Godmorgon flyttdag!

Det blev VÄLDIGT sent idag så vi tog oss en välbehövlig sovmorgon imorse. Johan är ute och köper frukost och jag slappar framför nyhetsmorgon, men snart ska vi sätta fart ;-). Det kommer hit lite vänner och hjälper oss med ett litet tag, men det är inte så mycket att flytta. Vi har haft med oss lite saker varje gång vi åkt till huset, så nu är det mest stora möbler kvar. SKÖNT!
Jag hoppas nu att allt kommer att funka med telefon och internet, vet att det brukar vara lite strul, så vi får se när vi "hörs" igen!
Vad ska ni göra denna lördag?


Men kom igen!!!

Fyra kryddburkar Curry?! Vi äter det MAX 1 gång/år! Haha!

Boktips!

Denna fina bok köpte jag när Tyra var nyfödd, Bästa boken om mig- inte så lite kaxig. Det är en fylla i bok där man skriver allt ifrån hur föräldrarna träffades till hur man var i trotsåldern och vilken mat man tyckte bäst om. Jag tycker mest om den för att den inte är så "pluttinuttig", fylld av Nalle Puh eller annat tjafs... Snygga illustrationer och roliga kommentarer! Perfekt doppresent eller gåva till nyblivna mamman!



Såhär ser en sida ut i Tyras bok. Här sitter hennes födelseannons samt fotbandet från BB



BIld: privat samt från Barnbyrån

Våra mornar

Våra mornar startar oftast på samma sätt. Tyra vaknar och får komma över till vår säng eftersom vi inte är lika pigga som henne direkt vi vaknar. Sedan har hon show i sängen, drar bort rullgardinen och lutar sig mot fönsterbrädan samtidigt som hon bankar på fönsterrutan och "ropar" på människorna nedanför. Det måste se väldigt roligt ut från gatan eftersom de inte ser oss utan bara en bebis som härjar. Haha!


TGIF!

Fredag idag och imorgon går stora flyttlasset. Då lämnar vi Essingen för gott (?) snyft! Jag sitter i morgonrock och blev nu serverad kaffe. Tyra står brevid med vatten i sin pipmugg och låtsasskrattar, såå söt! Senare i eftermiddag ska vi åka med henne till mormor som ska vara barnvakt under helgen. Jag kommer såklart längta ihjäl mig efter min snorpa men vet att hon har det bättre med mormor när vi bara ska flytta en massa saker.


Tyra och jag som var och handlade förra fredagen. Stora tjejen som kan sitta i kundvagn... Dock var det helt livsfarligt att ha henne där. Hon höll på att klättra ur den hela tiden!

Tokbild


På mig och mitt hjärta idag! Tyra hittade en nygammal favvoleksak. Slickepotten!

Sneak Peak

Dagen har spenderats i huset, var annars ;-). Det är kul att det äntligen syns vad man pysslar med, här får ni lite tjuvtittar!

Trappen som börjar anta färgen vit. Den ska målas två gånger till för träet under lyser fortfarande igenom rätt mycket, men här på bilden ser den ju riktigt bra ut.

Jag har en ny kärlek i mitt liv... Golvet! Jag ÄLSKAR det!

Väggfärgen vi valde tillslut. Den ser väldigt grå ut brevid den "kritvita" färgen men ser annars vit ut. Jag tycker jättemycket om den. Nordsjövit heter den.

Läsvärt!

I somras sträckläste jag "Flyga drake" av Khaled Hosseini, den var helt fantastisk. För ett tag sedan började jag läsa "Tusen strålande solar" av samma författare och den var ÄNNU bättre! Den är fruktansvärd men så fylld av kärlek och så långt bort från det liv vi lever här i Sverige. Jag säger bara LÄS LÄS LÄS!




Flytt

Ikväll är jag och Tyra (som sover) ensamma. Johan jobbar i huset, vi kan inte vara där eftersom han målar med oljefärg och slipar. Ryktet säger att trappen är målad första vändan med grundfärg nu. Äntligen!  Jag har pysslat med att packa ner saker i flyttkartonger, men nu är de slut så då får jag slappa lite i soffan och kika bloggar ;-)


En av mååånga kartonger som står i vårt hem just nu.

Min är finast!


I nya koftan från Po.P och med pippilottor i håret är hon ju VÄRLDENS finaste! Självklart är jag helt objektiv ;-)


TIPS!

Köpte ny mascara igår som jag premiärinvigde idag, och jag är MYCKET nöjd! Tycker att fransarna blev både långa och tjocka!

Ena ögat är målat, gissa vilket?! Måste plocka ögonbrynen ser jag också ;-)




Bröllop och förlovning

Jag har nyss kikat på Bondebröllopet på datorn, missade det igår. Det är såå vackert med bröllop, och det kom allt en liten tår under programmet.
Det var extra roligt att de filmade från Sundbyholms slott, för det var där jag och Johan förlovade oss för drygt ett år sedan. Då hade vi en romantisk weekend med suit på det vackra slottet... Det var med en liten, liten Myra i magen och det var även då vi berättade nyheten för våra föräldrar.



Minishopping

En tur på stan resulterade i lite shoppning till Tyra. Jag hittade en jacka och en längre stickad tröja från Po.P på REA och lite strumpbyxor och strumpor på H&M.
Jag köpte även Maybellines Colossal Volume express mascara till moí, får se om den är något att ha. Någon som provat?


Brownie



Första färgen vi målade med blev INTE bra. Tanken var att den skulle vara mörkt brun, men det  var alldeles för mycket rött i, så resultatet blev lila. Det blev en tur till färgbutiken för att köpa färgen Brownie, som var precis som vi ville ha den!

Im back!

Det blev en liten ofrivillig bloggpaus för mig. Anledningen är SÅKLART renoveringen. Vi har haft barnvakt i söndags och igår och har därför kunnat jobba båda två. Det har varit långa dagar (var hemma kl.01.30 i söndags) men nu börjar det äntligen hända lite. Det har tidigare bara varit grundarbete att pyssla med. Tyvärr så har det arbetet varit USELT utfört vilket gjort att vi fått göra om allt och det har därför tagit tid. Jag skojar inte när jag säger att de som bott där innan har haft tummen MITT i handen. Haha! Det är skruvar och spikar om vartannat i listerna, tapetserat upp i taket, målat i taket och sneda fönsterbrädor som är staplade på kartong (?!). För att nämna några saker.
Vi har börjat inse att vi aldrig hinner bli färdiga till helgen så nu är prioriteten vårt sovrum, vardagsrummet och trappen. Resten får vi ta när vi flyttat in.
Så... vad har ni pysslat med?


Tankar om barn och att vara förälder

Varför blir allt så jobbigt när man får barn? Eller redan innan man får barn? Alla kommentarer om att passa på att sova nu, för det kan du glömma när bebisen kommer, eller ingenting blir sig likt när bebisen kommer! Vi har en otroligt "lätt" och "snäll" bebis (tycker egentligen inte om att använda det ordet för är andra bebisar då elaka?).
Sedan Tyra varit nyfödd har hon kanske gallskrikit så att hon varit otröstig max 10 gånger. De gånger hon skrikit så har hon varit rädd eller haft ont någonstans. Vi får (nu mera) sova gott på nätterna, inatt somnade hon 19.30, fick välling kl.05och somnade om till 8.20. Hon äter bra med mat och går upp i vikt. Hon är för det mesta glad och nöjd, har varit ganska tidig med att sitta och krypa och utvecklas perfekt! Men sådant här får man egentligen inte skriva eller säga något om för då är det skryt eller överdrifter?! När man är småbarnsförälder förväntas man vara trött, smågrinig och gnälla över det ena eller det andra. Men om man inte är trött, grinig eller gnällig då? Ska man då sitta tyst eller överdriva de få problem man har?
Jag menar inte att mammor och pappor inte ska få vara trötta eller gnälliga. Jag vet de som har eller har haft det RIKTIGT jobbigt och jag tycker otroligt synd om dem och är IMPONERAD över hur mycket de klarar. Men jag vill kunna vara stolt och glad över hur BRA vi har det just nu! Kanske får man det barn man förtjänar eller så får man det barn man klarar av?!


Vårt A-barn, som precis ätit gröt med blåbärspuré!

Tyra med på renovering

 Igår var Tyra med i huset medan vi jobbade med renoveringen. Självklart slipar vi inte och borrar i det rum hon är men vi kunde täcka golvet, maska kring fönster och hon är bara glad! Hon satt i sin matstol från IKEA och hade lite leksaker på brickan och jag fanns i samma rum och busade och sjöng med henne.

Johan hade köpt plast att täcka trappen med och Tyra tyckte att det var jätteroligt när vi höll den över henne och viftade med den så att det prasslade och såg ut som vågor.

Hon fick välling vid 19 och somnade sedan gott en halvtimme senare och vi kunde fortsätta jobba ett tag till. Jag är så glad över att hon är så glad och lätt oavsett miljö!

På BVC

Igår var ju som sagt sista träffen på BVC och vi pratade om barnsäkerhet... Vi hade behövt prata om det redan för någon månad sen men men... Det mesta vet man ju om själv som att barn inte ska bita i kablar, klättra på hyllor och spisar osv. Lite smarta tips fick jag iallafall med mig, och sen var det ju kul att träffa alla. Det tyckte nog alla bebisar också som hade fullt sjå med varandra på golvet.


Adam och Tyra stannar upp ett litet tag och lyssnar på råd om säkerhet ;-)

 
Innan det var full fart efter en blå mugg som ALLA ville ha!

Vi har varit åtta mammor i föräldragruppen i år är det tre som ska gifta sig, en som flyttar till Holland, två som köper hus och flyttar utanför stan och en som ska ha barn i maj.

Lång dag

Det har varit en lång dag idag, vi är nyss hemkomna från huset. Idag har det bara varit tråkigt fix som masktejpning, spackling och slipning (tar det aldrig slut???) men imorgon kanske vi kan börja måla taket. Vi får då hjälp från lite kompisar, så förhoppningsvis kan vi komma igång "påriktigt".
Nu är det sängen som gäller! God natt!

Last time...

idag är sista föräldraträffen på BVC, lite sorgligt faktiskt... Vi har ju träffats sen våra bebisar var 6-7 veckor och nu är de alldeles stora. Jag kommer ihåg när jag kom hem ifrån första träffan och var SÅ glad att det verkade vara så bra tjejer med. Vissa har jag fått bättre kontakt med än andra men det ska bli kul att träffa allihop. Jenny har jag inte sett sedan innan jul, det är ALLTFÖR länge sedan!
Efteråt blir det säkert lunch och därefter åker jag och Tyra nog till huset och hjälper Johan. Vi var där igårkväll och slipade och spacklade lite tapetskarvar och kikade på golvet! Ahhhh! Det är SÅ fint, tror att jag är kär! 
Vad gör ni idag?

Från Västerbron

Satt och bläddrade bland korten på datorn och hittade denna bild. Kommer ihåg att jag tog den i september när jag och Tyra hade varit på låååång promenad. Det var så mycket lättare att ta sig ut när solen sken och det var lagom temp. Nu är det mest rått och kallt, mysigare att vara inne...


Titta!

Tyra har sista veckan börjat säga titta! Nu är det typ det enda hon säger; titta! titta! titta. Så sött!

Om Tyras rum var grönt


Mjukiskrokodil IKEA, Matta korall EM möbler, Virkad bil BlåElefant.se, Bodys IdaT, Förvaringsboxar med elefanter La Shelf, Söt tavla i rosa och grönt Parvel, Prickig mjölkkanna Green gate, Liten prickig skål Green gate, Elna elefant Designonline

Kvällslektyr!


Nu ska jag krypa ner i badet med en massa gamla inredningstidningar och bara NJUTA!

Småarg

Idag har vi bytt chassit på min vagn IGEN, jag hoppas att det ska fungera nu. Det är så tråkigt att gå runt med en halvtrasig vagn. Fick iallafall ersättning från Bugaboo, vilket jag krävt.
Efter det åkte vi till måleributiken i Alvik för att diskutera och kika på lite olika vita väggfärger. Stockholmsvitt blir det nu (även om jag kanske skulle ha valt kritvitt? men det ville INTE Johan) efter alla turer fram och tillbaka. Tack snälla för alla tips och råd !
Igår tittade jag närmare på tapetrullarna vi har hemma och det visar sig att det inte alls är Paradiset vi fått med oss hem utan Vårklockor. Fin den också, men inte den vi vill ha. Som tur var hade de precis 3 rullar kvar i lager. Tur det annars hade de fått sett en ARG Elin i Alvik.

Vårklockor från Boråstapeter    Paradiset från Boråstapeter
Vårklockor                                                     Paradiset

Vi är faktiskt redan lite småarga här hemma eftersom killarna som gör golvet drar ut på tiden. De skulle ha kommit i måndags och varit färdiga idag, men istället började de tisdag lunch och blir inte färdiga förrän imorgon eftermiddag. Johan har ju tagit semester för att kunna renovera och nu sitter vi bara och väntar på att golvet ska bli klart, så att vi kan åka dit och fortsätta jobba. Men men... huvudsaken är ju att resultatet blir bra. Vi fick se en provbetsning i går och det såg bra ut. Mörkt och snyggt!

Fin lägenhet!

Sitter och kikar inspiration bland lägenheter som ligger ute för försäljning. Snubblade in på Alvhem mäkleri och interiör, som arangerar bilderna så att det nästan blir som ett inredningsreportage. Kolla in den här snygga lägenheten i Linnéstaden, Göteborg.








Tillbaka i Sverige

Idag fick Tyra träffa farmor och farfar som varit i Thailand i nästan en månad. Kan tillägga att jag varit lite avis ;-) De blev jätteglada över tavlan jag gjort, KUL! 
Med från Thailand hade de med sig en superfin klänning till Tyra och massösen och städerskan på hotellet hade också skickat med presenter. Thailändare måste väl vara världens mest gästvänliga folk?!


Såhär brun blir man tydligen av en månad i Thailand. Kände mig minst sagt blek,
Tyra är ju inte heller alltför färgad, hihi!

Lyxig lunch!

Idag efter att vi släppt in killarna som ska slipa parketten, bestämde vi att vi skulle käka lunch på LUX. Jag och Johan varit där förut och både ätit lunch och middag men det var första gången för farmor och farfar. Tyra har faktiskt också varit där förut, när hon var riktigt liten och låg och sov i vagnen under hela middagen. Det var kul att få äta tillsammans på denna riktigt fina restaurang, som bara ligger ett stenkast från lägenheten, innan vi flyttar. Maten var som vanligt ljuvlig, även om jag ätit bättre där. Idag blev det kumminstekt fläskkarré från Domta gård med syrad vitkål och äppelmos för hela sällskapet.

Här är jag, Filip (morbror), Johan  och morfar och äter GOD mat medan Tyra sover sött i vagnen.
Här är hon endast 3 veckor gammal och jag är ganska mycket tjockare ;-)

Maten idag, MUMS!

Världens bästa tjej som var en dröm att ha med sig idag. Hon satt och lekte med sin plastleksak och fick lite bröd att tugga på. Hon var hur nöjd som helst!
Mot slutet fick vi busa liiiite iallafall!

Innan vi gick hem slank vi in på LUX dessert och choklad (missa INTE om du är på Lilla Essingen!) och köpte efterrätter. Det blev Hallontiramisu och Chokladdessert med cashewnötter och choklad från Venezuela i tre härliga lager.


Ny tavla!

Nu har jag fått in kollaget jag gjorde tidigare i en ram, blev riktigt bra tycker jag. Det är dock inte exakt samma för denna ska vi ge bort till Tyras farmor och farfar, som kommer hem från Thailand idag.




Det blev en tur till huset iallafall..

Jag kan ju inte hålla mig borta. Vi har sååå mycket att göra och att sitta här i lägenheten gör mig bara rastlös, så Tyra och jag åkte dit på eftermiddagen. Jag fick busa med henne samtidigt som jag spacklade och skruvade ner persienner. Tur man är kvinna ;-D. Sedan somnade hon och sov i nästan två timmar, så då fick vi massa gjort. Tyvärr var killen som ska slipa golvet hemma med sjukt barn, hoppas att han kommer imorgon!  Nu ska jag packa ner saker i flyttlådor, roligare än så blir det inte...


Glad Tyra som skrattar åt pappa!

Vilken vit?

Sitter i sistaminuten och ska välja vitfärg till nedervåningen. Nordsjö har en färgkarta som heter variationer i vitt med 36 nästan vita kulörer. KANON men inte för en velpotta som mig! Jag har redan bestämt och ändrat mig två gånger... Gahhh Ägg? Mjöl? Siden? Orchidé? Näckros? Vinter? Skum?
Ni som har vitt på väggarna hemma, vilken vit färg har ni använt?

Sakna

Denna helg har jag inte hunnit träffa Tyra lika mycket som jag vill och som jag är van vid. Åååh vad jag har saknat henne! När jag kom hem tidigare och sa; heeeej Tyyyra så skiner hon med hela ansiktet och sprattlar med hela kroppen. Hon är helt FANTASTISK och idag fyller hon nio månader! Hurra! Det är helst sjukt att det är först idag som hon funnits lika lång tid utanför magen som i den. Hon har ju alltid funnits, vad gjorde jag utan henne?!


Världens bästa unge som jag älskar mest i hela världen!

Golvläggning

Idag har vi haft hjälp av mammas man, Göran med golvläggning på övervåningen. Mamma hade hand om Tyra idag igen, så att jag kunde ägna även denna dag åt slipning. Vi höll på till strax före kl.18 då mamma och Göran behövde åka tillbaka till Västerås, Johan är fortfarande kvar. Duktig är han!
Imorgon blir det ingen renovering för min del (något mina händer tackar för) eftersom det kommer en killa och ska slipa golvet på nedervåningen.


Ingång till vårt sovrum, golvet fortsätter upp på väggen till vår blivande skjutdörrsgarderob.


Effektivitet

Sitter invirad i morgonrock med mina duntofflor i soffan och kikar på Lars Winnerbäck på SVT24. Precis utkommen från en varm dusch där jag sköljt bort allt slipdamm från kroppen.
Både jag och Johan är helt möra! Vi har varit minst sagt effektiva idag. Imorse åkte jag och Tyra åkte till Västerås eftersom Mormor skulle vara barnvakt. Därefter åker jag tillbaka till Stockholm och direkt till huset där Johan har varit sedan kl. 8.00. Där har vi bl.a. spacklat, slitit bort lister och slipat hela trappen. Det är helt sjukt hur effektiv och fokuserad man blir när man är barnfri. Ingen tid får gå till spillo, haha! Vi fick hjälp av Johans kompis så vi har varit tre personer som jobbat idag. TACK för hjälpen! (Jag vill bara klargöra efter en del kommentarer att det är ingen stor renovering vi ska göra, men fixa lite ytskick och så. Det blir att göra ändå, hihi).

Kreativt kaos eller vad är det man säger?!
Den röda tapeten ska bytas mot
Paradiset och golvet blir mörkt.


Slipar och slipar...

... och slipar lite till...


...men tillslut så börjar det bli färdigt. Har dock kvar undersidan på trappstegen och all målning såklart! Vit ska den bli tillslut. Är så stolt över att jag slipat trappen helt SJÄLV!!!

Nu blir det en djupdykning ner i sängen, för det ska bli en minst lika effektiv dag imorgon! Hoppas ni haft en riktigt bra lördag och TACK för alla era kommentarer, jag blir SÅÅÅ glad av dem!


Husägare

Nu är vi officiellt husägare, eller ja.. parhusägare! Alla papper är påskrivna, pengarna har bytt konto och nycklarna har överlämnats. Vi är GLADA!! 

Jag och Tyra innan vi gick in!


Johan kommer ner från VÅR trapp!

De förra ägarna hade lämnat lite leksaker till Tyra, här leker hon med en buss.


Vi har redan hunnit slita bort lite lister i vardagsrummet och imorgon fortsätter det. Då ska Tyra få vara hos mormor, så att jag och Johan kan få lite gjort. Perfekt!
Nu ska jag fortsätta kika på Let´s Dance, jag antar att det är fler som gör det?! Hoppas ni får en fortsatt härlig fredagskväll!

Arbetsrummet



Nu är ju inte arbetsrummet det första rum vi kommer att ta tag i men när vi väl gör det vill jag fylla det med småprylar från GRANIT!

Today is the day!

Idag ska vi ÄNTLIGEN ta över huset! Japp, kl.14.30 blir det vårt. Dock kommer vi inte flytta in på en gång. Vi ska måla, lägga golv, slipa och måla trappen så vi bor nog i lägenheten till slutet av januari då vi hoppas att allt är klart i huset. Ååå, jag är så glad!

Ingången med ytterdörr till vänster och förråd till höger

Brangelina på vita duken!

Riktigt BIO-sugen är jag nu. Det känns som om det går hur många bra filmer som helst, eller? Dessa två skulle jag gärna se.





Changeling med Angelina Jolie i huvudrollen handlar om Christine Collins som är en ensamstående mamma vars 9-årige son Walter en dag försvinner spårlöst. En månad senare återlämnas han till den förtvivlade mamman. Men, den 9-årige pojke som återvänt är inte Walter och nu börjar Christines maktlösa kamp för sanningen om vad som egentligen hänt.

I Benjamin Buttons otroliga liv spelar Brad Pitt huvudrollen som Benjamin Button. Han föds som en svag äldre man och åldras baklänges, d v s att hans kropp blir yngre tills han slutar sitt liv som ett spädbarn. Den tragikomiska berättelsen om den välbärgade Button sägs ha inspirerats av Mark Twains kommentar om att det är synd att det bästa i livet kommer först och det sämsta sist.


Kvällen är räddad!



Trött, förkyld, osminkad och blek men det bjuder jag på ;-)
Nu väntar soffan tillsammans med Ben&Jerrys Bohemian Raspberry!

Man måste busa fast man är sjuk!

Håller på med tvätten just nu (förhoppningsvis sista gången här). Jag hade Tyra med mig i vagnen nere i tvättstugan och samtidigt som jag hängde tvätten busade jag med henne.. Jag gömde mig bakom kläderna i torkrummet och sprang sedan fram och sa; BU! Mycket uppskattat av dottern min, som skrattade så att hon skrek!  Väl uppe i lägenheten, fortsatte busandet. Jag slängde jag henne bland alla dunkuddar och duntäcken, det var också hysteriskt roligt!  Är helt matt nu... Det tar på krafterna att underhålla, ska jag passa på att äta lite medan Tyra sover. Är så glad att hon är piggare idag, men önskar att hon vore helt frisk (Nu hör jag henne ligga och hosta i sin säng, lilla gumman, jag önskar att jag kunde ta bort den dumma hostan!)


Liten sjukis!

Det har varit en jobbig natt för Tyra. Sent igår kväll vaknade hon och var jätteledsen och jättesnorig. Johan tog henne till skötbordet för att ge näsdroppar och när han lägger henne på rygg så kräks hon. Det var mest en massa slem som kom upp, och hon blev ännu mer ledsen. Efter det var det i stort sett omöjligt att trösta henne, vi bar, låg med henne i sängen och sjöng men hon kunde inte komma till ro. Tillslut somnade hon på Johans bröst och sov en stund..
Så har det sett ut i stort sett hela natten, hon har sovit lite, vaknat och varit ledsen och sen somnat en stund igen. Hon brukar vanligtvis inte bli så påverkad av förkylningar, lillsnorpan! Inatt var första natten på jag vet inte hur många månader som hon sov med oss i sängen, hon låg nära, nära mig och jag kunde knappt röra mig men det var bara mysigt ;-).

Nu på morgonen är hon sig själv igen, om än lite snorig, men det blir en väldigt lugn dag för oss. Vi är både lite sega idag!


Om Tyras rum var Rosa




Tavla parvel ISAform.se, Sparkcykel SysterLycklig.se, Barnsoffa SysterLycklig.se, Dockservis i väska Kalikå, Kudde Blå Elefant.se, Skinnsko Bobux, Dubbelvikt kort med prinsesstårta Nobhilldesigners

Dagen

Idag har vi varit på stan med Frida och Adam större delen av dagen. Det var riktigt riktigt skönt ute medans solen var framme. Det var nästan så att jag kunde ana lite vår i luften, men bara nästan. Jag tror att Tyra tycker om Adam för såfort vi träffades ville Tyra "prata" och känna på honom. Hon var nästan på väg ur vagnen ;-) Så gör hon inte med någon annan bebis.

Jag och min bus-Tyra innan vi gick ut.

Både jag och Frida hade lite ärenden på stan, så vi promenerade dit (och hem). Vad duktiga vi är! Vi hann också med den obligatoriska fikan som bara blir mer och mer kaosartad, haha! Idag höll Adam på att välta hela bordet så att Fridas smörgås flög (Han är stark, lillskiten).

Crazy bild på Tyra


Tyra spanar in Adam som äter bröd


 Frida och Adam, han ser så lugn ut här, det är han INTE ;-)


Jag har ignorerat mitt halsont idag men jag tror tyvärr att det är förkylning på G. Tyra har börjat hosta också... TRÅKIGT och framförallt fel tidpunkt men så länge vi slipper feber är det ok!

Jag blir så trött...

Ny mobil IGEN, tredje gången på två månader och alla nummer borta IGEN! Gaaaahh!

Nytt jobb?


Nu finns världens bästa jobb att söka som vårdare av den tropiska ön Hamilton Island. I arbetsuppgifterna ingår bland annat simning och snorkling, och lönen ligger på 800.000 kronor för sex månader.

Du kommer att arbeta ca 12 timmar per månad, bland annat med att mata fiskar och hämta öns post. Du ska också blogga, föra fotodagbok och göra videouppdateringar, allt i syfte att locka turister till området. Förutom de 800.000 kronor för ett halvårs "jobb"  kan du också se fram emot att kostnadsfritt boende i en villa med egen pool.
Senast den 22 februari ska du ha skickat in en videoansökan, och anställningen påbörjas 1 juli. För mer information, se www.islandreefjob.com.

Är detta ett skämt?! Om inte, where do I sign up?

Beroende!

Johan är ute och monterar ett takräcke på bilen och jag dricker thé och missbrukar knäckebröd. Jag har blivit totalt beroende av Finn Crisp med smör och örtsalt. Jag kan äta HUR många som helst, utan att ens blinka. Snälla stoppa mig någon!



Min blogg är underbar!


Jag är helt förvånad över alla utmärkelser som jag fått sista dagarna. Först var det Jenny som boostade mitt EGO  och idag har jag fått utmärkelser av både Petra och Erika. Tack så hemskt mycket! Jag blir jätteglad! Dessa tre tjejer har alla GRYMMA bloggar som jag läser dagligen (om inte oftare...)

Det finns många bloggar som jag tycker om att läsa, och många av dem är mammabloggar (surprise surprise, hihi). Till alla som får kommentarer av mig; (ingen nämnd ingen glömd) Sug åt er, NI har underbara mammabloggar!

Uppdate: Fick en till utmärkelse av Anna, man blir ju nästan generad. Tack fina du!

C-vitaminbomba

Vaknade imorse och hade ont i halsen, känner fortfarande av det även om det är bättre. Väldigt väldigt dåligt tajming om jag skulle bli sjuk nu. Det går inte! Ska därför bomba mig själv med C-vitaminer. Har köp hem Apelsin, kiwi och ska ta echinaguard. Gäller att ha både hängslen och livrem :-D


Tyra får smaka apelsin. Mycket poulärt var det!

Guldbaggegalan

Satt och slökollade lite på Guldbaggegalan på SVT igårkväll. Tycker vanligtvis att svenska galor kan vara rätt boring men inte igår! Johan Glans var ju fullkomligt fenomenal som värd för galan. När han tillsammans med sin side-kick Björn Gustafsson uppträdde med ett ABBA-medley satt jag och skrattade HÖGT i soffan. Och hur kul var inte deras version av Parik 1,5? Haha! RIktigt riktigt bra gala!







Bilder: aftonbladet.se

På bordet


Tids nog kommer det vara ganska praktiskt (om inte nödvändigt) med en vaxduk, och då får denna GÄRNA ligga på bordet. Jag VET att vitt kanske inte är den bästa färgen men någon måtta får det vara... Det är ju iallafall en vaxduk!

På biblioteket

Åter från föräldragruppsträffen som idag var på biblioteket. Tänk er sex 9-månadersbebisar på ett bibliotek så förstår ni ungefär hur det var. Ett mindre kaos, ja! Det hade säkert fungerat utmärkt med lite kompromissande från bibliotikarien, men hon hade sitt manus som hon körde på. Haha! Jag kan säga att varken Tyra eller hennes polare var speciellt intresserade av att höra om Stockholmbibliotekens historia. Jaja, vi fick en bok att ta med hem, så det var ju bra.
Nu ska jag sätta fart med maten här, det blir tacos. MUMS!

  

Efter ca tre minuter var det TRÅKIGT att sitta i knät. Nere på golvet var det mer fart!


Flytt pågår!

Igår började vi att packa på riktigt. Nu står det flyttkartonger lite här och där, som vanligt blir jag helt förvånad över hur lite en flyttkartong rymmer! Vi kommer ju behöva hundratals ;-) Flyttstädningen är också bokad (så skööönt att slippa det) men allt känns fortfarande inte på riktigt! Det krävs nog att jag ska ha möblerat i nya huset för att förstå att vi verkligen kommer att bo där!
Idag ska vi ha näst sista föräldraträffen, och så måste jag ev. ner till stan en sväng. Men först ska Tyra få lite lunch, det blir favoriten Nudlar med skinka och grönsaker. Mmmmm

Vill ha


                          
MIO´s TopHat skulle gärna få luta sig över vår soffa!


Lite EGO!


Ung-självkänsla är en kampanj på nätet för att stärka ungdomars självkänsla. Kika HÄR  och ta åt dig av budskapen oavsett ålder!

Den gyllene medelvägen?


Låta Tyra välja färg?


En RIKTIGT bra affär!

Redan kl.10 imorse var vi på plats på IKEA för att kika runt lite och få inspiration. Perfekt att vara där så tidigt för det var inte alls speciellt mycket folk, som det annars brukar vara på söndagar. Vi kunde i lugn och ro gå runt och klämma och känna på möblerna. Vi passade också på att kika på väggfärgen i de inredda "hemmen" och det är bara att konstatera, vi vill ha det TOTALT olika!
Vi fortsatte iallafall vår golvjakt idag, vi hade ju två till butiker vi ville kika i och det var TUR, för vi hittade golvet vi ska ha på övervåningen.
Både jag och Johan fastnade för ett click-golv i antik ek och det bästa var att det var på extrapris! Trodde vi... När vi lagt undan 22 förpackningar med golv för ca 50 kvm och går för att betala, visar det sig att det golv vi valt inte alls var på extrapris och att det är mer än dubbelt så dyrt. De hade tydligen satt fel skylt på fel ställe! Inte ok, tyckte vi och talade om hur otroligt dåligt detta var eftersom vi t.om fått hjälp av personal att lasta och de hade också uppfattat att golvet hade ett sänkt pris. Så det slutar med att tjejen som hjälpt oss tar på sig felet och ger oss golvet för det lägre priset. Väl i kassan slår hon in det som rabatt. Jo tack... 62% rabatt. Det är vad jag kallar en RIKTIGT bra affär!


Vår dag på byggvaruhus!

Hela dagen har vi spenderat på olika byggvaruhus, kom nyss hem. Vi har kikat på golv, lister/socklar och väggfärg. (Jag är chockad över hur mycket lister/socklar kostar!!!) Hittade ett snyggt golv, som vi ev. ska köpa, men ska kika i två andra affärer innan vi bestämmer oss helt. Det kommer i vilket fall bli laminatgolv på övervåningen, det vet vi.
Vad gäller väggfärg så är det BETYDLIGT svårare, det finns ju så otroligt många färger att välja bland.  Att jag och Johan tycker precis olika gör ju inte saken lättare ;-) Jag vill gärna ha ljusa färger i rummen medan Johan hellre går åt det mörka hållet. Svårt, svårt, svårt!

Sitter i bilen med en sovande Tyra
medan Johan är inne på Beijer

Världens BÄSTA sällskap, alltid glad!

Här står jag med några av alla färgkartor vi fick med oss hem.
HUR ska vi kunna välja?


Ikväll blev vi bortbjudna på mat av vänner ute på Ingarö. LYXIGT att slippa laga mat ikväll för jag var verkligen inte sugen på att ställa mig vid spisen. De måste kännt på sig det!



 

Lördag

Idag ska vi iväg och kika på lite golv till övervåningen. Just nu är det ett fult plastgolv däruppe, och vi vill ha ett ganska simpelt ljust golv. Vi kom helt plötsligt på igår att vi ska lägga nytt golv på övervåningen. Vi hade först tänkt vänta med det för att det är så mycket annat som kostar men nu har vi bestämt att vi hellre lägger pengar på att göra alla grunder, som golv, målning och tapeter. Så får möbler och prylar komma lite pö om pö. Tyvärr så är man ju inte miljonär ;-)
Helst av allt hade jag velat ta en lång promenad på isen och ha med sig lite varm choklad men det är plusgrader och mulet så vi tar det en solig dag istället.
Vad gör ni idag?



Jag och Tyra på solig ispromenad i tisdags.


 


Fredagskväll!

Vi har precis ätit goda köttfärsbiffar, och nu har jag fått ett glas av mitt vita favoritvin (Stoneleigh) i handen. Ikväll blir det Let´s Dance premiären som visas på vår TV,  jag antar att vi inte är ensamma om att se det programmet?  Har ni någon favorit såhär redan innan premiären?
Nu ska jag surfa efter ett snyggt golv att ha på övervåningen! Har ni tips? Tipsa!


Alla deltagare

Ut igen!

Nu ska vi gå ut IGEN, glömde receptet hemma IGEN! Vad är det med mig? Jag kommer ju inte ihåg någonting ;-). Jenny skrev igår att hon är världens mest disträa människa, men jag vet inte, tycker att jag ligger rätt bra till också. Men men.. Får ju extra motion av att gå, och det skadar ju aldrig. Ser dessutom att Tyra kliar sig lite i ögonen, kanske tar en långpromenad så hon får sova i vagnen. Det är ju trots allt rätt härligt väder ute!

Om Tyras rum var rött!



 Väggdekoration/mätsticka Fermliving, Klassisk Toddler Wobbler från brio, Förvaringslåda med stjärnor stilero.se, Micki leksaksspis, Mjuk kanin PO.P, Hulda kuddfrodral ikea, Barnstol minnen ikea. Bok rödluvan, gummessons.com

Snurrig dotter!

Vi har en fotölj i vardagsrummet som går att snurra. Den ÄLSKAR Tyra, hon ställer sig mot den och lutar sig så att den rör på sig, och så går hon runt runt runt... Hihi hon är så söt när hon håller på, ibland stannar hon upp och tittar på mig och bara ler, sen fortsätter hon. Runt, runt, runt...

I fix!

Idag har varit en riktig fixardag. Jag har ringt en massa telefonsamtal som jag skjutit på och varit nere på stan och sprungit i olika affärer. Tyvärr hittade jag inte allt jag behövde och glömde receptet som jag skulle hämta ut hemma, så det blir till att fixa lite imorgon också.
Riktigt duktig har jag varit idag också för jag promenerade mellan de olika affärerna och sedan hem. Eftersom den första affären låg vid Zinkensdam på söder och nästa stopp var Åhléns City och vi bor på Lilla Essingen så blev det en bit. Riktigt skönt var det även fast det började snöa halvvägs hem.
Nu är jag riktigt hungrig och ska strax börja med maten. Det blir det här receptet ikväll!

Gick förbi Hornsgatspuckeln med alla konstgallerier, det är såå mysigt där. Spanade in dessa häftiga naggellack som Åsa Jungnelius designat för Kosta Boda. De är lite synd att det inte syns hur stora de var, säkert en halvmeter höga. Figuren till höger heter storstake, I can see why! ;-)


Favoriter i sminkväskan


På vardagar är jag inte tjejen som sminkar sig speciellt mycket, då tycker jag att det räcker med mascara, lite rouge och läppglans för att se fräsch ut. Men jag ÄLSKAR smink, krämer och olika produkter och tycker att det känns LYXIGT med en välfylld sminkväska och ett lika välfyllt badrumsskåp.
Just nu är Lancomes Juicy Tubes, YSL Touche Eclat och YSL Matt touche fondation favoriterna i min prickiga sminkväska. Nu är jag (som alltid) på jakt efter den perfekta mascaran, tips tack!

Förvånad!

Idag har jag och Tyra spenderat dagen på Söder med Frida och Adam. Det var REA på Mini Rodini och trots att jag ÄLSKAR det märket (Cassandra Rhodin som grundat) köpte jag ingenting. Men Frida köpte superfina byxor till Adam, han var så söt i dem.
Vi passade på att ta en fika och därefter gick vi av en slump in i en butik och där jobbar en gammal klasskompis. Vi gick i samma klass på högstadiet och umgicks en del men jag har nog inte sett henne på ca 8-10år. Vi blev minst sagt förvånade båda två! Så kul det var att träffas! När vi började prata slungades jag direkt tillbaka till den tiden, hihi... Vi kom också på att detta året är det 10 år (REUNION) sedan vi gick ut 9:an. SHIT vad tiden går fort!

Nails

Jag har aldrig haft speciellt starka naglar men sen jag slutade amma är de värre än någonsin. Under graviditeten och när jag ammade hade jag både fantastiskt hår och fantastiska naglar. Jag har (peppar peppar) haft turen att inte tappa speciellt mycket hår, men naglarna är nu otroligt svaga. De skivar sig eller går av för minsta lilla. Är det någon som har tips på hur man kan få naglarna starkare? Och ni som slutat amma för länge sedan, när återhämtade sig hår och naglar för er?

inspiration

Satt och kikade bland hemreportagen på Sköna hem och fastnade för denna vindsvåning på Söder.


Tänk att sitta på den balkongen med ett glas vitt en varm sommarkväll... Älskar soffbordet (IKEA) och ranunklerna är så fina, måste köpa snart!


Hur snygg är inte den inbyggda bokhyllan?! Funderar febrilt på var vi skulle kunna bygga in en?!


Vill vill vill ha den blommiga fotöljen med Josef Frank tyg! Vill vill vill dock INTE veta vad den kostar, suck...

Bilder: Skönahem.com

Snö, hahaha

När vi kom hem så vräkte snön ner. Vi hade dragit ner overallen på Tyra när vi var i Kungens Kurva så vi fick springa in. Hon skrattade så hon kiknade när vi sprang och blev blöt i ansiktet av all snö. Hon skulle också ta snö från mitt hår och smaka på, mycket intressant var det ;-) Tror bestämt att någon är VÄLDIGT lättroad!


Underbar dag!

Vi åkte strax efter lunch till Långsjön som ligger i området vi snart flyttar till. Vi hade klätt på oss (och framförallt Tyra) ordentligt så att vi inte skulle frysa och packat in pulka och vagn i bilen. Jag var lite orolig för att isen inte skulle ha lagt sig, men när vi väl kom dit så är det massor av folk på isen och de har t.o.m plogat spår på sjön. Den är ganska liten så jag antar att den fryser snabbt. Tyra fick premiärprova pulka idag och hon gillade det. Speciellt när Johan sprang med den och svängde så att hon gled på isen. Hihi! De är så fina, skrattar lika mycket båda två!


Finast i världen!

Det var jättemånga som åkte långfärdsskridskor, det ser sååå härligt ut! Jag blev lite förvånad faktiskt, trodde mest att det  var äldre som var ute och åkte men det var unga, par med barn som sköt barnvagnen framför sig, OCH äldre. Måste prova någongång!

En massa vuxna och barn på isen som promenerade,
åkte skridskor, längdskidor och spelade hockey.

    
Mor och dotter


Någon hade kommit på den brillianta iden att ställa sig på isen och sälja korv.
Perfekt med lite mat när man promenerad länge.
Vi var inte de enda som tyckte det, kön var lång!


Det var helt underbart att promenera på isen, någon gång ska vi ta med oss skridskor och åka med Tyra antingen i vagn eller pulka. Perfekt att ha så nära sjön sen när vi flyttat. Bad på sommaren och skridskor på vintern.

Lilla familjen på utflykt!


Vi åkte sedan förbi Kungens Kurva och gick in på det nya design och inredningsvaruhuset bo:x. Det fanns lite blandade butiker som t.ex. SIA, Duka, Bo Concept och Granit, men det var en hel del lokaler som fortfarande stod tomma. Hade faktiskt hoppats på lite "mer" från bo:x, men det kanske kommer i och med att alla lokaler fylls?
Men det finns ju som tur är både IKEA och MIO i Kungens Kurva så det kommer nog att bli både en och två vändor dit när vi flyttat!

Ishockey

Johan har spelat in JVM-finalen ifrån i natt och sitter och kikar nu. Jag kan inte låta bli att leva mig in i matchen när Johan sitter och alldeles upprörd, och skäller på spelare och domare. Så nu sitter vi båda och är spända och väntar på tredje perioden. Sverige ligger undan med 2-0, så det ser ju lite jobbigt ut. Ojojoj vilken sportfåne man blivit :-)

Sakna eller inte?!

Just nu kretsar ALLA tankar kring nya huset! Jag är sååå trött på att bo trångt nu, vi lever verkligen PÅ varandra och jag vill flytta NU! 
Det känns det som att jag aldrig kommer sakna den här lägenheten men det är klart att jag kommer. Den är ju fin... ja, iallafall när det inte står säng i vardagsrummet, arbetsbänk bakom sideboardet och stege på balkongen...



Så här fint var det efter att Äntligen Hemma hälsat på hos oss!

Men mesta av allt kommer jag nog att sakna utsikten från vår balkong och somrarna när man kan bada från bryggorna här nedanför. 



Och närheten till stan...


En dag i Vaxholm

Vi har spenderat en hela eftermiddagen och kvällen hos vänner i vackra Vaxholm. Vi var åtta vuxna och fyra barn, kul att träffas allihop på en gång, det blir inte så ofta. På väg dit såg vi massor av människor som promenerade eller åkte långfärdsskridskor. Det såg så mysigt ut, men jag väntar ett par kalla dagar till innan jag vågar mig ut.
Tanken var att vi skulle börja med en promenad i det vackra vintervädret, men det var såå kallt att det bara blev en kort tur till lekplatsen och sedan hem igen. (Såg nu att det varit -13 idag, brrrr...)

Tyra och Bobo nerpackade i vagnarna!

Tyra fick komma ur vagnen en kort stund för att gunga.
Det var lika populärt som ALLTID!

Marcus och Karin bjöd sen på indisk mat och glass till efterrätt. Alltihop var jättegott men jag blev sååå mätt. Magen står fortfarande åt fem olika håll. 
Innan maten plockades det fram en spikmatta. Både Jens o Paula och Marcus o Karin har en och tycker de är KANON! De ska tydligen öka blodgenomströmningen och Jens brukar somna på den!!!
Johan provade efter lite påtryckningar. Efter ca fem minuter såg ryggen ut som två veckor på mallis utan solskydd. Haha! Han är fortsatt väldigt skeptiskt.

Tyra och Bobo som det skiljer en månad mellan
leker tillsammans
.

Läser lite bok.

Supertrevlig och superkall söndag har vi haft, imorgon jobbar Johan halvdag och sen ledig tisdag igen. Jag blir helt snurrig av alla dessa helgdagar men det är skönt att ha honom hemma så mycket :-)


God morgon!

Usch vad jag är segstartad idag, trött och frusen trots att jag sovit som en prinsessa inatt. Någon som inte är segstartad är vår lilla dotter, det är FULL fart från det att hon slår upp ögonen ;-)
Igår var vi hemma hos en kompis men var hemma tidigt, sen spenderade jag kvällen surfandes på inredningsbloggar för att få inspiration. Vem behöver inredningsmagasin längre? Några jag fastnade för var Vita villa vila, designdrömmar och mamamekko.
Det är bara två veckor kvar till vi flyttar nu, overklig, men som vi LÄNGTAR!


Mamma

Idag sa hon det, MAMMA! Tidigare har det mest varit bababa och dädädä. Nu kryper hon omkring och säger mmmamamam. Hon har såklart ingen aning om att det är jag som är MAMMA men jag smälter ju ändå :-)


Tyra och MAMMA!


 


Detta pysslade jag med igår..



Tänkte sedan framkalla och rama in den som ett litet minne av vårt 2008. Helt sjukt svårt att välja ut bilder, men dessa blev det tillslut.

Vårkänslor

Snön singlar ner utanför fönstret, och det är så klart jättemysigt men jag LÄNTAR efter våren! Tunna kläder, solglasögon, kaffe på uteserveringar och värmande sol! Dessa goodingar från H&M förstärker ytterligare min längtan...


Vardag!

Hmm... känns konstigt med en vardag så här mittemellan helgerna, men ganska skönt. Då kan man passa på att fixa lite olika saker. Vi ska bl.a. till banken och jag ska hämta ut ett paket som jag är mycket nyfiken på. Dessutom måste jag leta rätt på en affär där man kan köpa linsskydd till kameran för det försvann spårlöst  på nyårdafton ;-)
Tyra har varit i sitt esse sedan hon kom hem igår, hon är så mysig! Hon är bara helt glad och vild och förflyttar sig kring hela lägenheten.
Nu ska vi sätta fart på den här dagen!

Välkommen 2009!

Åhh, vilken kväll det var igår! Johan och jag åt GOD middag härhemma. Toast med Kalixlöjrom, cremefraiche och rödlök sedan kyckling och potatisgratäng och vi avslutade med Gino. Till detta dracks det skumpa! VId kl.20 gick vi till Emma och Louise. Det vlev verkligen en lyckad nyårsfest! En massa blandade personer och personligheter, några hade jag träffat förut men de allra flesta var nya ansikten. Louise och Emma hade ordnat en musiktävling där vi var indelade i olika lag som tävlade mot varandra. B.la skulle vi gissa låtar, olika danser och sista grenen var Singstar-tävling. Ett perfekt sätt att lära känna nya personer, självklart var jag med i vinnarlaget!

 
Lousie dansar och vi ska gissa vem artisten är!



Frida från vårt lag VINNER singstar!

Till tolvslaget gick vi ner mot vattnet och kikade på alla fyrverkerier. Perfekt plats att stå på  för man såg fyverkerier längs hela Kungsholmen och över vattnet mot Söder!


Fyrverkerier över DN-skrapan!


Champage vid tolvslaget!



Men skål då!

Konstig känsla att vara utan barn en hel kväll OCH en hel förmiddag idag! Men ååå vad vi längtade efter henne!  Nu har vi myst massor med henne och ska fortsätta med det HELA kvällen! Det blir en SOFT första dag på året. Vi ska äta lite onyttigheter och kanske kika på Sunes jul?!



RSS 2.0