Kyckling med timjan och balsamvinägersås
Kyckling med timjan och balsamvinägersås
4 portioner
3-4 kycklingfiléer
10 champinjoner
1 rödlök
salt och peppar
Sås
250ml matlagningsgrädde
1 buljongtärning
2 msk balsamvinäger
1 tsk svartvinbärsgelé
1 tsk timjan
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär kyckling, champinjoner och rödlök i mindre bitar. Stek därefter kyckling, champinjoner och rödlök ett par minuter till de får färg. Salta och peppra. Lägg sedan över allt i en ungsfast form. Häll matlagningsgrädden i stekpannan. Smula sönder en buljongtärning och blanda i balsamvinäger och gelé. Rör om och låt puttra till gelen smälter och buljongen löser sig. Tillsätt timjan, salta och peppra.
Häll såsen över kycklingen, löken och champinjonerna i den ugnsfasta formen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter, till kycklingen blir färdig.
Servera med ris och grönsallad!
Prova detta recept. Superenkelt och sååå gott!
Mmmmm det låter verkligen smarrigt!
Älskar kyckling. Det ska jag prova!
Mysig kväll på dig!
Kramet