Valborgsfredag


Havregrynsgröt med äppelmos, färskpressad apelsinjuice, knäckebröd och kaffe.
Jag han njuta av ungefär hälften innan en olycka skedde i soffan. Sen var min min matlust borta kan jag säga :-)


Tyra slappar, i den nu rengjorda soffan, framför teletubbies. Det blir inget dagis för henne idag. Strax efter att hon ätit sin yoghurt kom allt nämligen upp igen. Hon verkar må bra ändå, så jag hoppas inte att det är någon sjuka på gång utan bara lite för mycket i magen.

Igårkväll när Tyra lagt sig satt jag och drömde mig bort. Surfade på resesajter och tittade på bilderna från vår Gran Canaria resa förra året, vi hade verkligen en fantastisk vecka i värmen. Inser dock att vi tyvärr inte kommer komma iväg i sommar... Det finns så mycket i livet att lägga pengar på och vi har nyss köpt bil och altanen kostar att bygga den också... Men det vore härligt. Jag får istället se fram emot oktober då vi åker en vecka till Frankrike, inte helt fel det heller.

Nu håller jag tummarna för att älsklingstjejen inte blir sjuk, och att jag också klarar mig. Ska nämligen jobba i helgen igen och även om jag inte är jättetaggad inför det väljer jag jobb 100 gånger hellre än magsjuka.

After Dagis





Vi har underbart väder igen och vi fuskar och äter glass innan middagen. Vi tog vägen förbi affären på väg hem från dagis och Tyra valde glass alldeles själv. Fel val visade det sig och hon fick smaka på min magnumglass istället. Nu leker hon med Nalle Puh och hon är på superhumör, något som växlar fort just nu. Jag ska sätta fart med dagens middag.



Att prioritera..



Jag är så glad att mina tre högeskoleår är över. Sitter och försöker komma igång med examinationsuppgiften för kursen jag går. Som vanligt när jag ska plugga hittar jag 100 andra saker som jag måste göra. Har redan brutit en gång för att ladda en tvättmaskin och vika i hop den rena tvätten. Nu ser jag att det behövs dammsugas här (som alltid...). Finns det fler som mig? När jag pluggade till sjuksköterska var jag tvugen att ha kliniskt rent och allt i ordning innan jag kunde sätta igång. Skillnaden är bara att jag då hade 24 kvm att städa, nu är det 104kvm... Bäst att sätta fart!

Ny vagn



Onsdagen bjöd till en början på sol och jag hann med en stund ute i solen innan den försvann bakom molnen. Har haft en riktigt soft onsdag. Johan tog Tyra imorse så jag fick sova några minuter extra, sedan åt vi frukost tillsammans innan vi cyklade iväg till dagis. Tyra älskar verkligen att cykla (d.v.s. sitta i barnstol på pakethållaren) och när jag var tvungen att gå i uppförsbacken säger hon bestämt: NEJ mamma, sitta cykeln! Puh!

När Johan kommit hem slog vi till på en syskonvagn! Tyra kommer att vara 2,5 år när bebisen kommer och jag tror att hon blir för liten för att bara använda ståbräda. Dessutom kan det vara skönt att hon kan somna i vagnen under dagen om man är ute. Ni som fått barn relativt tätt, har ni haft syskonvagn och hur tänkte ni? I och med att vi inte vet hur mycket den kommer att användas köpte vi begagnat. Det är en Urban Jungle -05:a men superfräsch, inte ett dugg solblekt, nya däck och liggdel. Att priset var bra gjorde att vi slog till nu så här fyra månader innan BF. Första inköpet till bebis ;-).



Hemma...




Nu är Tyra hemma och ordningen är återställd. Det är underbart att få egentid utan barn, men det bästa är ändå när de kommer tillbaka. Tyra har tjatat hela kvällen om grisen hon sett idag och att den måste duscha för den var smutsig, haha! Nu ligger hon och sover för kvällen tillsammans med sin bebis, och nalle. Vi MÅSTE snart byta ut hennes spjälsäng med tanke på alla mjukdjur och dockor hon ska ha där.

Cykelturen hem från jobbet idag var underbar, medvind och värme gjorde trampen lätta. Såg att björkarna börjat slå ut, det ÄR vår, även om jag har vantar på morgonen ;-)
Väl hemma somnade jag en stund i soffan innan jag påbörjade middagen. Perfekt för nu har jag lite extra energi att lägga på presentationen inför morgondagens kurs. Vi ska förbereda ett undervisningstillfälle, filma genomförandet och sedan få respons på vår pedagogik. Spännande..  Dags att sätta igång!



Njutning!


Tänk vad jag längtar efter denna lilla skitunge!

NU ska jag njuta! Jobbhelgen är över, huset är nystädat och vi är barnfria! Pratade precis med Tyra som har det hur bra som helst hos mormor. Tänk att det går att prata med henne i telefon nu?! Hon berättade vad hon hade gjort, var hon var och avslutade med ett glatt "hejdå mamma!" Lilla gumman... Hur och när blev du så stor?

Min käre sambo har också jobbat i helgen, men med vår altan istället. Den blir SÅ fin, tänk vilken tur jag har som har en så händig och duktig man! Men nu får han faktiskt slita sig och komma in till mig istället, det blir soffmys med godis och iskall Pepsi ikväll. Någon middag har jag över huvud taget inte tänkt tillaga, polarmackor med ost och kaviar är ändå det bästa just nu. Ibland är det härligt att vara gravid ;-)


Fredagar är bäst, lediga


Här får ni se sjalen från Ester Elenora på, tagen innan vi åkte på Adams kalas.


Ledig fredag idag! Helt underbart om man bortser från att det innebär jobbhelg... Som tur är brukar det kännas rätt ok när man väl är på plats på jobbet.

Idag har vi firat sötaste Adam som fyllde 2år. God mat, trevligt sällskap, tårta och lite bus hann vi med under kvällen. Innan dess har jag hunnit med att lämna tillbaka ett gäng försenade böcker (200 riktigt onödiga spänn!)på Sophiahemmet och besökt Brukas utförsäljning i frihamnen. Jag tyckte deras utförsäljning förra året var mycket bättre men den kan ändå vara värd ett besök om man har vägarna förbi. Så det som gäller är Magasin 5 i Frihamnen fram till söndag för den som är intresserad.

Trots att jag varit ledig idag känner jag mig sliten, Det krävs inte mycket för att jag ska känna mig trött när jag är gravid. Ett par kvällar med aktiviteter direkt efter jobbet och jag är helt död ;-). I onsdags var ddet ju föräldramöte, och igår träffade jag en sjukgymnast pga min rygg. Hon kunde inte utföra några mirakel, men jag fick en trolig förklaring till varför jag haft så ont. Lederna som normalt ska hålla bäckenet stabilt tänjs ut under graviditeten. Det innebär att musklerna får arbeta för att göra ledernas jobb, och blir då i vissa fall överansträngda.

Nu ska jag packa en väska till Tyra som ska åka till Mormor och Göran imorgon, sen slappa framför TV:n. (Saknar Solsidan)



Sommarlängtan


Bild: Sköna hem


Just idag känns härliga sommardagar på altanen lååångt borta, snön vräkte ner på förmiddagen och det kändes mer som februari än april. Jag väljer dock att tro på min students uppmuntrande ord "Snöar det i april dröjer det max en vecka innan det är 20 grader varmt!" I hope so!
 Trots vintervädret fortsätter altanbygget och jag börjar så smått kika på utemöbler, men det är så svårt. Jag vet inte ens om jag vill ha trä eller vitt matbord. För matbord ska vi ha iallafall så att man kan grilla och äta utomhus. Matgruppen på bilden gillar jag skarpt, men vet inte var den kommer ifrån och förmodligen är den svindyr ändå.

Denna dagen har bara svishat förbi (som de flesta dagar) med mycket på jobbet och sedan föräldramöte på dagis. Vi kommer att byta till hösten så jag känner att jag inte riktigt orkar engagera mig i planeringen. Att vi byter har ingening att göra med att vi inte tycker att förskolan är bra, men det var inte vårt första val och nu har Tyra fått plats på förskolan brevid oss. Det känns såklart lite tråkigt, Tyra trivs ju så bra just nu och vi vet ju inte riktigt vad vi byter till... Men hämtning och lämning kommer att bli lättare i höst när jag dessutom har en liten bebis som ska följa med. Vi HOPPAS att det blir bra!

Innan det är dags för sängen ska jag lägga mig i ett varmt bad och bara slappna av! Under eftermiddagen har jag kännt mig öm i magen, lite som träningsvärk men den är inte speciellt hård. Det känske bara växer? Någon som kännt något liknande?


Ester Elenora




Den här vackra sjalen från Ester Elenora låg i brevlådan igår. Jag kärade ner mig i den för några veckor sedan och har sedan dess haft den i tankarna. Problemet är att den varit slut överallt, men nu hittade jag den alltså och fick hem den igår. Snabb leverens med tanke på att jag beställde den i fredags eftermiddag.
Riktigt snygg tillsammans med jeans- eller skinnjackan!

Idag på morgonen var jag iväg till barnmorskan på ett s.k. "v.20 möte". Vi var ca 15 st gravida, alla kring v. 20, som fick information om graviditeten och vad man kan förvänta sig av sin kropp de kommande 20 veckorna. Inget som var något nytt men det var trevligt ändå.
Nu sitter jag och funderar på om jag ska orka ta cykeln till jobbet... Tror det får bli så, då får jag nämligen tillfälle att fortsätta lyssna på "Den förlorade symbolen" av Dan Brown som för tillfället uppslukat mig helt!


Måndag









Gårdagen var jättelyckad! Vi firade och åt godsaker halva eftermiddagen men det tar på krafterna att fira 2-årsdagen. Inte bara för 2-åringen själv, utan även hennes föräldrar som båda stupade i säng strax efter kl. 21.00. Perfekt för då är man utvilad idag då... Eller inte! Vaknade strax efter kl. 4 och kunde INTE somna om. Suck...

Kunde iallafall glädja mina arbetskamrater idag. Dels med min återkomst ;-) men också med lite leftovers från kalaset. Jag hade nämligen bakat för ett mindre kompani, och när det sedan blev en del bortfall pga sjukdom blev det en hel del över.

När jag kom hem från jobbet idag hittade jag en trevlig överaskning i brevlådan som jag tänkte visa senare. Nu ska jag fortsätta med middagen till mig och Johan här. Tyra som var vrålhungrig efter dagis äter korv med bröd medan vi vuxna ska invänta kycklingfiléerna som står i ugnen.

Hipp hipp...





Med "Ja må hon leva", välling och paket firades husets 2-åring imorse vid kl.6.30. När vällingen var uppdrucken öppnades paket i vår säng, mycket poulärt! Just nu sitter Tyra och ritar med nya pennorna, med lite avbrott för att leka med ballonger och dricka kaffe ur sin nya servis. Vi har redan hunnit med två gratulationer via telefonen och snart ska vi gå ut en stund. Solen strålar precis som den gjorde för två år sedan när vi mötte Tyra för första gången!


Ett barn blir till




Boken "Ett barn blir till" fick jag av min mamma när vi berättat att vi väntade Tyra.


Igår kväll vände jag upp och ner på halva huset för att leta efter den här boken. Den har tillsammans med både min och Johans kurslitteratur legat nerpackad i en kartong, så mycket visste jag, men var vi ställt kartongen tog ett tag att komma på.
Innan jag skulle somna låg jag och kikade i den och det är verkligen helt fantastiska bilder på fostret inne i magen. Det är häftigt att få uppleva allt igen!

Nu har vi en liten tjej som står och säger, Pappa bygger, Tyra UT. UUUT! Så det är bäst att jag lyder och gör pappa sällskap under altanbygget! Jag älskar att bara kunna gå ut på tomten, så skönt!

Ikväll ska det städas och fixas det sista inför imorgon. Jag hoppas även kunna slänga ett öga på "Luftslottet som sprängdes" som jag inte sett. Boken läste jag för så länge sedan att jag knappt kommer ihåg innehållet. Förmodligen ramlar en och annan bit på plats under filmens gång men spännande ändå...

Ha en riktigt skön lördagskäll allihopa!!


På väg....



Nu ska jag cykla iväg för att hämta min blivande 2-åring! De har firat henne på dagis idag och på söndag firar vi "påriktigt" med sång, paket och tårta.

 Nu är det HELG!!


Vecka 21



Barnet
Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältningsorganen. Fostret kissar i magen. Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret. Vikt 420 gram.
                                                                                                    
                                                                                                          Information från Vårdguiden.se



Magen idag när vi går in i vecka 21. Det händer verkligen grejer nu... Magen växer och växer för varje dag, vart ska detta sluta?

Idag har jag varit en stund på jobbet för att fixa med några saker innan måndag. Har ju varit sjukskriven i två veckor och efter helgen är det dags att återgå till verkligheten. Ryggen är betydligt bättre men fortfarande inte helt bra. Igår kände jag nästan samma smärta som tidigare fast i andra sidan, börjar därför fundera på om det är något annat än ryggskott. Jag hoppas att det bara är ett resultat av felbelastning och INTE foglossning.

Var ute på en kortare promenad under eftermiddagen, solen strålade och bra musik spelandes i min iPhone. Är så sugen på att komma igång och röra på mig. Ska satsa på att cykla till och från jobbet och ta långa promenader på helgerna. Inget storslaget men lite motion är bättre än ingen motion.
Håller nu mina tummar för att ryggen kämpar på ett tag till och att snön som det ryktas om håller sig borta!
 


Dagens bak!


Resultatet av de halvor som inte kvalificerade sig till macaroons-halvor. Söta ändå, eller hur?

Idag bestämde jag mig för att försöka göra macaroons, dessa ljuvliga små franska mandelmarängkakor. Men hjälp mig vad krångligt det var. Sjutusen olika moment och ingredienser som antingen skulle malas, mixas eller upphettas till 118 grader... De tog en evighet att färdigställa dem och ändå blev de långt ifrån perfekta. Som tur är smakade de riktigt gott och jag kunde få ihop några stycken som inte såg alltför pjåkiga ut. De halvor som hade ojämn form eller sprickor i sig fick lite frosting på toppen, och blev söta småkakor istället. 

Under eftermiddagen har vi haft grillpremiär. Grillad korv med ketchup, liiite senap, och ett glas kall mjölk till kan vara en god middag det med. När den dessutom intas med dem bästa man har, på ens egen altan i solsken är det faktiskt inte mycket annat som slår det!

Nu en helt annan sak: Ni som haft foglossning under graviditeten, hur kändes det?


Balans






Och för att balansera det tidigare ego-inlägget kommer två färska bilder på världens finaste, som figurerar något mer frekvent (än mor sin) i kameran.



EGO!




Kan ni ana magen? Första bilden är en relativt nygravid (v.12?), trött och lätt illamående mama påväg på kurs. Andra bilden är (v.19) innan vi skulle iväg på ultraljud i torsdags. Det är de bilderna som finns på mig under den här graviditeten.


Landade nyss i soffan och först nu känner jag hur trött jag är. Tyra vaknade fem imorse och är Tyra vaken så ska även hennes föräldrar vara det ;-). Trots den tidiga morgonen har jag haft massor av energi. Får tacka solen för det! Har inhandlat de sista presenterna, och påbörjat bakningen- cupcakes som får ligga i frysen till på söndag då de ska få god frostning på sig.

Efter dagis gick jag och Tyra och matade ankorna i parken som ligger i närheten. Kräsna rackare som totalratade våra kex, men Tyra tyckte att det var kul ändå.

Gick igenom bilderna i kameran igår och insåg hur lite bilder det är på mig i den. Jag är heltklart den som står bakom oftare än framför. Men några bilder där även jag är med vore ju kul, och efter graviditeten med Tyra så saknade jag faktiskt att se tillbaka på magen. Det är förmodligen inte alltför många gånger i sitt liv då man är gravid och jag vill kunna se tillbaka på den perioden när jag blir äldre! Så skärpning!



Solig söndag


Efter en påsk med alldeles för mycket gott som blivit kvar i skåpen måste jag nog snart iväg en sväng på avgiftning... Denna goda kladdkaka bjöds gästerna på påskafton, men den är slut sedan länge.

Idag har det verkligen varit vår i luften! Morgonen bjöd på lika grått väder som igår men under förmiddagen sprack det upp och solen strålade. Satt ute en stund och njöt av solens strålar. Tyvärr är ryggen inte i form ännu  så det blev inte så länge som jag önskat. Är sjukskriven veckan ut, men är sååå less på att bara vara hemma och inte kunna göra någonting.

Har även börjat fundera så smått på Tyras 2-årsdag som äger rum på söndag. Har handlat lite småsaker men har en del kvar att köpa. 
Den 18 april 2009 strålade solen och bjöd vi in kompisarna till Tyras första födelsedagskalas. Eftersom hon var lite för liten för ett "riktigt" kalas blev det mer som en fika för alla vänner, och troligtvis blir det något liknande i år. Borde därför fundera ut vad som ska bakas, tips tas gärna emot. En tårta är såklart given, förra året körde vi på hallon och chokladmousse. Vi får se vad det blir i år.. Känner att det börjar vattnas i munnen av allt bak-och tårtprat, dags för en vända i skåpen för att se om det finns något påskgodis som ligger och skräpar ;-)


Lördag


Jag köpte med mig ett fång tulpaner som signalerar att det faktiskt ÄR vår, trots det något trista väder denna aprillördag.

Tack för era kommentarer i förra inlägget! Det ska bli så roligt att dela med sig av graviditeten och så småningom även en ny familjemedlem.

Det var nog tur att det blev en tidig kväll igår för Tyra har legat mellan oss och hostat och snurrat större delen av natten. Vid halv fem bar Johan tillbaka henne till hennes säng och där sov hon gott vidare till klockan var 8.30! Det har inte hänt sen typ... aldrig. 

På förmiddagen var jag och Tyra ute och letade vårskor till henne, men vi kom hem tomhänta. Hittade inte ett endaste par som föll mig på läppen. Får göra ett nytt försök en annan dag. Idag har det ändå inte varit mycket till vår här. Termometern kämpade sig upp till sex grader innan den vände nedåt igen. Nej, nu vill jag plocka fram jeansjacka, converse och solglasögon.

Nu tänkte jag spöa min kära sambo i en omgång alfapet innan vi bänkar oss framför "Flickan som lekte med elden"


Lyckligast i världen!


Ja, här är den ca 20cm långa anledningen till att jag nog är den lyckligaste i världen just nu!

Igår var det äntligen dags för det efterlängtade Rutinultraljudet, och vi kunde dra en lättnadens suck när barnmorskan meddelade att allt såg bra ut med bebis i magen. Den låg precis som sin storasyster långt ner i livmodern och gömde sig till en början, men kunde sedan visa oss gäspnigar, händer och fötter. Och precis som med Tyra så kom det en tår när jag fick se hjärtat picka på med snabba slag. Häftigt!

Den 1 september är det beräknat att vi ska bli föräldrar igen och Tyra storasyster. Jag är alltså i vecka 19 just nu och mår förutom ryggskottet bra. Den extrema trötthet som även denna gång drabbade mig med full kraft är borta sedan någon vecka tillbaka och illamående har jag nästan sluppit helt.
Bebisen sparkar som en vilde där inne och gör sig påmind flera gånger per dag och magen går numera inte att dölja. 

Nu väntar ett sprakande färskt avsnitt av underbara Solsidan innan jag lägger mig brevid en hostande och febrig blivande storasyster!

Lite gnäll såhär på onsdagen!

Ligger i sängen och tycker lite synd om mig själv.. Har gjort illa ryggen ordentligt, och kan knappt röra mig så jag är hemma från jobbet. Har försökt vara uppe och röra mig så gott det går, men jag tycker bara att det blir värre så nu testar jag ligga-i-sängen-och-tråka-metoden. Har fått tid tilll läkaren imorgon men förhoppningsvis så kan jag jobba igen nästa vecka. Men annars är allt bra :-) Vi har firat påsk härhemma i år och bjöd morfar och morbröder på bl.a lamm, lax och ägghalvor. Påskharen tittade också förbi med några ägg, till Tyras stora förtjusning.
Johan har dessutom börjat med projekt altanbygge på baksidan, jag hoppas att vi i början på nästa månad kan ta en fika i vårsolen på den 35kvm stora (eller lilla, beroende på hur man ser det) altanen. 

Nu ska jag påbörja mitt lilla projekt, att hoppa (förmodligen inte!) in i duschen.

RSS 2.0