Vårkänslor!


Med i BB-väskan som stod packad för ett år sedan fanns det bl.a. ett set mini-flaskor shampo och balsam från phc.


Dagen idag har bjudit på underbart vårväder, trots blåsten så var det härligt ute. Vi tog en ganska tidig promenad, jag och Tyra, och var på plats för shopping lagom till öppnandet. Uppdraget var att hitta ett par ute-byxor till Tyra, jag har letat som en tok men det är svårt att hitta vattentäta byxor i små storlekar som inte är galon eller täckbyxor. Blev därför överlycklig när jag fann ett par marinblå, tunna vattenavvisande byxor i strl. 74 på KappAhl. Det är en affär som jag ofta glömmer bort, men det fanns mycket fint till små killar och tjejer.

Tyra somnade sedan lägligt så jag fick strosa runt och kika på saker till mig, en jeansjacka stod och står fortfarande på shoppinglistan. Inne på Kicks fann jag en hair-mask från phc, Doften från den skickade mig direkt tillbaka ett år i tiden, till Södersjukhusets BB-avdelning så det var självklart att den skulle med hem. Att både shampo och balsam är hyfsat billigt och enligt mig, riktigt riktigt bra är ju ett trevligt plus ;-)

Nu har jag precis diskat ett stort berg av disk (vår diskmaskin vill för tillfället inte vara med), plockat undan dagens skörd av leksaker på golvet och ska strax gå och lägga mig. Imorgon är jag en working-mom igen!

Ny vecka nya tag

Igår när jag gick och la mig så bestämde jag att denna vecka skulle bli en nyttig vecka.
Efter jobbet igår hälsade vi på några vänner som flyttat till hus på Ekerö och de bjöd på kladdkaka och en massa annat gott. Fastän jag inte alls var sugen så tog jag en bit kladdkaka bara för att... Och sen mådde jag illa hela kvällen.
Hela förra veckan var dålig ur nyttighetssynpunkt. En massa trevligt besök här hemma har betytt en kyl full av bak där man gått och nallat lite varje dag. Fika är gott men INTE för mycket och INTE för ofta!
Så denna vecka ska det bli en massa nyttig mat, frukt och grönsaker och en massa härliga promenader i vårvädret! Termometern visade på 11 underbara grader och vi har varit ute och promenerat  i 1,5 timme. Mer sånt SKA det bli!


Trött!

Det kommer att bli en tidig kväll ikväll. Jag sitter  redan nu och blinkar och försöker hålla ögonen öppna...
Det var en trött Elin som gick upp en timme "tidigare" imorse. Jag som tycker att man får lite sömn i vanliga fall när man jobbar kväll-dag sov mindre än minst och sämre än sämst inatt. Tror det blev 4,5 timme inatt och jag vaknade ca 1 gång i timmen. När Tyra sedan vaknade och ville ha välling 5.30 (4.30 gammal tid) var det ju bara att stiga upp...Fel helg att jobba kan jag säga, haha men som tur vaknade jag till efter ett tag... Vi hade besök igår när jag kom hem så jag blev uppe ett tag och kikade på fotbollen med dem, får kanske skylla mig själv? Som tur är har jag nu några "lediga dagar" så snart är jag nog människa igen ;-)
Hoppas att ni alla haft en skön helg!

Vår hos Himla


Kollage av mig med bilder från Himla

Inga direkta vårkänslor infinner sig när man kikar ut genom fönstret men jag var in i Himlas nyöppnade butik i Sickla för ett tag sedan och där hade våren fullkommligt exploderat! Ljuvliga pasteller var man än såg,  jag hade kunnat köpa varenda pinal i den underbara affären. Besök!!! säger jag bara.


Lördag



Godmorgon Lördag!
En riktigt riktigt härlig kväll hade vi igår. Idag har jag fått härlig sovmorgon eftersom jag ska jobba senare. Det är faktiskt riktigt kul att gå iväg till jobbet när man jobbar så sällan (jobbar bara 50%). Jag har en massa energi när jag är där och har fortfarande mycket tid och energi hemma. Dessutom är det roligt att träffa kollegorna.
Utanför ligger en massa snö som kom igår, men jag vill INTE ha mer snö nu! Jag vill ha vår vår vår!

Kvällen


Bilder från en blöt kväll, december -08

Har haft underbart besök av denna galna donna. Vi har druckit vin, ätit räkor och snackat girltalk. Så KUL!!! Tanken var att vi sedan skulle äta lite ost och kex framför Let`s Dance men vi var såå mätta. Nåja, det ska vara grabbkväll här imorgon så då kanske det passar, hihi!!
Nu ska jag gå och lägga mig så jag vaknar utvilad och redo inför veckans första arbetspass. LOVE IT!!!

Friday it is!


På soffbordet står dessa underbara ranunkler som min kära shoppade till mig i onsdags. I bakgrunden skymtar ett gäng gamla Plaza Interiör.

Huvudvärken gav aldrig med sig igår och den satt fortfarande i när jag vaknade i morse... Efter frukost, lite kaffe och en massa vatten verkar den dock ge med sig lite. Planen idag var att ta sig in till stan och fixa lite ärenden, men vi får se om det blir så eller om det blir en soft dag hemma?
Ikväll kommer förhoppningsvis min kära Anna hit och dricker lite vin och äter räkor. Kanske hinner vi också slänga ett öga på Let´s Dance finalen?
Nu ska jag ta med mig min lilla myra ut på tomten för att gunga, sen får vi som sagt se vad dagen bjuder på...

Sol, IKEA och huvudvärk



Solen strålar från en lika blå himmel som igår. Det är helt sjukt vilken effekt solen har på mig den här årstiden. I LOVE IT! Idag har vi varit på IKEA och handlat lite prylar och jag måste återigen berömma dem för servicen de ger. Inte så konstigt att de är ett så framgångsrikt företag kanske?!
Tyvärr fick jag en enorm huvudvärk när vi var på väg hem och jag känner mig helt konstig och lite snurrig så jag ska gå och vila lite. Jag brukar ALDRIG ha huvudvärk. Hoppas jag kvicknar till senare så att jag kan fixa lite med det nya vi köpt!
Vad gör ni idag?

En toppendag!


Tyra hos min fina vän Elin som väntar sitt andra barn i maj.

Jag har haft världens härligaste dag idag igen. Solen hjälpte såklart till att höja mitt humör och efter kaffedrickande på altanen lagade vi lite mat till våra gäster som kom och hälsade på oss... Ett stort gäng var vi vid matbordet som fick utökas med två iläggsskivor. Vi bjöd på Tacogratäng och Leilas urgoda New York blueberry cheesecake, allt fick högsta betyg!
Nu ska jag gå och knyta mig för att förhoppningsvis få en lika härlig dag imorgon där bl.a en förmiddag på IKEA finns inbokad!
Sov gott allihopa!

Den finaste.


När Tyra vaknade fick hon göra oss sällskap ute på altanen. Utan jacka eller overall men med mössa och en extra tröja. Hon var dock inte så sugen på att sola (tur det) utan  ville helst äta på snön och isen som fortfarande låg på gräsmattan.  VÄRLDENS FINASTE UNGE!

SOL!



En helt underbar eftermiddag hade vi på vår altan idag, solen kikade fram och värmde ordentligt. Johan jobbade halvdag idag så vi satt och drack kaffe, lyssnade på musik och solade medan Tyra sov. Åh det var helt underbart, vår allra första fika på VÅR altan. MYS MYS MYS!!!

I Bassängen!


Igår var en riktig toppendag. Badet var en succé för både Tyra och Adam och jag får väl erkänna att vi mammor också trivdes rätt bra i den 34 grader varma bassängen.
Vi kom dit lagom tills de öppnade och var till en början helt själva i bassängen. Senare kom det två barn till, men det var gott om plats ändå. Vi badade ungefär en timme, vilket var ganska lagom för de små, som var ganska trötta efteråt. Hit kommer vi garanterat gå igen!

Snöstorm


Riktigt aprilväder har det varit idag i Stockholm. Strålande sol ena sekunden och totalt snökaos nästa. Snön överrumplade oss på väg mot Fridhemsplan, det fullkomlig vräkte ner och det var svårt att ens hålla ögonen öppna. Fel dag att glömma vantarna hemma, det var KALLT!

Bakning pågår




Jag håller på att baka lite inför besök imorgon. Smakade lite på smeten, och MUMS!! Kakan kan inte bli annat än supergod?!
Dagen idag var underbar, men både jag och Tyra var helt slut efter badandet... Mer om det sen, nu ska jag kika om kakan är klar.

Solig tisdag!



Fick riktiga sommarkänslor imorse när solen sken in genom persiennerna i sovrummet. Nu börjar molnen öka på himlen med solen kikar fortfarande fram då och då.
Idag ska jag och Tyra träffa Frida och Adam för en lunch sedan ska vi gå och bada! Det ska bli så mysigt för jag har verkligen saknat babysimmet som vi gick på när Tyra var mindre. Då startade vi varje lördag med bad kl. 9, och sedan god frukost på café med en slutkörd Tyra sovandes i vagnen.
Jag hoppas att hon kommer att tycka om det lika mycket som hon gjorde tidigare.


Lax med rucolapesto



Bild och recept: Recept.nu

Malin efterfrågade receptet på Rucolapeston jag lagade häromdagen, så här kommer det!

4 portinsbitar laxfilé
Rucolapesto:
2 1/2 dl grovhackad rucola
1 kruka färsk basilika
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl pinjenötter
1 1/2 dl oliv- eller rapsolja
2 vitlöksklyftor
1  tsk pressad citronsaft
salt och malen vitpeppar

1. Pesto: Skala vitlöken och kör rucola, basilika, vitlök, parmesanost och pinjenötter i en mixer. Häll på oljan och krydda med salt, peppar och citron.

2. Sätt ugnen på 150°. Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Fördela peston över laxen och sätt in i ugn i ca 15 minuter, innertemperaturen på laxen ska vara 50-55°.


Kan själv!



Igår vid middagen vägrade Tyra 1. äta burkmat 2. bli matad. Så fort skeden närmade sig hennes mun så vände hon bort huvudet och skrek. Det var bara att ställa fram en tallrik med lax, pesto och potatis så att hon fick äta själv. Självklart var det mat överallt men jag tror att lite hamnade i munnen iallafall. Hon har blivit så bestämd (bestämdare kanske jag ska skriva) på sista tiden. Hon ska göra allt själv och vi får INTE hjälpa. Min stora lilla unge...


23 mars


Vaknade strax före kl 8.00 av att en liten Tyra var vaken i rummet brevid. Förra veckan när Johan var föräldraledig stod hennes väckarklocka på strax före kl.06, så jag är GLAD för dessa extratimmar.
Fick en mindre chock när jag kikade ut genom fönstret! Visst såg jag att det snöade igår, men jag trodde inte att det skulle komma såhär mycket. Ett par centimeter nysnö täcker nu detmesta här utanför. Lite snopet med kyla och snö, när jag gått och hoppats på sol, latte på uteserveringar och glasögon på näsan...

På promenad

Tyra och jag har nyss kommit in efter en härlig långpromenad, det är så mysigt att gå när det är alldeles tyst och allt man hör är fågelkvitter. Vi gick längs en brandväg där inga bilar får köra så det var helt knäpptyst! Jag brukar alltid ha iPoden laddad med musik när jag går, men idag tog batteriet slut ganska snabbt efter att vi gått hemifrån, så det blev bara jag och mina tankar. Ganska skönt det också även om jag föredrar musik eller ljudböcker när jag går.
Nu sitter jag och funderar på vad kvällen ska erbjuda i matväg. Det lutar åt lax med rucolapesto, det låter väl gott?

På väg hem gick vi förbi en hästhage, Tyras ögon blev STORA när hon såg hästarna! Hihi!

En bar rouge

Igår spenderades kvällen på En bar rouge i Gamla Stan för födelsedagsfirande av min vän Elin som fyllde 28år! En riktigt cool och annorlunda inredning hade restaurangen och det kändes ungefär som att komma in i en gammal fransk bordell. Inte för att jag någonsin har varit på en sådan men jag kan tänka mig att det skulle kunna se ut på det sättet. Rött, små bås, kristallkronor och tavlor på halvnakna fransyskor på väggen. Ingen inredning jag skulle överföra på mitt hem, men helt klart COOLT på en restaurang.
Det var iallafall en riktigt trevlig kväll med underbart sällskap, god mat och goda drinkar. Jag åt en fisksoppa med krutonger och aioli och till det ett glas vitt. Kanske drack jag också den godaste drinken någonsin (?!), innehållande bison grass vodka, citron, basilika, mynta och socker. Mmmmm!


Stora tjejen


Sötaste Tyran ville INTE äta banan i bitar...Nej hon skulle äta på rätt sätt! Jag tror att någon börjar bli "stor". 


Gårdagskvällen


Igår var det en riktigt lugn kväll. Vi landade med tapas och varsitt glas rött framför Let´s Dance efter det att Tyra hade lagt sig. Tapas är vår nya fredagsfavvo, tror att vi ätit det de sista 3 fredagarna, SÅ gott! Igår blev det bl.a. marinerad parmesan, cocktailkapris, chilimarinerade räkor, fylllda oliver, serranoskinka och baguette. Sedan slocknade jag innan andra delen av Let´s Dance så jag vaknade skönt utvilad kl. 8.00 ;-)

HELG!!!

Fredag igen, och HELG!!! Det är något speciellt med fredagar, tror jag hörde kommentaren "men det är fredag idag" säkert 10 gånger. Inget blir liksom lika jobbigt eftersom man har helgen framför sig.
Extra skönt är det att vi går mot ljusare tider och nu är det faktiskt ljust ute både när jag går till jobbet och kommer hem därifrån.

Så här ser det ut när man kikar ut genom fönstret kl. 18.00

Morn morn!

Tidig morgon idag, jag har redan ätit frukost och duschat. Nu ska lite smink på det bleka ansiktet så att man ser LITE vaken ut ;-). Idag är det FREDAG och jag ska snart på jobb. När jag kommer hem blir det massa massa mys med en liten myra som jag knappt träffat sedan igår vid lunch!


Morbrorsmys i Västers häromdagen!

Torsdag

Fick en välbehövlig sovmorgon till 8.30 (haha, komiskt att jag numera kallar det sovmorgon att sova till 8.30!) Johan är föräldraledig idag och jag börjar kl.14.00 så vi har haft en riktig "helgmorgon". Nu ska han åka iväg och köpa en gunga till Tyra så att hon kan gunga på tomten.
Igår när vi var ute och promenderade fick jag så mycket energi, måste komma igång igen. Har tänkt att jag idag ska gå halvvägs till jobbet (tar ca. 30min om man går snabbt) och sedan ta bussen. Sen kan jag göra samma sak på väg hem, de dagar då jag slutar kl.16. Det blir ju lite vardagsmotion, så lyder planen iallafall.

Längtan!

Idag längtade vi lite extra efter pappa, så vi bestämde oss för att gå och möta honom på jobbet. På vägen dit matade vi ankor med smörgåsrån och Tyra pekade mot dem och sa; titta, titta... (men det är ju å andra sidan allt hon säger, hihi!) Vi strosade lite i affärer innan Johan slutade och sen blev det kramkalas! Vi gick sedan inom Basehome som hade 50%  på ALLT! Med hem fick 6st glas och en kanna från iittala. Löjligt billigt blev det!


Besök

Idag hade vi finfrämmande av Frida och Jenny med Adam och Sigge. Både vuxna och barn fikade med fruktsallad och det var fullfart som vanligt. 


Trappen is the place to be...
(I vanliga fall har vi trappgrind men Johan tog bort den när han målade ytterligare ett varv igår, vi mammor fick att göra istället, hihi)


I Västerååååås!

Tyra och jag har spenderat ett par dagar "hemma" i Västerås. Vi åkte i månads och kom hem idag så vi har fått ett par mysiga dagar. Tyra har busat med hundarna och tränat en massa på att gå. Hon blir verkligen bara stadigare och stadigare.
 Idag fyller hon 11 månader, och om 1 månad har vi haft 1-års-kalas. HELT GALET!!! Var tar tiden vägen?


Tyra och Wilma

 
Tränar lite på gången!


Fin matta!

Hittade för ett tag sedan en underbar plastmatta från Spira. Har letat som en tok efter den sedan dess, tyvärr går den inte att finna någonstans... På inredningetc (där jag lånat bilden) står det att den utgått :-(

Promenad

Idag hjälper Johan en kompis att flytta så Tyra och jag är ensamma just nu. Tidigare gick vi ut på en promenad, vi är ju fortfarande rätt nya i området så det blir nya vägar hela tiden. Vi gick en bit och hittade sedan en brandväg som går genom ett naturreservat där det tydligen ska finnas en skogssjö med klippor där man kan sola och bada på sommaren. Vi gick iallafall ett tag på den vägen och när den tog slut kom det lite sommarstugor och sedan en STOR citygross skylt, haha vi hade hamnat i Kungens Kurva. Rätt sjukt att man ena sekunden går igenom ett naturreservat för att någon minut senare vara på Sveriges största handelsplats. Det passade iallafall mig perfekt för Tyra somnade bara någon minut innan så jag fick shoppa ostört! Det blev en klänning och en väska till mig och leggings kjol och body till Tyra.
Nu har jag käkat kycklingsallad och tar det lugnt framför The Hills.

Klänning och väska från KappAhl

Tyras byrå

Jag har letat ett tag eftre en fin liten byå till Tyras rum men inte hittat någon. När vi sedan var på IKEA för någon vecka sedan sprang vi på byrån RAST av en slump och med lite målarfärg och nya knoppar blev den perfekt!  Det bästa av allt var priset 199kr.



I obehandlat massivt trä (perfekt att måla, lacka, lasera)


Lite vit grundfärg och sedan två lager färg, ett par nya knoppar och...


Voila!

Jobb och Hem

Idag när jag kom hem möttes jag av 1. rent hem 2. vin på kylning 3. tulpaner på bordet. Perfekt med en "hemmaman" hihi..Tyra låg och sov när jag kom hem så jag passade på att sova några minuter jag också. Det behövdes efter en konstig natt och en tidig morgon. Tyra vaknade vid kl.02 och kunde inte somna om. Efter en massa bök somnade hon sedan om i vår säng till kl. 4.30 då hon ville ha välling. Så det var en ganska sliten mama som klev upp kl.5.40 för att gå till jobbet.
Det var en tuff dag igen på jobbet, jag har blivit så känslig sedan jag blev mamma. Jag kommer inte ihåg att jag blev berörd innan? Eller så är det att jag varit borta så länge att jag inte riktigt hittat yrkesrollen där man måste skärma av för att orka? Nu är jag iallfall ledig ett tag, ska in och jobba ett x-tra pass på söndag men sedan ledig till torsdag. SKÖNT!!
Nu ska vi äta godis och kolla Let´s Dance!

Nu är den uppe


Nu sitter ballerinan på väggen i trappen. Den plats i huset där den verkligen syns! I LOVE IT!!!

Trött

Hemma efter en dag på jobbet. Ibland är det verkligen tufft, och idag har varit en sådan dag.. Tur att man får komma hem till en underbar unge och sambo. Vi ska snart äta och senare får vi besök men först ska jag vila lite i soffan och läsa era bloggar!

Kärleken flyttar runt!

Den fina inflyttningspresenten (LOVE) vi fick från Elin, Daniel och Herman flyttar runt i huset. Just nu står den på en tavelhylla i trappen. Frågan är om inte slutstationen ändå blir sovrummet? men där är så tråkigt nu så inflytt får vänta!



Min Ballerina!

Fick äntligen Cassandra Rhodins ballerina i en ram, och det är inget annat än KÄRLEK. Jag är så löjligt glad för den så det är nästan inte sant.  Lite tråkigare var att ramen jag köpte var skadad så den kommer inte upp på väggen ikväll men imorgon så!


 

Våfflor

Vi käkade våfflor tidigare ikväll och Tyra fick smaka lite. MYCKET uppskattat av den lilla fröken, men vad hade vi väntat oss när tillbehören var glass och sylt? (Ja, jag vet... men hon fick så lite så lite..)




Bra IKEA!

Hittade knopparna jag vill ha till den nymålade byrån. De kommer i brevlådan om någon dag helt gratis, bra service IKEA. Trots att jag ville ha sex knoppar tog de inget betalt. Sånt gillar jag! Passade på att lägga i lite pengar i Röda korstets insamlingsössa som stod brevid istället.
Mysig förmiddag på IKEA idag, köpte på mig ett gäng ramar och har nu pysslat med att skriva ut bilder och sätta in dem i ramarna. Problemet är ju bara att jag har så många bilder jag vill ha framme så det var svårt att välja.
Såg förresten att det finns glasdörrar att fästa på smådal-bokhyllan, riktigt riktigt fint var det tillsammans.  Kanske måste shoppa?

SMÅDAL VitrindörrSMÅDAL Bokhylla med låda


Besök och beslag

Nu har vi besök och har precis ätit en god kladdkaka. Usch det blir alldeles för mycket bak nu när vi har en bra ugn, får utöka promenaderna kanske?
Idag har jag målat lite saker, bla en byrå till Tyras rum. Nu behöver jag tips på snygga beslag/knoppar, inte för stora, som passar en liten byrå.

HEDRA Knopp
Dessa från IKEA skulle passa men vill ha dem mörkare, plattare och inte lika blanka. Vilka problem va?!

Hjälpa pappa!

Fin bild från igår. Tyra vill alltid vara med när pappa ska fixa något. Här hjälper hon honom att montera trappgrinden!

Garderober

Vårt sovrum är ganska opersonligt just nu. Det finns en säng och en tv men nu är också skjutdörrsgarderoben som Johan byggt (duktig!!) färdig. Jag var lite skeptisk till den i början eftersom den tar en ganska stor del av rummet men nu känns det faktiskt ganska skönt att ha gott om plats för förvaring i sovrummet. Dessutom tycker jag att den blev jättefin
Nu kan jag börja fundera på hur jag vill ha resten av rummet.

 
Något som inte är fullt lika vackert är mitt så kallade nattduksbord som för tillfället är en gammal trädgårdstol med målarfärg. På det står en lampa staplad  på ett gäng inredningstidningar... Man tager vad man haver ;-)


Skepp o hoj!

Tyra fick en flytväst av farfar som varit på båtmässan under dagen. Perfekt eftersom hon måste ha en i sommar om vi ska segla. Den var dock lite stor på henne men det var rätt storlek och hon var ju sååå söt i den!

 
Poserar snällt i nya västen och pappa visar hur man blåser i visselpipan.


Det var godare att tugga på den istället!



Internationella Kvinnodagen!

Elin upplös mig om att det idag är internationella kvinnodagen. Nästan så man skulle sätta sig i soffan och knapra praliner i ren protest, istället för att städa?

Städdag!

Idag ska jag ägna dagen åt att storstäda hela huset! Det är nämligen ÄNTLIGEN slut på byggarbetsplatsen, sista golvsocklarna lades in igår så nu är det tillfälligt stop med alla projekt. Så skönt!
Kanske får ni se några glimtar när allt är färdigstädat!

En dag i sandlådan

Innan jag åkte till jobbet i eftermiddags hade jag och Tyra premiär i sandlådan, geggigt värre kan jag säga. Men vi var ju tvugna att testa skorna ute också. De var inte fullt lika hemska idag som igår men hon har det inte lätt i dem. När hon har dem på sig kan hon inte gå själv utan vi måste hålla i henne. Hon har sina idéer, haha!

 





Nya skor

Vi var på en supertrevlig fika hos Jenny idag, kanske sista gången i den lägenheten? De flyttar nämligen till hus i slutet på mars. Tog lite bilder, men glömde såklart kameran kvar så istället får ni se kort på när Tyra fick prova sina allra första skor.

 
Skorna var INTE populära! Hon varken gick eller kröp när hon hade dem på sig. Det var som att hon trodde att skorna på något sätt satt fast i golvet för hon rörde sig inte! Gullungen, vi kunde ju inte låta bli att småskratta lite...


Vi försökte sedan vara lite pedagogiska och visa att nallen kunde gå med de fina nya skorna, men Tyra var fortsatt mycket skeptisk!

Ledig dag idag!

Det blev en bio igår istället. Vi åkte iväg och såg Män som hatar kvinnor efter att Tyra somnat. Johan som inte läst boken tyckte att filmen var bra medan jag blev lite besviken. Men så brukar det ju vara, att boken är bättre än filmen. VI fick lite kvalitétid ändå jag och Johan, även om det inte blev som vi först planerat.
Idag är jag ledig, SKÖNT! Jag hade hur mycket som helst att göra på jobbet igår så en ledig dag kom mycket lägligt! Jag skulle kunna tänka mig att ha tre-dagars veckor alltid! ;-)
Nu ska vi ta det lite lugnt härhemma, sedan ska vi fixa lite ärenden inne i stan och träffa Jenny, Frida och Carro med tillhörande barn. Det ska bli så roligt!

Det bidde inget...

Nu skulle vi ha suttit på Berns och skrattat och druckit vin men vår lilla Tyra hade andra planer. Hon grät hysteriskt när vi skulle gå så varken jag eller Johan hade hjärta att lämna henne med farmor och farfar då. Dessutom tror jag att det blivit en stor omställning för henne när jag är på jobbet och Johan har jobbat mycket med huset så hon fått vara med farmor. De har ju faktiskt inte träffats så mycket. Så vi blev hemma, jättetråkigt men Tyra är ALLTID viktigast. Kanske smyger vi iväg på bio när hon somnat? Imorgon är jag iallafall ledig och då ska jag mysa en massa med henne innan vi ska och träffa hennes bebiskompisar!

Underbart att komma hem

Idag var det helt underbart att komma hem. Mat på bordet och en minst sagt GLAD unge kom och mötte mig i dörren. Jag har ju inte fått kramas med henne sedan igår på dagen (bortsett från några minuter vid morgonvällingen). Läkarbesöket idag hade gått bra, förmodligen läker det ut inom 6-8 veckor. Jag hann dock se både ett och två hemska senarion framför mig, då jag ringde och ringde till Johan och han inte svarade. Det tog fyra timmar innan jag fick veta att de varit hemma i tre och telefonen hade varit på ljudlös. Hade jag inte haft lugnande arbetskollegor som resonerade klokt hade jag gått upp i limningen ;-). Men allt var ju iallafall bra och det var ju SKÖNT!
Nu myser vi massor här och jag tankar kramar från Tyra så jag klarar 8 timmar borta imorgon igen.

Världens sötaste som går runt och rynkar näsan och "fnyser". Jag skrattar varje gång och då är det ju såklart extra roligt, och då måste hon ju fortsätta!

 

Detta ska vi på i morgon...


... och det är Pernilla Wahlgren som "roastas". Moahahaha!


I´m home

Jobbet gick bra! Jobbade kväll till 21.30 och det var full fart från början. Det känns inte som om jag varit borta ett år även om mycket var nytt. Kul var det iallafall att träffa alla jobbarkompisar. Nu ska jag in och smyga på min myra, sen ska jag lägga mig för jag börjar kl.07 imorgon.
Tyra har förresten fått tid på Hudmottagningen imorgon, så Johan tar henne dit. Hoppas att de har svar på vad det är för utslag hon har.
Godnatt!


Träd i hallen


  
Nu sitter träden på väggarna i hallen och jag är SÅ nöjd! Jag trodde inte att vi skulle hinna få det klart igår men vi jobbade lite sent för att hinna. Nu ska det dit hatthyllor, bänk och lite piff så är vi klara med allt  för den här gången, SKÖNT!!!

Jobb imorgon!

Imorgon är det åter till arbete för min del. Jag kan inte ens beskriva hur fort den här tiden har gått. Det känns som om det vore tre kanske fyra månader sedan jag "gick hem". Men när jag ser tillbaka på den här hemmatiden så har vi ju hunnit med en del.


Det blev en hel del långsamma promenader i solen i slutet av mars och i början av april .

Johan fick "första mötet" då jag låg sövd.


Många soliga försommar- och sommardagar i Luxparken

Japp, soligt var det!

Vi hejade på Sverige i EM

Många promenader har det blivit längs Norr Mälarstrand.

Ett par fikor och luncher har också hunnits med, ofta på Muffin Bakery, Papas Deli...
eller hos Frida eller Jenny
.
Massa mys hela familjen på helgerna som vi ska fortsätta med!



Börja om från början...

Vi har haft strålande sol idag såTyra och farmor har varit ute en lång stund: Jag och Johan sliter med hallen, så arg jag blir på de som har bott här innan. Ingenting är gjort rätt så oavsett vad vi ska göra så får vi börja om HELT från början! Det värsta var när vi skulle ta bort en fönsterbräda och ser att den är staplad med ihopvikta kartongbitar samt fastsatt med trolldeg (!). Jag skrattade så att jag höll på att dö när jag såg vad Johan kom ned med, haha!
Vi hade hoppats på att kunna tapetsera i helgen men det verkar som om vi får vänta någon dag med det. Förhoppningsvis blir det klart till tisdag då lister och dörrfoder ska läggas i hela huset!


Smoothie


Denna goda smoothie gjorde jag igår. En riktig C-vitaminbomb som dessutom är enkel och jättegod. Perfekt när man är sådär lagom vinterglåmig!

2 stora glas
1 passionsfrukt
1 kiwi
1/2 banan
frysta hallon
vaniljyoughurt
en skvätt apelsinjuice


Godmorgon mars

Åh vad roligt det var igår, jag skrattade så jag grät större delen av kvällen! Emma jag och Helena läste till sjuksköterskor tillsammans och det är alltid lika roligt att prata minnen från den tiden. Självklart var tv:n på med melodifestivalen, även om inte jag är någon schlagetfantast så är den ju nästan ett måste på lördagar.
Men såå trött jag är idag, kändes som att det var mittt i natten när Tyra vaknade för en dryg timme sedan. Johan har åkt och hämtat farmor, så jag måste vakna till liv här nu!


RSS 2.0