Go bare



Häromdagen fick jag hem Id´s startkit innehållandes två foundations, ett puder, ett rouge, tre borstar samt i primer. Jag har bara använt det ett par gånger, men jag är HELT klart nöjd. Jag valde startkitet i färgen light och då har jag en foundation som passar mitt lite vintrerbleka face just nu och en liite mörkare som förhoppningsvis blir bra i sommar.
Jag köpte från England, där de är MYCKET billigare än här i Sverige, betalade 42 pund inklusive frakt = strax under 500kr. Så det är mitt tips: Passa på att shoppa medan punden är relativt låg. Jag har tidigare även köpt RedKen schampoo och balsam för halva priset från just England.

Har en ledig dag idag, vilket var välbehövligt eftersom jag igår vaknade med världens ryggsmärta. Kändes som att jag knappt kunde att andas i vissa lägen. Gick till jobbet ändå och pratade med vår sjukgymnast om smärtan. Hon kände på ryggen och bad mig göra olika övningar och kopplade sedan TENS till punkterna jag hade ont. Så gick jag runt hela dagen igår och idag känns det faktiskt bättre. Hur bra som helst att ha en sjukgymanst tll hands!

Nu ska jag hänga lite tvätt, sätta de nyköpta tulpanerna i en vas och strax hämta hjärtat på dagis. Längtar efter henne! 



Fördelar och nackdelar




En av fördelarna med att inte enbart jobba 8-17 är dessa förmiddagar, heelt själv hemma. Vanligtvis brukar jag passa på att handla, städa eller göra något annat nödvändigt men inte idag. Sen är det såklart supertrist att inte få vara hemma med Johan och Tyra ikväll och att bara ha 9,5 timme från det att jag slutar tills jag börjar imorgon igen. Men det är fördelar och nackdelar...
 
Jag och Tyra tog oss en solig promenad till dagis vid 10-tiden imorse (ännu en fördel, kortare dagisdagar), därefter gick jag hem, drack kaffe och läste morgontidningen som låg i brevlådan. 
Nu ska jag strax svänga ihop någon lunch, något nyttigt. Usch vad svårt det är att ta sig ur julens dåliga vanor. Ingen av oss har någon inspiration till matlagning, "kvällsmaten" igår var scones. INTE bra, men väldigt gott! Tur att vi har Tyra annars skulle vi inte få i oss mat över huvud taget...
 

Söndag


Ännu en kväll då vi plockat undan leksaker och tänt ljus. Nu är julen nästan helt bortplockad också, bara stora vita stjärnan som är kvar.

Morgonen startade tidigt, eftersom Tyra ville upp och leka redan strax efter kl. 06. Så det var bara att stiga upp fast hela kroppen skrek SOOOOVA! Jag slumrade lite i soffan medan Tyra dansade till Mora Träsk. Den DVD:n går varm här hemma och Tigerjakten är favvolåten nr.1.  
Senare tog vi en tur till Pulkabacken, där Tyra fick provåka BOB av en familj vi träffade där. Hennes egen pulka är NO, NO nu så snart får vi ta oss en tur till närmsta BOB-köpar-ställe.

Väl hemma igen tänkte jag att jag skulle vila lite när Tyra sov, men väcktes av Johan och Tyra tre (!) timmar senare. Hur jag ska somna ikväll vet jag inte, men nu ska jag fortsätta titta på Johan Falk på 4:an.

Till sist vill jag bara passa på att gratulera mammakompis Jenny som blev mamma igen igårkväll, tänk en alldeles ny liiiten bebispojke. Åååh! Snart borde även mammakompis Frida bli tvåbarnsmor!

Stockholm har blivit kallt..


...men väldigt vackert!

Dinner out





Johan gillade idén äta ute. Vi har ju ätit sååå nyttig under jul och nyår, så vi måste äta upp oss lite ;-). Det var kul att komma ut och inte minst slippa diska efter sig. Tyra lyser upp och älskar att vara social, pratar mycket och gärna med folk runtomkring.
Vi gick till den italienska delin i närheten som har god pasta, pastasallad, och pizza. Jag och Johan åt god stenugnsbakad pizza med bl.a. fårost, salami och ruccola. Råvarorna är alltid supergoda och fräsha. Tyra fick en minibarnportion pasta för typ inga pengar alls. Bra för en tjej som ändå mest äter bröd.
Imorgon är det tillbaka till vardagen igen och då ska vi även ta tag i matlagningen.

Vågar jag säga?

Nu vågar jag nästan säga att Tyra är frisk. Efter det förra inlägget kräktes hon i ytterligare två dagar, tar det aldrig slut liksom? Vi har känt oss minst sagt isolerade och man märker på Tyra att hon börjar bli lite trött på att bara vara inne med mamma och pappa. Hon behöver leka med andra barn, så imorgon blir det dagis. Höll henne hemma idag som en "extradag" för att vara säker på att hon är frisk.
Jag är sugen på att göra någonting ikväll, se lite människor, kanske gå ut och äta? Ska höra med Johan om han gillar idén.

Nu hoppas jag att alla sjukdomar håller sig lååångt borta från oss!

Sushi i stökigt hem.



Nu har två trötta föräldrar ätit hemmagjord sushi i ett hem som skulle behöva städas, men energin finns inte riktigt och leksakerna kan vi faktiskt plocka upp i morgon, också. Vi är iallafall friska och Tyra verkar "pepper peppar" vara på bättringsvägen. Äntligen!
Det var förresten första gången vi gjorde sushi hemma, och satan vad gott det var! Definitivt inte den sista.
Nu kikar vi på "På Spåret" och tävlar om vem som kommer på städerna först, jag leder ;-).

Jag önskar er ALLA en riktigt bra start på 2010!
KRAM

Nyårsafton!





Supén på nyårsafton intogs på sjukhuset, men hey, jag klagar inte... Maten var underbar och sällskapet lika så, tyvärr var det inte champagne som intogs i landstingsmuggarna och det var väl möjligen det som drog ner betyget lite. Annars var det en nyårsafton lika bra som något annat år... Jaja nästan iallafall ;-)

RSS 2.0