Värmechock!


Idag har Tyra första sommarlovsdagen och hon började den med att fråga om vi skulle åka till dagis?! Vi åkte till stranden istället. Solen gömmer sig bakom molnen idag men det är ändå sjukt varmt, så det var härligt att svalka sig i vattnet. Det är faktiskt rätt jobbigt att vara gravid i denna värme. Inatt fick jag nästan panik, vaknade av att jag knappt kunde andas, ställde mig i duschen och vred på KALLT vatten men så fort jag la mig igen kokade jag. Det kändes verkligen som att jag inte fick luft. Började nästan grina och gick ut på baksidan och vred på vattenslangen och satt och spolade den på mina ben. Då kom Johan ner med fläkt, madrass, kuddar och bäddade så jag kunde sova precis vid altandörren. Världens bästa! Då kunde jag äntligen somna!
Inatt kommer jag inte ens försöka sova på övervåningen, det är iallfall något svalare på nederväningen och där kan jag ha båda altandörrarna öppna. Men jag inte ha sån här värme längre, inte på nätterna iallafall. Nog klagat! Nu ska jag passa på att vila lite medan Tyra sover.

Ute på sjön


Hela lilla familjen på båten!


Min allra, allra finaste tjej som var så duktig idag!


Skönt att kunna låna pappas solglasögon då det blir för soligt ;-)

Hela dagen har vi spenderat ute i Stockholms skärgård på en segelbåt. Riktigt skönt med svalkande vindar när termometern visar på drygt 30 grader. Tyra som var skeptisk till en början, trivdes hur bra som helst efter en stund. Höjdpunkten var nog ändå att hoppa i vattnet, klättra upp på badstegen och hoppa i igen. Hon hade flytväst på sig och det var inga problem alls att bada med den. Riktigt, riktigt skönt var det även för mamman att slänga sig i det 23-gradiga vattnet.

Nu står alla dörrar öppna härhemma, fläkten går på högsta varv och vi kollar på bronsmatchen. Jag håller en tumme för Uruguay och för att temperaturen sjunker ett par grader till natten. Det är 26 grader här nu och klockan är 21.00. GALET varmt!


Vecka 33......och tårna är definitivt utom synhåll!


Sista dagen


En vanlig syn när man hämtar Tyra på eftermiddagarna. Fullkomligt galen i ruschkanan och ska bara åka "en gång till".

Nu har jag lämnat Tyra på sitt dagis för sista gången. Det känns konstigt att tänka på hur liten hon var när hon började där, men det är ju bara ett år sedan. Personalen hade för någon dag sedan satt ihop hennes  "portfolio" där de samlat bilder på henne, hennes teckningar och skrivit lite om henne som person. Jag blir alldeles rörd när jag kikar i den. Så här  hade de skrivit om henne strax efter inskolningen: Du kom in som ett litet yrväder på avdelningen. Pigg, glad och nyfiken. Du vill gärna gunga (... och åka ruschkana... och dansa.. och... ja du tycker det mesta är roligt).
Det är en helt klockren beskrivning av henne, speciellt som liten då hon var en riktig tuffing som skulle hänga med på allt. Ett riktigt yrväder som nästan alltid är glad!
Vi lämnade blommor och kort till hennes fyra fröknar nu imorse och när jag hämtar henne i eftermiddag väntar sommarlov fram till den 18 augusti då hon börjar inskolningen på nya förskolan. Jag hoppas, hoppas, hoppas att vi tog rätt beslut när vi bytte och att hon kommer att trivas lika bra på nya förskolan. Just nu är jag lite "hormonig" och oroar mig inför det.


Varmt...


Finaste tjejerna på vår baksida. Det är så kul att se hur glada de blir när de träffas, best friends!

Joråsåattde... är rätt varmt här i Stockholmstrakten. Jag ska inte klaga, för det är fantastiskt med sol och värme men när termometern börjar krypa upp mot 30 grader, då klagar jag faktiskt liiite, liiite. Tack och lov för skuggan på baksidan, korsdrag och den bästa presenten ever... golvfläkten som står i sovrummet. Annars är allt bra, var hos barnmorskan igen häromdagen och hon trodde att bebisen vänt sig med huvudet nedåt. Det trodde de iofs med Tyra också, så vi ska på ett UL i slutet på juli för att konstatera att det verkligen är så.

Trots den badkruka jag vanligtvis är, premiärbadade jag i helgen. Det är inte ofta som jag är före både Tyra och Johan i, men så var det alltså i lördags. Vi hade en supermysig dag på stranden tillsammans med Tyras dagiskompis Ida och hennes familj, kul att lära känna fler i området. På kvällen kom Emma och Louise över på grill och skitsnack. Mycket bebisprat denna lördag då både Emma, Idas mamma Susanne och jag väntar smått inom två veckor från varandra :)

Imorgon väntar ett välbehövligt frisörbesök, för min del. Även Tyra skulle behöva sätta sig i frisörstolen men jag bävar lite. Tror inte damen har det tålamodet riktigt. Har ni några tips på hur man distraherar en 2-åring såpass att någon lyckas klippa?


RSS 2.0