Redan en bit in i november

Jag önskar att jag haft kameran med mig till kyrkogården i lördags, alla ljus i mörkret var så vansinnigt vackert!
.
Vart tar tiden vägen?! Dagarna bara springer förbi och jag hinner inte med.
För två veckor sedan fick vi brev från kyrkogårdsförvaltningen att Ellen blivit begravd. Vi valde minneslund och i lördags, på Allahelgona, var vi där och tände ett ljus och lämnade blommor. Det var helt magiskt att se alla hundratals ljus som brann. Ett för varje person som inte längre finns hos oss.
.
Snart är det två månader sedan Ellen lämnade oss, och sorgen och saknaden är fortfarande stor men den börjar bli lättare att bära. Istället är det andra känslor som tar plats i kroppen... Jag kan fortfarande få dåligt samvete när jag skrattar eller känner att jag mår bra, för man ska inte skratta eller må bra när man förlorat sitt barn! Samtidigt så VET jag att man måste få må bra ibland för att orka, men det är svårt att resonera med känslor.
.
Några av er har undrat om vi har fått stöd av sjukvården, och det har vi. Vi träffar en kurator, och har även fått uppföljning av förlossningsläkaren. Om någon vecka ska vi även träffa den underbara barnmorskan vi hade under våra dagar på förlossningen. Sedan har vi fantastisk familj och vänner runt omkring oss (b.la. ett par som genomgått samma mardröm som vi) så vi kommer att klara oss vidare, även om ingenting kommer bli som förut.

Kommentarer
Postat av: Tella

Åh, vad glad jag blir av att se ett livstecken från dig! Förstår att sorgen är större än vad man någonsin kan föreställa sig. Få man fråga vad det var som hände..? Ellen, dog hon i magen eller hände det något under förlossningen?Sköt om er! Kramar

2010-11-09 @ 11:08:49
URL: http://tellas.blogg.se/
Postat av: Jenny

Du är så stark! Det var så kul att träffa dig, hoppas vi kan ses snart igen. Kram!

2010-11-09 @ 11:26:24
URL: http://livetmedsiggeochelis.wordpress.com
Postat av: elin

Du känns som en så varm och stark människa! Kan tänka mig, men aldrig föreställa mig vad ni går igenom! Jag hoppas att det fortsätter att gå åt rätt håll! och att det bara gör er starkare!

En vän förlorade sin lilla dotter i sommar som dom fått haft hos sig i 2 månader. och jag kan aldrig föreställa mig vad ni går igenom! Bara försöka sparka iväg några stärkande ord ibland! Hoppas att hon har det bra eran lilla Ellen uppe bland stjärnorna!

2010-11-09 @ 11:35:39
URL: http://flieo.blogg.se/
Postat av: Lena och Tilde

Åh så härligt att höra i från dig då och då. Klart ni måste få känna att ni mår bra mitt i allt det här ibland.. Skönt att ni har många runt i kring er som stöttar. Är ni hemma båda två fortfarande och hur länge får man vara hemma efter en sådan här hemsk händelse..?

2010-11-09 @ 11:55:12
Postat av: Elin

Lena och Tilde: Jag vet faktiskt inte hur länge man "får" vara hemma... I början så får mamman 1 månads föräldradagar och pappan sina 10. Därefter behövs en sjukskrivning från läkare. Johan har börjat jobba halvtid och tanken är att jag ska börja i december.

Kram

2010-11-09 @ 12:20:48
URL: http://heltsubjektiv.blogg.se/
Postat av: Sofia - mamma till Amanda

Vill bara skicka en tanke till dig och säga att det var skönt att se att du har uppdaterat igen. Har tänkt mycket på er och även om jag inte vet så mycket om vad som hänt, så är det inte svårt att tänka sig sorgen ni bär. Jag tycker att det var ett klokt beslut att ni åkte till Frankrike, inte minst för Tyra som säkert uppskattade resan. Fortsätt känna glädje i vardagen för nu kan det bara bli bättre, även fast det ju aldrig blir så bra som ni hade sett fram mot. Kram!

2010-11-09 @ 12:56:04
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: madde

Jag håller med de andra, det är skönt att höra i från dig. Det klart att sorgen kommer följa med er resten av livet. Ibland går det upp och ibland går det ner. Men vilken tur att livet är så starkt att man orkar komma tillbaka och att man kan skratta och ha roligt fast än man har sorg.KRAM

2010-11-09 @ 12:57:34
URL: http://madeleinemis.blogspot.com
Postat av: Emmy

Hej Elin, skönt att höra från dig och att läsa att du kan skratta och må bra trots allt, det är viktigt :)Och den här händelsen kommer alltid att följa med dig i ditt hjärta, men det kommer kännas lättare med tiden.Förstår att du inte prioriterar att blogga. Men jag saknar din blogg, dina recepttips, shopping tips mm.. Hoppas att du kommer fortsätta blogg helt enkelt :)Kram

2010-11-09 @ 14:10:10
URL: http://emmyt.blogg.se/
Postat av: Tess

Vill bara tala om att jag tänker mycket på er situation... Skönt att läsa att sorgen blivit något lättare att bära! Du verkar så stark! Hoppas liksom föregående talare att du fortsätter blogga! Kram

2010-11-09 @ 14:31:36
Postat av: Susanne

Blir så glad när du uppdaterat här och man förstår att allt går åt rätt håll.

Klart att du måste få skratta och vara glad trots detta som hänt, tror Ellen vill se sin mamma och pappa glada där uppe i himlen. Hon kanske tänker att det är hennes fel att ni är ledsna annars....hoppas du förstår vad jag menar :)Många kramar till er

2010-11-09 @ 16:51:03
URL: http://gronanyanser.blogg.se/
Postat av: Petra ´Bloggar

Varma kramar!

2010-11-09 @ 18:19:56
URL: http://petraodaniel.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Åh, jag ryser varje gång jag läser dina ord...

Det är klart att ni ska få skratta och vara lyckliga, ni saknar ju inte Ellen mindre för det! Men jag förstår hur ni tänker, kände samma sak när min lllebror dog. Var rädda om varandra!Kramar!

2010-11-09 @ 19:05:16
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Ljus som lyser upp i mörkret kan göra det lite lättare. Minneslundar är så fina, mamma hade valt det till sig med, så dit åker jag och pratar med henne ibland. Tror de finns med oss hela tiden.Förstår att det måste kännas som en mardröm och det är tur att ni träffat och får hjälp av bra människor. I en svår situation behöver man bli buren, men det krävs även mod att våga bli buren.Sen går livet vidare på något sätt och dag läggs till dag. Att skratta och vara en del av livet måste man få göra, det är ju inom dig du bär med dig minnet av Ellen, så ha inget dåligt samvete Elin. Livet är för kort och skört för det.Tänker på Er och blir glad över att läsa dina inlägg.

Kramar till Er!

2010-11-09 @ 19:15:30
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Sandra

Skickar många kramar!

2010-11-09 @ 20:45:31
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Josefin

Skönt att höra fån dig och det glädjer mig att du kan skratta, för det FÅR man lov att göra.. det MÅSTE man göra för att orka leva vidare. Tänker på er titt som tätt, massa kramar!

2010-11-09 @ 22:02:35
URL: http://flowergarden.bloggspace.com
Postat av: Linda

Jag kan bara tänka mig alla känslor som kommer och knepiga tankar. Det är skönt att höra att sorgen börjar bli lättare att bära iaf. Stora kramar till er som kämpar på.

2010-11-09 @ 23:37:41
URL: http://familyspace.blogg.se/
Postat av: Sofia

Om det är så att du oroar dig för vad andra ska tycka när du skrattar och är glad.. Och att det därför ger dig dåligt samvete, för du oroar dig för andras åsikter.. Då vill jag att du ska veta att det ALDRIG någonsin är så att någon annan tycker det är fel eller konstigt. Tvärtom tror jag många själva blir glada att du kan finna glädje över något igen, för alla runtomkring inser hur svårt detta måste varit för er och att du kan skratta igen är inte ett tecken på att du glömt din flicka eller att du på något sätt är okänslig.. bara ett tecken på att du har börjat den långa vägen tillbaka. Som du säger kommer ingenting bli som förut, glädjen kommer rymmas bredvid sorgen. Och förhoppningsvis ta alltmer plats, det är något att sträva efter så känn inget dåligt samvete.Tänker på dig!Kram

2010-11-10 @ 08:42:23
Postat av: Frida

Underbart att höra att du stundtals är glad och skrattar. Det var härligt att få träffa dig, märktes så tydligt att du är en positiv människa. Ses snart igen!

2010-11-10 @ 21:39:00
URL: http://mellanminagolvochtak.blogspot.com
Postat av: //ZR/

Glädjer mig att du kan skratta för det behöver man ibland.

Kram //ZR//

2010-11-10 @ 21:49:39
URL: http://www.zr84.blogspot.com
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Sorgen kommer säkerligen följa med er resten av livet på ett eller annat sätt (om än blekare), det går ju upp och ner. Men livet är ju också så starkt att man orkar komma tillbaka och att man kan skratta och ha roligt fast än man har sorg. Det är ett sundhetstecken tycker jag och inget som ni ska skämmas över. Tror att ALLA som vet vad ni gått igenom själva blir glada att du/ni kan finna glädje över något igen.Tänker på er!KRAMAR i massor/Anna2010-11-12 @ 08:49:12
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Emelie

Här kommer massa tankar & en stor kram till er!

2010-11-13 @ 13:21:39
URL: http://emmi82.blogg.se/
Postat av: :*¨¨*:♥ Camilla ♥:*¨¨*:

Du är stark!

2010-11-15 @ 20:26:51
URL: http://emring.blogspot.com
Postat av: Annas inspiration

Hej fina Elin!Vad glad jag blir att se ett livstecken från dig,

skäms inte över att du/ni mår bra i bland.Många kramar till er

2010-11-17 @ 11:08:29
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: carro

Det där samvetet kan ju få en att bli tokig. Trots att man VET att man visst får skratta, skäms man för att man gör det.Himla fel, så skäms inte när du mår bra!

2010-12-07 @ 12:22:10
URL: http://carolinekalvelind.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0