Godaste brödet


Godmorgon!

Bakade en till omgång bröd igår, så imorse njöt vi av färskt bröd till frukost. Frukosten är helt klart min favvomåltid som gravid. Receptet till brödet hittade jag hos Katta, som har många mycket smaskigt i sin receptgömma. Blandade i lite hasselnötter, valnötter och aprikoser. Sedan bytte jag hälften av vetemjölet mot dinkelmjöl. Testa, det är grymt gott!

Hälsobröd med frukt och nötter

0,5 dl russin
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
ev. 0,5 dl psylliumfrön
0,5 dl rågmjöl
0,5 dl rågflingor
1 dl lingonsylt

Valfri fyllning: Hacka upp en fyra-fem torkade aprikoser, dadlar eller katrinplommon.

15 g salt
5 dl 40-gradigt vatten
8 dl vetemjöl 
1 pkt torrjäst


Blanda alla ingredienser i en bunke och tillsätt sedan degspadet. Det blir en ganska kladdig konsistens på degen men så ska det vara. Smörj en avlång brödform men i stället för att använda ströbröd blandar du solrosfrön och linfrön som du strör i formen. Blir både dekorativt och gott! Häll sedan degblandningen i formen och låt jäsa i 40 minuter under en bakduk. Placera formen i ugnen och grädda i 40 minuter på 200 grader. Skiva upp och njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0