sällan jag njuter av den årstiden som är. Är det vinter så längtar jag efter varm sommar och när sommaren kommer kan jag börja längta efter en kall solig vinterdag. Men nu vill jag FAKTISKT bara ha VÅR!
Bokrean börjar idag och jag funderar på om man ska ta sig en titt?  Frågan är bara om kombinationen första dagen på bokrea+barnvagn är en vinnande kombination? Kankse klickar hem något istället?
Ska ni besöka bokrean?


Köksbilder

   
 

Lite bilder tagna på köket och "köksdelen" så som det ser ut idag!

Sista mammalediga måndagen!

Idag är min sista måndag som mammaledig på heltid. Från och med nästa vecka kommer jag börja jobba, 50% till en början, Johan kommer också jobba 50% och så är vi föräldralediga resten av tiden. Det kommer kännas jättekonstigt att gå i väg till jobbet och vara borta från Tyra en hel dag, men det ska bli lite kul också faktiskt. Ja, inte att lämna henne, men att komma tillbaka till jobbet.

Snön som vräkte ner igår ligger kvar idag så då var det min tur att dra Tyra i pulkan. Det är liksom ingen mening att ta vagnen eftersom den bara skulle fastna överallt. Dessutom tycker Tyra att det är mycket roligare med pulkan så så fick det bli. Vi tog en liten promenad i förmiddags och hon uppskattade särskillt när jag småsprang med henne. Puh, jobbigt att springa i decimetersnö och med förkylning...



  

Herman och Tyra!


Tyra och Herman tidigare idag! Han visade Tyra hur hon skulle använda gåvagnen, hur hon skulle stoppa klossar i lådan och gunga på gungfåret! Hon fattade inte riktigt allt men hade kul ändå ;-)

Besök

Elin, Daniel och Herman har varit förbi och hälsat på oss. Vi har fikat, skruvat möbler och Herman har busat och tagit hand om lilla bebisen= Tyra. Så nyfiken hon var på honom, stora barn är tydligen väldigt spännande ;-).
Herman ska bli storebror i maj och frågar man honom vad mamma har i magen så säger han; bebba! Han kommer bli en jättefin storebror till den lill*

  
Vi fick finaste inflyttningspresenten, TACK igen!


 


Snöig söndag!

Godmorgon!
Snön måste ha vräkt ner inatt för det ligger ett rejält snötäcke ute nu, ganska mysigt fastän jag hellre önskar vår just nu. Johan bestämde sig för att ta med Tyra i pulka och gå till affären för att köpa lite färskt bröd och juice. Det blir GOD frukost med andra ord.
Lite senare hade jag tänkt åka och köpa tapeter och baka eftersom vi förhoppningsvis får besök i eftermiddag!.
Hoppas ni har en riktigt härlig söndag!


På väg till affären med världens bästa pappa!

Vår kväll!

Sedan Tyra somnade vid kl. 20-tiden har jag och Johan pysslat med att riva tapeter i hallen. Även om det är TRÅKIGT med allt grundarbete så är det ju för att få ett bra resultat. Inte så kul att lägga dyra pengar på en tapet som ändå inte ser bra ut i slutändan... Men det ÄR tråkigt ändå ;-) !!!




Bra dag!

Idag har Tyra ätit bra utan alltför stora protester. Jag kommer ihåg att vår förra BVC-sköterska sa att de kan börja kinka med maten kring 10-månader men jag väljer att tro (och hoppas!) att det bara är denna lilla tand som varit problemet och att hon nu kommer att äta BRA!

Vi har bestämt att prova utesluta all mat med tomat i tillsvidare för att se om det gör eksemen mindre, även om läkaren sa att det förmodligen inte berodde på det. TACK för alla era fina kommentarer förresten, och om någon har erfarenheter eller tips angående eksem så dela gärna med er

Nu kryper hon omkring på golvet (att hon tidigare har gått har hon då inget minne av, hihi) och säger; titta, titta! Gullunge!

Vi i farten idag. Här kan ni se lite av min (hemska) hårfärg, men jag ska tvätta tvätta tvätta innan jag gör något mer med det!

IKEA, igen!

Jepp, det blev ännu en eftermiddag på IKEA, mycket folk idag och Johan var helt slut när vi kom ut därifrån. Jag också för den delen, Tyra bestämde sig nämligen för att hon INTE skulle sitta i vagnen den sista tiden så det var bara och bära ;-) Ett tag nöjde hon sig iallafall, då satt hon och tuggade på ett kex och var allmänt glad.



Det blev ett par bruna kartonger som fick följa med hem idag också. De står nu och väntar på att bli öppnade, kanske ikväll om vi har energi? 

Lördag

Soft start på morgonen... Jag fick en liten sovmorgon, klev upp strax före kl. 9, sedan har vi ätit frukost och kikat på skidor. Funderar på om vi ska ta oss till IKEA och kika på hallmöbler? Jag tror vi har varit på IKEA de sista tre helgerna, men det blir ju så när det är mycket som ska inhandlas.. Just nu känns det som om vi har 300 olika projekt på G, mycket småsaker som ska ordnas, men vi tar det i lugn takt. Jag vill verkligen "känna in" hur jag vill ha det innan jag köper något. Och när en velpotta som jag ska "känna in" hur hon vill ha det, kan det ta lite tid ;-).
Vad ska ni göra idag?

TyraMyra



Jag och min lilla myra idag. Det går fortsatt dåligt med maten, hon vill bara äta kex, efterrätter och välling. Hennes första tand är på väg upp (about time, hihi) så det kanske påverkar matlusten, men det är ju inte den som är orsaken till att viktkurvan tippar lite. Igår så fick hon välling kl. 5.30, lite fil vid kl. 9 sedan åt hon inte förrän kl.13.45. Suck... 
Eksemen blir snarare värre istället för bättre. De är lite mindre röda men idag så har det blivit större, i stort sett över hela högra ansiktssidan nu. Lilla älsklingen, vill att du ska slippa!

Fredagsfixat!

Tyra och jag har varit ute på stan sedan lunchtid. Vi började med att hämta ut min telefon, IGEN. Vi får se hur länge den håller denna gången ;-). Sedan har vi kikat på inredning och handlat mat. Det blir nog tacos ikväll, enkelt och gott. Sedan är jag sugen på de där Pollymuffinsarna jag gjorde för ett tag sedan, men det får vi se om jag orkar svänga ihop senare?


Den nästintill obligatoriska fredagsblomman inhandlades idag, bakom skymtar mitt &-tecken som jag tänkte måla ikväll.

Woods på tapeten

För ett tag sedan var ju Woods från Cole & son riktigt på tapeten (hö hö hö...). Jag tycker fortfarande att den är HELT underbar och vi funderar på att ha den i hallen. Det känns som den ultimata halltapeten, och skulle passa till vår gråa dörr och grå golv. Eller vad tycker ni?

 

Utmanad

Sötaste Stina utmanade mig att avslöja lite fakta/(o)vanor om mig själv. Jag gjorde den utmaningen för ett tag sedan och ni hittar den HÄR!

Min utsikt just nu..

Halvligger i soffan och kikar ut mot framsidan. Där vill jag i vår sitta ned i vita trämöbler med en kopp kaffe i handen. Kanske ha några färglada kuddar i stolarna och ett olivträd i zinkkruka?

Själva tomten ligger på baksidan men det är på framsidan som solen är mest. Den kommer fram vid kl.12 och ligger på hela eftermiddagen och en bit in på kvällen.

Jaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Kameran fungerar!!!

Vår systemkamera har sedan helgen inte velat ta bilder på autofokus, var förbi med den på Canoncenter och de skulle ha mellan 1500-2000kr för att laga den, och nu bara fungerar den! Åååå vad glad jag blir!!! 


Köksklocka

Jag är på jakt efter en köksklocka, gärna i retrostil. Hittade denna hos Cosas men den är lite liten. Bara 18cm i diameter, vill gärna ha 20-25 iallafall. Synd för den är helt perfekt i övrigt!


Besök i vårt gästrum

Vi var en stund på öppna förskolan idag, Tyra tycker verkligen att det är HUR kul som helst med alla barn och nya leksaker. Idag fick hon prova ruschelkana för första gången och hon hann knappt nedför den innan hon skulle klättra upp igen.
Här hemma går gästrummet varmt. Johans bror åkte i måndags och då kom Johans kompis Micke som stannar till fredag. Sedan kommer farmor och farfar om drygt 1 vecka.
Micke har blivit Tyras nya favorit, han busar med henne så att hon kiknar av skratt. Men han har ju å andra sidan tre barn så han borde ju veta hur man lockar till leenden?!


Bästa platsen mellan pappa och Micke

Tyras rum

Nu har det tillkommit en bokhylla till det fortfarande ganska tomma Tyras rum. Det blev den höga smådal-hyllan från IKEA.  Jag tycker att den är superfin och skulle gärna ha en byrå i samma serie, kom igen IKEA...



 

Öppna förskolan

Igår var vi på öppna förskolan i området för första gången. Bara en kortis eftersom vi skulle på BVC, men det var verkligen MYCKET bättre än på Kungsholmen. Stora fina lokaler som ligger i ett gamalt stationshus och hon som jobbar där verkade jättetrevlig och ha bra hand om barn. Tyra var helt till sig när vi var där. Kröp runt, skrattade och charmade. Man såg verkligen att hon tyckte att det var roligt så dit ska vi gå igen. Vi får se om vi hinner dit idag annars tar vi det nästa vecka.

På BVC

Var på BVC tidigare och träffade vår BVC-sköterska för första gången. Jättegullig verkade hon och vi vägde och mätte Tyra. Hon har växt bra på länden, men viktkurvan har planat ut. Hon tyckte att vi skulle försöka med mer fett i maten och mer mellanmål. Problemet är bara att när vi ger henne mellanmål så vill hon inte äta huvudmålen. Lilla snorpa... Ikväll har hon iallafall fått olja i vällingen och grädde i kvällsmaten. Vi skulle tillbaka om en månad om jag märker att hon inte äter bättre. Läkaren var väl lite mindre bekymrad, men ville se att hon vänder upp på kurvan inom 3-4månader.

Angående eksemen så gör man ingenting så länge Tyra inte verkar påverkad.  Bara smörja med mjukgörande salva morgon och kväll. Jag har inte märkt att hon skulle vara påverkad av dem (möjligtvis lite mer gnällig) men läkaren undrade om eksemen skulle vara en orsak till att hon planat ut på vikten. Alltså att det kliar och gör ont och att det är därför hon ätit sämre...

Älskade lilla myra! Jag hoppas att vi kan peta i dig lite mer mat och att du snart slipper eksemen! Oavsett är du världens finaste!

OCH!

Hittade detta fina &-tecken igår (något som var positivt med gårdagen). Så nu ska jag hitta en färg och måla det, tror det lutar åt grått för att matcha taklampan.


Hyllan på plats

Är så nöjd med hyllan vi satte upp ovanför soffan. Den rymmer en massa CD och DVD-skivor och den är perfekt att ställa lite "lull lull" på.





Bättre dag idag?

Dålig uppdatering igår men hela dagen var en skitdag som avslutades med att jag färgade håret grönt! KUL! Hoppas därför på en "något bättre" dag idag.
Idag ska vi till BVC för 10-månaderskontroll. Ska även be läkaren kika på alla utslag Tyra här fått. Sist vi var där kunde de inte säga var det var utan vi fick prova en mild kortisonkräm, men den har inte hjälpt. Lilla skruttan... Jag hade jättemycket eksem när jag var liten så jag hoppas verkligen att hon slipper.
På agendan står även färgning av det gröna håret, haha! Man kan ju bara skratta... Jag använde samma färg som förra gången, men denna gången blev de blekta slingorna lätt grönfärgade.

(Det kan vara så att jag överdriver lite med den gröna färgen ;-), Johan såg det knappt men jag ser att det skiftar lite i grönt, NOT nice!)


Måndag igen!

En ny vecka och ännu en vecka närmare jobbstart. Jag kan INTE fatta att jag ska börja jobba, det känns helt overkligt. Jag kommer vara som en praktikant, haha! Men de som varit borta under en längre tid säger ju att det tar ett par dagar sedan känns det som om man aldrig varit borta. Kan ju iallafall hoppas på att man kommer in i det snabbt.
Nu ska jag plocka undan här och ringa lite samtal medan Tyra sover.
Hoppas ni får en riktigt bra måndag!

Två av tre hyllor...

...är färdigmonterade! Perfekt tajming för min kamera att sluta fungera, suck... Ni får helt enkelt lita på mig, det ÄR snyggt!


Farbror på besök!

Idag har Tyras farbror Magnus kommit på besök. Han blir den första att inviga gästrummet och stannar till måndag. Som det sanna Lule-hockey-fan han är hade han med sig presenter till Tyra.


Pappa har nog aldrig varit mer nöjd över något Tyra haft på sig ;-)

Ännu en dag på IKEA!

Jag fick med mig mina valentines på en tur till IKEA. På handlingslistan stod bl.a. Norrsten-skåpet, Smådal-hyllan och bestå-hyllan. Så de ligger i bruna kartonger brevid mig här. Vi har inte hunnit börja med ihopsättandet då vi kom hem nyss. Vi har varit på trevlig palt-lunch som blev väldigt förlängd, hihi. Jag är ju inte alltför förtjust i den rätten men med ett gäng norrlänningar i omgivningen är det ju bara att äta och hålla god min ;-). Det var ju iallafall trevligt sällskap, och vi fick äntligen träffa Ullis och Davids lilla Nils...


Tyra och Judith var så söta när de satt och kikade nyfiket på lilla Nils som precis hade vaknat. Tyra satt och kände försiktigt men ville efter ett tag  klättra in till Nils, hihi!


Sötisen med mobilen i högsta hugg, som alltid!

Ett försenat Happy Valentines day!

Detta stod på köksön imorse när jag gick upp!


 


50st tulpaner och hjärtechoklad! Puss Älskling!

På IKEA!

Tidigare idag var jag och Tyra på besök i det stora varuhuset. Jag har spanat på ett par saker både på nätet och i katalog som jag ville klämma och känna på. Det var faktiskt riktigt behagligt på IKEA idag, lagom mycket folk och Tyra kunde mutas med lite kex när hon blev alltför uttråkad ;-)

Mycket fint fanns det, jag köpte bara lite småsaker idag men jag tror att vi snart måste åka iväg en tur igen. Här är lite vita saker jag vill ha med mig hem!

Kulla bordslampa, skulle jag gärna ha ståendes på ett bord vid sidan av soffan, om nu inte skulle ha PS svavel hållare för blockljus, skulle få stå där. Men jag skulle inte ha ljus i den, nej där skulle det nog få ligga tidningar och magazin. Vet dock inte hur barnvänligt det är med vassa stålkanter på golvet? Kanske kan placera den i gästrummet? Där kommer ju inte Tyra vara så ofta!
Jenny tipsade mig om Smådal bokhylla, och den var hur söt som helst. Tror den skulle passa perfekt i Tyras rum. Den fanns även i en större version Smådal bokhylla med låda, som jag också skulle kunna tänka mig att  ställa i in. Synd att det inte fanns en byrå för klädförvaring i samma serie. Då hade hela serien redan stått härhemma ;-)
Vi har tänkt ha ett skåp bakom vårt köksbord, och har kikat på Norrsten skåp. Det var ännu finare "påriktigt" så det tror jag att vi måste hämta hem rätt omgående. Sen funderar jag på att sätta upp Bestå burs vägghylla ovanför soffan men har inte riktigt bestämt mig än. Kanske blir för mycket vitt med skåp, vägghylla och soffbord (som jag håller på att leta ihjäl mig efter)? Allt är dessutom högblankt.

HON GÅR!!!

Igår tog Tyra sina första steg! Först gick hon två vingliga steg hemma och senare tre lika vingliga steg hos Frida! Lilla lilla unge, vart har tiden tagit vägen?


Ungefär såhär gammal är du för mig, 2mån, då ska man ju inte kunna gå?!


Har jag missuppfattat något?

Såhär står det på blogg.se framsida:

Prestandaproblem

Vi har nu en extrem belastning på systemet. Som tidigare meddelat,
underlättar det om du som bloggar är sparsam med publiceringar. Vi gör allt som vi kan för att avhjälpa problemen.

Jaha, ok... sparsam med publiceringar... och jag som trodde att det var det som var själva grejen med en blogg. Att publicera inlägg!

Godmorgon!




Såhär glad kan man vara när man vaknar, tänk att vara så full av energi redan innan kl 07. Jag kanske också borde lägga mig 19.30?
Det här är det enda som finns i Tyras rum nu. En säng och en stol, så det är minst sagt lite kalt. Har bara så svårt för att bestämma vad som ska finnas i hennes rum, tänker främst på förvaring. Rummet är inte så stort så det får inte vara för stora möbler. Vill ha någon typ av  mindre bokhylla där hon kan ha sina leksaker, TIPS?
Tror ni förresten att man kan spraymåla korgstolen vit? Eller kommer det bli svårt att få den helt täckt av vit färg med tanke på alla små mellanrum?

Pollymuffins

Leilas dumlemuffins

Pollymuffins
, 8 stora eller 12 små

Ingredienser:
150 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse Polly

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.


2.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.


3.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.


4.
Stick ner några Polly i varje form.


5.
Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Recept och bilder från recept.nu


Kvällens bästa...

..var att Tobias fixade spotify åt mig. TACK TACK TACK!!!

Kvällen

Vi har haft trevligt besök som precis gått nu. Jag har fått skratta mycket av att höra gamla historier om Johan och hans kompisar, haha! Jag har nog förlängt mitt liv med ett par månader iallafall! De blev bjudna på mina hemmagjorda muffins, ena med blåbär/hallon med crumble och de andra med Polly. De var faktiskt jättegoda! Så sa de iallafall...


Gott med muffins!


Men jag hade hellre serverat dem på detta tårtfat från Mateus!

Bild: Privat och Mateus




Rent hus

Städning pågår just nu i vårt hus. Kan ju säga att det tar något längre tid att städa 104kvm än 44kvm ;-). Men det är alltid skönt att ha fint omkring sig. Just nu är det inte helt lätt att hålla det städat eftersom det lagts golv i alla rum och saker bara flyttas från ett rum till ett annat. Ikväll ska Johan dock börja med hallen så förhoppningsvis kan vi vara klara med allt senast imorgon kväll?! Hoppas!
Ikväll får vi besök och jag har ev. planer på att baka, men vad? Muffins kanske, jag är ingen hejare på att baka så muffins låter lagom enkelt?!

Nytt golv

När vi flyttade in i huset låg det en aprikosfärgad plastmatta på hela övervåningen + hall och gästrum.Vi har lagt nytt golv över plastmattan och igår blev Johan klar med gästrummet. Nu är det bara hallen kvar. Vi ska iväg och köpa ett golv dit senare i eftermddag, sen är plastmattan ett minne blott. Tack och lov!

Nytt och gammalt golv


Close-up på den gula plastmattan, som här matchats med en snygg gul väggfärg! (uppmärksamma ironin, haha)

No hands!

Idag har Tyra stått helt utan att hålla i sig. Inte så långa stunder men det blir ett par sekunder åt gången. DUKTIGA DUKTIGA UNGE!!! Mamma blir så stolt att hon nästan spricker!



9 februari

Det blev inget besök på öppna förskolan idag, men den finns ju kvar. Frida ringde vid lunch och frågade om jag ville träffa henne och Jenny med tillhörande barn, och det är ju klart att jag ville! Frida kom hem från Kanarieöarna i lördags och var allldeles sådär brun och fräsch, jag kände mig  mest som ett levande lik brevid henne. Det finns nog ingen månad jag avskyr så mycket som februari. Då är jag så less på vintern så att jag inte vet var jag ska ta vägen. Januari då är det nytt år och fortfarande helt ok med snö och kyla och mars är en vårmånad då det börjar bli ljusare, men februari.... USCH!! Ska dock försöka njuta av dagarna som återstår av februari eftersom jag börjar jobba i mars. Konstig tanke. Jag jobba? Nej det kan väl inte stämma? Eller?

Måndag!

Härlig måndag idag! Solen strålar från en klarblå himmel, jag får nästan lite vårkänslor! Idag tänkte jag och Tyra testa öppna förskolan i området. Jag har inte varit en flitig besökare tidigare men kanske denna "öppna" är bättre än den på Arbetargatan på Kungsholmen? Trånga lokaler, en massa barn och bara en liten kort sångstund, nej det var inget för mig. Tror jag var där två gånger.
Men innan vi ger oss iväg ska jag hänga lite tvätt (LYX med tvättmaskin) och vi ska få i oss lite lunch!

Jag har hunnit plocka fram lite favoriter ur flyttkartongerna. Några av dem pryder nu vår fina tv-bänk.

Utmaning

Jag blev utmanad av Nevenka att gå in i mina bilder, välja den sjätte mappen och sedan slänga upp den sjätte bilden i den aktuella mappen.
Sagt och gjort, här kommer den.

Härlig sommarbild från en grillkväll i Urban och Lindas stuga i Kalix sommaren -07. Här var jag gravid med Tyra  men utan att veta om det. Det tog ungefär 2 veckor till innan vi visste ;-)

Rolig utmaning dethär! Jag utmanar Jenny och Emmy.

Äntligen!

Äntligen är internet och telefon tillbaka. Det känns som om vi har levt som eremiter de senaste dagarna ;-). Nej så illa har det inte varit men det är helt sjukt hur beroende man blivit av internet. Jag är ju van att kolla ALLT på datorn, från telefonnummer till bloggar så tack och lov att det är tillbaka!

Flytten gick bra! Vi hade hjälp från några kompisar och det tog bara någon timme. Så sedan i vecka tillbaka bor vi i hus ;-) Det känns jättebra, även om det varit mycket att göra. Det är först de sista dagarna som vi börjat bli färdiga här. I fredags kunde vi montera trappträcket på den numera vita trappen och måla klart det sista rummet. Tapeten paradiset kom upp på väggen igår och idag lades sista golvplanket på övervåningen. Kvar att göra är golvläggning i gästrummet och sätta lister i alla rum. Sen ska det ju såklart upp lite tavlor, gardiner. lampor och köpas lite möbler men det är ju bara roligt!

Här är vardagsrummet som det ser ut nu. Det mörkbetsade golvet har inbyggd golvvärme så det värmer våra fossingar i brist på en matta ;-). Vi ska lägga in vår matta och köpa ett nytt soffbord snart, det ser lite kalt ut nu. Tyras gungfår får bo i vardagsrummet så länge. När vi fått i ordning i hennes rum får han flytta upp. Jag tycker dock att han passar väldigt bra här nere så jag kanske inte ska skynda med hennes rum? ;-)

Matsalsdelen mot köket. Vi är så nöjda med tapeten, tyvärr kommer den inte riktigt till sin rätt på bilden. PH-lampan hänger perfekt över matbordet och utrymmet under bänken blev en självklar förvaring av tyras leksaker i en tubtrug och våra sittpuffar från Missoni Home.


Fler bilder kommer vartefter vi blir färdiga!

RSS 2.0