Min graviditet!

Lånade denna mysiga lista från söta Malin

När fick du reda på att du var gravid?
12 augusti 2007
Blev det en chock?
Både ja och nej. Hoppades ju såklart, men jag trodde verkligen inte att det var sant när jag såg det tydliga plusset. Jag hade ju inte kännt några symtom alls. Testade dagen då jag skulle ha fått min mens.
Hur gammal var du då?
24 år
Hade du mycket halsbränna?
JA! Fy faaan rent ut sagt. De sista 10 veckorna hade jag konstant hallsbränna och uppstötningar. Ingenting hjälpte, tror jag genomgick hela apotekets sortiment!
Spydde du mycket?
Nej inte en endag gång, bortsett från några dar med magsjuka i mitten av graviditeten. Annars var jag förskonad från allt vad illamående heter.
Hade du mycket foglossning?
Nej, inte alls
Ditt sf-mått som störst?
36
Har du fått bristningar?
Ja, tyvärr fick jag några på nedre delen av magen och på sidorna mot slutet av graviditeten .
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Jag var helt övertygad om att det var en tjej hela tiden, konstigt men jag bara VISSTE det. Johan däremot trodde på pojke. I vecka 26 fick vi svaret, att det faktiskt var en flicka i magen.
Vad hoppades du på?
Det låter kliché, men dett spelade faktiskt INGEN roll
Gick du över tiden?
Nej
Födde du för tidigt?
Ja, planerat kejsarsnitt 3 dagar innan BF
Hur var förlossningen?
Spinalbedövningen tog tyvärr inte, så jag blev sövd. Lite snopet att missa alltihop, men pappa fick ta hand om Tyra tills jag vaknade till.
Blev du sydd?
Ja, de fick ju sy ihop efter kejsarsnittet. Tack och lov ;-)
Dragen med sugklocka?
Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet?
Oj... Många! Anestesisjuksköterska samt läkare, barnmorska, sjuksköterskor, Johan och så jag såklart!
Hade du någon nära med dig?
Johan
Vilket sjukhus födde du på?
Södersjukhuset i Stockholm
Hur stor var bebisen?
49 cm och 3420gram
Vad fick den heta?
Tyra Maria
Var allting värt det?
SJÄLVKLART!!!!


Längtar...



Med en sisådär sju, åtta månader kvar till sommaren känns det lite halvjobbigt att börja längta NU! Det är ju liksom ett tag kvar...
Vet inte om det är solens frånvaro som gör det, men allt känns bara BLÄ! Helt tömd på energi och ork är jag och har egentligen ingen lust till något.
Usch nu låter jag ju nästan deprimerad på riktigt, men jag försäkra alla oroliga, att så inte är fallet. Bara lite vanligt hösttristess som spökar. När jag tänker tillbaka så brukar jag känna såhär varje höst när det blir mörkt och regnigt. Sen blir det bättre när (förhoppningsvis) snön och julen kommer.

Men just nu skulle jag inte tacka nej till en vecka eller två i något soligt, varmt land. Synd för mig att jobbet inte beviljar någon semester nu i svininfluensa-tider! Får istället gå förbi apoteket och köpa en massa vitaminer för att pigga till mig!
Blir ni "höstdeppiga"? Och vad gör ni isåfall åt det?


För en prinsessa!


Häromdagen sprang jag på DEN sötaste klänningen jag sett på länge. En riktig prinsessklänning i silke och bomull, men som tyvärr inte fanns i Tyras storlek. Kanske tur det, med tanke på att antal tillfällen för användning är ganska begränsade. Ingen direkt dagisvänlig klänning, men ack så fin!


På BVC...


I väntrummmet. Ruschelkana är fortfarande det bästa som finns.

Idag var det dags för 18-månaderskontroll på BVC. Det känns oändligt länge sedan vi var där och nu dröjer det ännu längre, nästa gång är nämligen inte förrän 3års-kontrollen.
Idag fick Tyra visa att hon kunde rita och stapla klossar på varandra. Sedan frågade BVC-Anna om Tyras kroppsuppfattning och hennes tal. Åtta till tio ord är normatt att en 1,5åring kan. Tyra blev godkänd med bravur som BVC-Anna sa ;-)

Vi vägde och mätte Tyra också, och så fick hon vaccin mot mässling, påssjuka och röda hund.

Här är dagens siffror:

Längd: 84cm
Vikt: 11.2kg
Huvudomf.: 47,2cm
  

Lilla damen har stuckit iväg på längden och ligger nu 1 kurva över medel. Vikten har hon hämtat igen efter en liten dip, och ligger nu bara lite under medelkurvan.


Dags att dra!


På väg till jobbet, är inte alls speciellt sugen. Skulle mycket hellre sitta inne och mysa med lilla familjen ikväll, men det är inte så mycket att göra åt. Det brukar dessutom alltid kännas bättre när man väl är på plats. Hoppas att ni alla får en härlig fredag och början på helgen! 

Fredagskväll



Vi har fredagskväll härhemma, trots att jag är fullt medveten om att det egentligen bara är torsdag. Anledningen är att jag jobbar i helgen och inte får något fredagsmys imorgon.
Tanken var att vi skulle se "Gudfadern" men det kom något emellan, nämligen något som kallas ishockey och favoritlaget Luleå.Ingen större fara, vi har trots allt sett gudfadern förut, även om det inte var alltför länge sedan vi såg denna klassiker för första gången.

Dagarna innan Tyra var beräknad att komma fick jag låna hela trilogin för att fördriva dagarna lite. Men samma dag som vi skulle börja se filmerna var jag hos barnmorskan och det konstaterades att Tyra låg i säte. Vändnigsförsök, information på SöS och planerat snitt gjorde att tiden att titta på film inte riiiktigt fanns ;-). Istället såg vi dem de första dagarna hemma, med en MASSA pauser för amning och blöjbyten. Det blir lite mysigt att kika på filmen igen!


Godmorgon onsdag!


Mitt första verk i Illustrator.


Vaknade imorse efter en GOD natts sömn, och hade ingen aning om någonting. Är det helg? Ska jag jobba? Har jag försovit mig? Ska Johan jobba? Det tog några sekunder innan bitarna föll på plats... jooo jag ÄR ledig, jag har inte försovit mig. SKÖNT!

Lämnade en glad Tyra på dagis för en stund sedan, hon får gå kortdag idag. Själv fastnade jag framför det, just nu, vansinnigt komplicerade Adobe Illustrator. Det går ju att göra nästan precis vad man vill i detta program, men det gäller ju att veta HUR man gör.  Och det vet inte jag... än. Jag blir smått besatt när jag får för mig att lära mig någonting, det var likadant med Photoshop... (inte för att jag lärt mig speciellt mycket, men lite). Så nu ska jag fortsätta med fästunkter, vektorer och allt vad det heter...


Monday


Tyra sträckte upp armarna mot Anna och ville bli buren.

Igår fick vi underbart besök av bästa Anna och Anna-Karin. Vi träffas alldeles för sällan, men jag blir alltid lika glad när vi träffas. De är mer eller mindre helt galna, och jag älskar det!
Tyra, som sov när de kom, var till en början lite blyg men kom sedan igång med dans och spexande och gav både Anna och Anna-Karin puss och kram när vi skulle åka.

Idag hade jag tänkt cykla till jobbet igen. Det har varit ett tag nu då jag tagit bilen för att det varit sååå kallt och för att jag snabbt vill hämta Tyra när jag slutat. Men cyklingen är den ända motion jag får, och snart kommer det inte gå att cykla pga snö så jag ska passa på nu... På med mössa, vantar och en bra ljudbok i öronen bara.


Pure Love ♥...



Den är snygg, den är bra, den är MIN! Jepp, jag är löjligt förälskad i min iPhone.


Just nu!



Kom igen Sverige!!!

Lördag!




Vilken härlig lördag vi har haft! Ett strålande soligt Stockholm har visat sig från sin bästa sida.
Vi åkte in till stan och hämtade upp min efterlängtade iPhone. Har suttit och pillat lite med den men jag har 1000 olika funktioner kvar att förstå mig på.
Säsongens första tulpaner inhandlades på hötorget, nya favvo-blomman gladiolus fick också följa med hem. Strax får vi besök och vi ska visst bli serverade en köttgryta som Johan har stått och rört i ett tag nu, mycket spännande!


God morgon!




Johans sovmorgon idag vilket innebär att jag och Tyra redan varit uppe ett tag. Tack och lov är hon inne i en period där hon för det mesta sover tll sju, vilken är en helt okej tid att gå upp.
Igår var vi på middag med några kompisar och jag måste igen skryta om hur fantastiskt duktig Tyra är, som anpassar sig snabbt till nya miljöer och har lätt för att somna även borta. Det är så skönt att sitta och prata så länge man vill och veta att hon sover gott i rummet intill. Ikväll får hon dock somna hemma, även om det går bra att lägga henne borta så måste vi ju väcka henne när vi ska in i bilen, och eftersom vi gjorde så igår vill vi att hon ska få sova hela natten i sin säng inatt. Så det blir landskamp hos oss ikväll. HEJA SVERIGE! 
Slänger nog ihop något gott till middag och jag är sugen på någon god efterrätt också! Förrutom fotbollen ikväll ska vi (läs Johan) byta till vinterdäck och jag ska äntligen hämta min iPhone!
Hoppas ni får en alldeles fantastisk lördag!

Svisch!


Idag har jag värmt mig i min nya kofta från Odd Molly. Färgen är som vanligt svår att fånga på bild och är egentligen något ljusare.

Denna dag har verkligen bara svischat förbi! Lämnade Tyra på dagis vid kl. 9 (första gången på länge som hon inte grät!!!) hem och plocka undan lite, satt och svarade på lite mail och jobbade lite. Tittade på klockan och då  var hon 12.30! Snabbt in i duschen, fixa lunch och matlåda och sedan hetsa iväg till jobbet. Väl på jobbet fortsatte klockan att ticka iväg och nu är det alltså dags för sängen.
Fick en massa komplimanger för koftan jag hade idag. Mjuk, varm och framförallt snygg med söta rosetter som detaljer. Shoppade den tillsammans med ytterligare två tröjor på Odd Mollys utförsäljning i söndags. Har jag sagt att jag ÄLSKAR utförsäljningar?!

Lugn tisdag


De fina rosorna som jag fick av min kära häromdagen står i favoritvasen "Savoy" och kivilyktor lyser upp i vårt vardagsrum i höstmörkret.


Usch nu var det längesedan jag bloggade igen, har egentligen inte så mycket att skylla det på men det händer inte så mycket när man jobbar. Och därför har jag inte heller så mycket att blogga om.
Har jobbat i helgen varav en natt. Har inte jobbat natt sen innan jag blev gravid med Tyra och det kändes. Fram till fyra gick det bra men mellan fyra och fem var jag sååå trött. Det var en välsignelse att komma hem igår, pussa lite på Tyra och sedan dundra i säng. Finns det något bättre än att lägga sig efter att ha jobbat natt? Skulle nästan kunna jobba natt enbart för den sakens skull ;-)
Jag har, som tur är, oftast inga problem med att ställa tillbaka dygnet så jag är nästan back on track... Med några timmars fördröjning ;-) Så vem vet, kanske hinner jag med ett inlägg till ikväll? Det blir godnatt och sovgott istället. "Hörs" imorgon!



RSS 2.0