Vårfest på dagis


Nöjd över att "tillslut" fått springa fram till SIN pappa!

Vi har varit på världens sötaste vårfest på dagis! Alla barnen hade övat in och sjöng fina sånger, sötast var ju ändå Tyras avdelning med 1-3 åringar som mest hade lust att vinka till mammorna och papporna. Tyra satt och skrek "Titta, min mamma, min pappa". Älskade unge! Efter det var det fika för alla föräldrar och Tyra fick leka extra länge med favoriterna Ida och Amanda.

Under kvällen fortsatte vi att röja undan i förråden härhemma. Vi som tänkte att vi skulle ha SÅ mycket plats när vi flyttade till hus... Jag undrar var all plats tagit vägen? Nu börjar vi se ljuset i tunneln, förrådet på övervåningen är rensat, blivande bebisens rum likaså och förrådet ute har fått smartare förvaring. Puh!
Jag har även kommit in i en period då jag är extremt trött. IGEN! Att jag är vaken nu är mer eller mindre ett mirakel, då jag brukar slockna vid 21.00 tiden. I måndags ville jag bara lägga mig och grina efter jobbet för jag var så trött, höll dock ut till strax efter 20.00 innan jag kapitulerade ;-) Imorgon är jag dock ledig och hoppas på att jag då är någotsånär utvilad och orkar med lite fredagsmys.

God Natt!

What?!



Jag har tappat bort två veckor! Var helt säker på att jag var i vecka 24 men idag går jag in i vecka 26. Inte helt utan att det känns lite läskigt faktiskt. Snart är det bara sista tredjedelen kvar nu och jag är inte beredd! Med Tyra hade jag stenkoll på alla veckor, vad som skedde i magen och hade åtminstone köpt ett par babykläder. Men det är väl kanske så det är med andra barnet?! Att man inte riktigt hänger med?

Fick mitt jobbschema för nästa period och där finns bara fyra veckor, sen är det blankt! Förstår ni... Jag ska (förhoppningsvis) bara jobba drygt en månad till. Sen ska jag ha tre härliga veckor själv med Tyra på dagis innan vi tar semester allihop. När johan börjar jobba igen är Tyra hemma med mig till september när hon börjar sitt nya dagis och lillebror eller lillasyster kommer. :-)
Igår innan maten var jag och Tyra över hos grannen som har två barn som också kommer att börja på samma dagis som Tyra i höst. Kul att träffa de som bor i närheten och har barn i samma ålder. 




Hot!


Blommor har inhandlats och planterats i dagarna. Sen hoppas jag på att så småningom kunna skörda tomater och babysallad som också hittat sin plats i olika krukor.

Ibland finns det roligare saker att göra än att blogga (även om jag gillar det också) det är därför det varit lite tyst här. Restaurang med bästa tjejerna, grillmiddagar på altanen och biobesök har hunnits med sista dagarna förutom det vanliga jobbandet. En massa kul med andra ord! Mormor kom och var barnvakt igår så jag och Johan var iväg och såg Robin Hood, som överträffade mina förväntningar. Den var riktigt, riktigt bra. Att få sitta i mörker tillsammans och äta godis var så mysigt, men det börjar bli jobbigt med magen att sitta i samma position så länge.

Idag har vi haft SOMMAR! Termometern har visat på 25 grader och det är fortsatt varmt fast klockan snart är nio. Vi har grillat och ätit ute nästan varje dag och idag var inget undantag. Paprika, champinjoner och fläskfilé och till det potatissallad stod på menyn. MUMS! På baksidan har vi skugga på eftermiddagen och det är skönt att slippa gassande sol åtminstone när man äter.  Sen förflyttar jag mig gärna och dricker kaffet på framsidan i solen, måste bara hitta lite skönare (och större) möbler dit.

Hoppas att ni också får njuta sommarvädret!




Våren är här!






Är väldigt sugen på Leilas nya "One more slice". Helt underbara bilder och recepten är nog minst lika underbara.
Bilder: adlibris.se


Ännu en underbar dag! Vi grillade och åt ute i solen idag också, jag har t.om fått lite färg i ansiktet. Tyra har varit på sitt allra bästa humör. Hon är inne i en helt underbar period just nu och pratar en massa. Dessutom har hon börjat räkna, ända till nio :-). Duktiga lilla tjejen!

Barnmorskebesöket igår gick bara fint. Bebisens hjärtljud låg kring 140 slag/min och SF-måttet var 20, något under medelkurvan. Inga järntabletter behövs heller eftersom mitt HB låg bra, ingen är gladare än jag. Från och med nu är det besök var tredje vecka, mysigt.
Tog en sväng inne på H&M efter barnmorskebesöket för att köpa pyamaser till Tyra, och var bara tvungen att kika lite på babyavdelningen. Det känns helt galet att vi snart har ett bebis som får plats i storlek 50. LÄNGTAR!!

Nu ska jag kika på Leila bakar innan det är dags för sängen. Laddar för en tidig cykeltur till jobbet imorgon!



Busy week


Bild från helgen, Tyra skulle absolut ha sitt nya linne på sig . Prova, prova mamma!

Oj, det har redan gått en vecka sedan sista inlägget, tiden rusar!

Jag klarade mig inte från magsjukan som Tyra hade. Slutet av förra veckan gick jag runt med ett konstant illamående, noll aptit och ont i magen. Det känns som att jag har världens sämsta immunförsvar, tre gånger (TRE!!!) har jag varit magsjuk i år, jag som aldrig blir sjuk. Men nu är jag iallafall i form igen. I helgen har vi fixat med altanen, utemöblerna har kommit och vi har planterat lite blommor. Vi hann också med besök och fika av Tyras fina gudmödrar.

Har varit ledig igår och även idag och nu sitter jag med examinationsuppgiften som ska in om en vecka. Hade tänkt sitta igår också, men då hade dagis studiedag och stängt (vilket jag nästan glömt) så jag och Tyra spenderade dagen på lekland i stället. Nu gäller det att fokusera! Inte blogga ;-) Tänkte försöka njuta lite av solen idag också men först ska jag möta upp Johan inför barnmorskebesök och lunch efter det. Ni ser, fokus är inte alltid min starka sida ;-) 


Skogspromenad



Vi var på Sophiahemmet och lånade böcker under förmiddagen och tog därefter en promenad i vackra liljansskogen. När vi kom hem igen somnade Tyra ganska fort, även jag... Sov i nästan 3 timmar, men jag känner mig fortfarande helt slut. Jag kommer att lägga mig direkt Tyra somnat och satsar på att vakna glad, frisk och pigg!



Trevlig helg med tråkigheter


Dagens mage i v. 22+3. Ansiktet kom dock som synes inte riktigt med, tur det kanske efter en jobbhelg och lite sömn inatt.

Efter lite övertidsarbete kunde jobbhelgen äntligen avslutas strax innan kl. 17.00 idag, så skönt! Ska dock inte klaga alltför mycket, har trots allt haft en bra helg. Lördagskvällen spenderades med goda vänner som bjöd på "norrländsk mat" och Carlsbergs alkoholfria öl. Innan jobb på söndag hann vi med korvgrillning i trädgården sittandes på altanen som är nästan helt färdig nu. Nu inväntar vi leverens av utemöbler och piffning i form av blommor i vackra krukor. Helgens överaskning kom på söndagen när SVT:s Rapport stegade in på jobbet. Så var det någon som kikade på söndagens 19.30 sändning fick ni nog se mig "in action".

Tyra är tyvärr inte riktigt kry ännu. Hon har fortsatt varit dålig i magen och kräktes ytterligare en gång sent i går kväll. Som vanligt när hon sover med oss, så får ingen av oss riktigt bra sömn, och därför var jag extra trött imorse när klockan ringde. Dessutom gick min kära morfar bort tidigt i söndags efter att ha varit sjuk under en ganska lång tid. Sorgligt för oss som är kvar och kommer att sakna honom. Samtidigt skönt för honom, att få avsluta livet lugnt och stilla, eftersom han inte ville vara kvar här längre...


RSS 2.0