Det ska börjas i tid...Såhär stod Tyra länge igår, diskade och hällde vatten i olika skålar och flaskor. Brevid stod jag och Johan och lagade middagen. Perfekt teamwork ;-)

Solig lördag!


På promenad sittande på pappas axlar. Ser ni bakom Tyra? Blå himmel... Det är SÅ vi vill ha våra lördagar!

Äntligen behagade solen att titta fram! Det var ett tag sedan, hörde på vädret att solen hade visat sig 14h över hela landet hittills i november. Jag undrar hur många minuter den spenderade i Stockholm?
Vi tog iallafall en långpromenad på morgonen och gick sedan för att se på kaniner, hönor, getter och marsvin men då tog batteriet slut så det blev inga bilder därifrån. Vi kom hem lagom tills solen började gå ner och nu har vi precis röjt undan det värsta. Det blir väldigt fort, väldigt rörigt här hemma, tack vare en liten tjej...


Tapas!Vi äter tapas och dricker vin. Idol pågår i bakgrunden, it´s friday!

i trappen
För ett tag sedan plockade vi bort grinden till trappen. Och trappen har blivit Tyras nya favoritplats. Favoritleken just nu är att ta med sig bollar upp till övervånngen och sedan släppa dem ner för trappen. Sedan tar hon sig ner och börjar om igen.Om jag hade pengar...

Jag har kärat ner mig i stol jag sett någonstans. Var vet jag inte, tror att den var begagnad iallafall. Kanske blocket? Har letat efter den ett tag och så äntligen hittade jag den HÄR. Jag hoppas att stolen jag såg begagnad INTE var orginal, och om den var det, INTE kostade det jag tror den gjorde. För då döööör jag. Stolen hos Svenssons är nämligen ca 4000kr dyrare..
Sedan tidigare har jag en secret crush på DENNA. Inte heller den av den plånboksvänliga sorten! Suck, varför är jag inte miljonär.

Inte för att skryta...


... men vi har världens sötaste dotter!

Korten som togs på dagis förra veckan, låg i brevlådan idag. Jag fick en liten preview när jag hämtade Tyra på dagis. De hade nämligen redan satt upp bilderna på alla barnen. Fotografen som tog korten hade tydligen varit jättebra, och det syns på korten. ALLA barnen skrattar, men jag kan ju inte låta bli att tycka att vår prinsessa var den finaste av alla!

Dagens...Hakar på Jenny och visar dagens favoritsak...
Snart har vi bott i huset i ett år, men det är fortfarande en del som inte kommit upp på väggarna. Häromdagen kom iallafall vår Utensilo upp på väggen mellan hall och kök/vardagsrum. Nu ska den bara fyllas på med lite utvalda prylar. Den får bli dagens favorit!

Just nu:Fruktsallad med äpple och clementin i soffan.

Slutet av veckan


Tyra på eftermiddagspromenad. Tror klockan är strax efter 16 här och det är verkligen kolsvart!


Mina favoriter... Kolla Tyras blåmärke mellan ögonen, hon flög in i soffbordet tidigare idag. Att säga att hon är en lugn tjej är kanske inte heeelt sant.


Söndag kväll och snart är ännu en vecka slut! Denna dag har verkligen varit en softsöndag. Vi hade supertrevligt besök igår, och vi kom i säng vid kl. 02.30. Med min sovmorgon förbrukad denna helg, var det bara att stiga upp med Tyra vid sjutiden. Tänkte att det skulle bli en mycket tidig kväll ikväll, men nu sitter jag här och är inte det minsta trött. Vi har dessutom fått långväga besök, så jag blir nog uppe ett tag till.

Igår tog vi en sväng förbi MIO, bara för att upptäcka att bordet vi skule spana in inte fanns. Vet inte om det var slutsålt eller vad men det fanns inte ens utställt i barnrummen. HÄR är det iallafall, men jag är som sagt lite osäker. Dels för att det påminner lite om ett campingbord och sedan är det benen jag stör mig på. Varför måste de ha den nedre ståldelen vid golvet? Blir kanske jobbigt att få in en stol från den sidan? Om ni har sett något liknande, säg gärna till!

Ha en skön sista del på söndagen allihopa!

Helgmorgon!Äntligen lördag och äntligen en ledig lördag! Så skönt att kliva upp utvilad och äta en god frukost i lugn och ro. Igår hade DN letat sig hem till vår brevlåda, och som jag saknat en tidning att bläddra i på morgonen. Om det var ett misstag att den hamnade i vår låda, eller smart "prova på" marknadsföring från DN´s sida vet jag inte, men nu pågår operation övertalning om att skaffa DN´s helgprenumeration.

Idag tänkte vi ev. åka en sväng till MIO och kolla på ett bord till Tyras rum. Har sett ett som jag gillar men är lite osäker på bordsbenen. Vill därför se det i verkligheten. Men MIO en lördag? Det är nästan ett lika BIG no, no som IKEA. Vi får se hur vi gör. Det är i vilket fall heelt underbart att vara ledig!

OMG!Vi har suttit och skrattat en hel del i soffan ikväll. Anledningen? En docka som skulle få ansikte och hår gjort av oss, men OMG hur värdelösa vi är på att sy!
Dockan är till dagis, där fröknarna sytt kropparna och vi föräldrar ska  sy resten. Sedan ska de användas vid morgonsamlingen för att representera alla barn. Om någon t.ex är sjuk ska dennes docka ligga nerbäddad i sängen. Kul och säkert jättepedagogiskt, men snälla låt oss slippa fler syövningar :-)

Host!Efter att ha skjutsat Johan till ett möte, blev det lite småshopping men nu är jag hemma igen. Mår inte alls bra, fryser, hostar och känner mig allmänt risig. Duntofflor, varma koftan och apelsin-kaktus te är mina kompisar idag.
Förkylningen kom som ett brev på posten i söndags när jag nämnde att jag inte varit förkld på länge. Får väl skylla mig själv kanske, sa samma sak för något år sedan och vips så låg jag magsjuk dagen efter. Att jag aldrig lär mig?!
Nu ska jag dricka upp det sista av mitt te och gå och vila en stund innan jag hämtar lilla pratmaskinen på dagis!


Vad händer?!


En stor, liten tjej som btw ÄLSKAR sitt didis=dagis

Vad är det som händer med vår lilla tjej? Det fullkomligt trillar ord ur munnen på henne, varje dag. Det är så häftigt! Sedan ett tag tillbaka försöker hon härma nästan allt vi säger, jacka=gackaaa, äpple= pläppläää, bada=baba majs=majs. I helgen har hon dessutom varit hos mormor och hälsat på favoriten DORIS= didis, som tydligen också betyder dagis. Vår stora tjej, du är SÅ duktig!!!

RSS 2.0