09/10


Hittade denna almanacka på Akademibokhandeln, snygg i lime och krokomönster.

Nu var det HÖG tid att skaffa en almanacka. Jag har tidigare hållit allt i huvudet och på lösa lappar men nu i höst med alla jobbtider, dagistider och planeringsdagar är kalendern ett måste. Jag kommer dessutom att på 20% börja en ny tjänst på jobbet och där blir det ytterligare en del att hålla rätt på... Bättre att fylla huvudet med andra saker ;-)

Dagen...


En glad tjej som pekar på pipipipipi= duva.

Efter besök här hemma på förmiddagen med fika och barnbus åkte vi in till söder och strosade omkring. Tyra var i sitt esse, trots bara 20 minuters sömn, jagade duvor och klappade hundar. Hon fick till och med mata en hund med lite godis och lyckan var total!
Lyckades inhandla lite kläder inför dagisstarten, så nu har vi förhoppningsvis så att det räcker. På tisdag är det nämligen första inkolningsdagen och de vill att barnet har minst tre ombyten i sin låda. Låter inte det mycket? Eller är det så på alla dagis?
Vi har en hel del kläder att märka iallafall. 


Gårdagen...

Gårdagens bild på mig, innan jag åkte iväg på kräftskiva tillsammans med kollegorna.

Vi hade en fantastisk kväll hos kollegan Pia igår. Vi satt ute på deras altan hela kvällen och halva natten... Vi åt och drack en massa gott och sjöng både en och två snapsvisor. Tyvärr har jag inga bilder från kvällen eftersom kamerabatteriet tog slut sekunden innan jag skulle iväg. Jag hade GÄRNA haft kameran i högsta hugg mot slutet av kvällen då det bjöds på "underhållning" och jag låg dubbelvikt av skratt! Helt enkelt en TOPPENKVÄLL!



Fredagsmys


Fredagsmys i form av tända ljus, naturgodis och Filmen "Slumdog Millionaire"

Vi har en lugn och mysig fredagskväll härhemma. Det känns verkligen som att hösten är här, mörkt ute och regnet smattrar på rutorna. Inte utan att jag kan tycka att det är lite mysigt.
Vi har nyss sett filmen "Slumdog Millionaire" och jag kan verkligen förstå varför den fick typ en miljon Oscars. Den var bara sååå bra!
Några gånger fick vi pausa filmen då Tyra skrek till. Hon har varit lite förkyld och då har hon alltid svårare att sova. Inatt fick hon komma över till oss vid kl. 00.30 och sov mellan oss till jag steg upp  och for på jobbet i morse. Visst blir sömnen lite sämre men det är så sällan hon sover med oss att det mest är mysigt :-)
Nu ska jag strax gå i säng så jag orkar kliva upp med lilla stjärnan imorgon bitti. Behöver dessutom min skönhetssömn inför kräftskivan imorgonkväll!
God natt!

KADE


Tyra i FINASTE mössan från märket KADE. Det är en vän till oss som gör dessa,
tidigare har även Tyra även fått
byxor och vagnstäcke från duktiga Karin.

Igår hade vi en överraskning i brevlådan när vi kom hem. Två fina mössor som jag beställt från Karin, den hon har på bilden är det en nyckelpiga på (om det inte syns) och den andra är brun med fyrklöver.
Tyvärr var den lite bruna lite liten, men det gröna passar perfekt! Synd bara att Tyra fått för sig att kasta av alla mössor som hamnar på huvudet. Fortsätter hon med det kommer det bli kallt om öronen i vinter ;-)

Seglingspremiär



Satt och kikade igenom bilder på datorn från i somras. Här är från juli när vi var uppe i Kalix och ute med farmor och farfars segelbåt. Vi tog några kortare turer under tiden vi var uppe i norr. Oftast sov Tyra nere i kojen men här hade hon precis vaknat till och tyckte att det var lite spännande att segla, en stund iallafall...

Snart vinter?


Tyra provar nya Nanook-overallen, lite stor ännu men förhoppningsvis växer hon någon centimeter till innan det är dags för snö och minusgrader.

Skönt med en ledig dag efter att ha jobbat helg+måndag. Vi tog oss på förmiddagen iväg på en utförsäljning, där de bl.a sålde vinterplagg. Det var GALET mycket folk när vi var där vid kl.11.00 och jag köade länge innan jag tillslut kom ut med ny overall, mössa och softshelljacka till Tyra. Jackan kommer bli super i höst (med uppvikta ärmar) och jag tror att hon kommer att kunna ha den i vår också. Overallen är storlek 86 och är just nu lite stor för henne, men den känns som en riktigt BRA overall som kommer värma henne gott i vinter.
Senare tog vi en tur till Djurgården och åt en god lunch i Rosendals trädgård medan Tyra sov i vagnen. Solen strålade och det kändes som SOMMAR! En perfekt ledig dag!

Kan det vara så...


... att jag funnit mascaran med stort M?
Jag har använt Dior´s Diorshow i en månad ungefär och den blir bara bättre och bättre! Långa, tjocka fransar som inte klumpar ihop sig. Helt klart en favorit i sminkväskan!
Vad använder ni för mascara? Jag är alltid på jakt efter mascaran som är något lite bättre (även om jag tror att det blir svårt i detta fallet).

Puh!


Ikea-katalogen damp ner i brevlådan häromdagen och jag har inte hunnit bläddra i den ännu. Ikväll tänkte jag dock lägga mig tidigt och kika lite i den. I LOVE IKEA!!!

Ikväll är jag slut som artist. Glömde igår kväll bort att ställa alarmet på mobilen. Bra där. Som tur är har vi besök och jag vaknade till när han gjorde frukost. Klockan var då 06.20 och jag brukar gå upp kl.05.30. Det tog några sekunder att fatta hur mycket klockan var och att jag skulle jobba. Det var bara att snabbt slänga i sig lite keso (MÅSTE ha frukost numera) och slänga sig på cykeln. Lyckades ändå stämpla in med andan i halsen bara tre minuter över sju. Puh!

Dagar när man försover sig brukar sällan bli bra, inte heller denna. Men trots MASSOR att göra på jobbet med bl.a. en jättedålig patient tog jag mig igenom dagen och nu softar jag i soffan. Snart blir det sängen, för att imorgon förhoppningsvis få en något lugnare start på dagen.

Strax... WORK!


Vårt GI-liv fortsätter och idag blir det squashlasagne, supergod med en grönsallad till.
Ställde mig på vågen i morse igen, och jaa, den tickar nedåt. 

Fick en välbehövd sovmorgon imorse och snart ska jag cykla iväg till jobbet. Ipoden ligger på laddning inför cykelturen, den är ett MÅSTE! Just nu lyssnar jag på Kajsa Ingemarsons "bara vanligt vatten". Riktig chiclitt bok, tyvärr inte en av hennes bästa enligt mig, dock gör den att halvtimmen på cykel känns liiite lättare. Kondisen är verkligen inte på topp, men det blir lättare och lättare för varje gång.
Nu ska jag pussa lite på en grinig tjej med fem (!!!) tänder på G, och sedan ge mig av. Hoppas ni har det bra idag oavsett om ni jobbar, har semester eller är mamma- (eller pappa??)lediga.
Kram


Lekland!

Under tiden jag har spenderat denna måndag på jobbet här Tyra varit på lekland. Ord är överflödiga, bilderna får tala för sig själva!











Ååå, jag älskar att komma hem och se på kameran vad de gjort under dagen. Ska tvinga Johan att alltid fota vad de gör, eller kanske få honom att starta en blogg, hihi! Nu ska vi packa in oss i bilen, vi ska bli bjudna på mat idag, LYX!!

Älskade unge...


...du är BÄST ♥

Soffmys


Söndagsmys i soffan med mörk chokladmousse och friidrott på Tv:n

Mat i magen, undanplockat och Tyra i säng. Redo för kväll med andra ord. Jag tycker om att plocka undan alla leksaker, sätta fram ljus och få några vuxentimmar såhär på kvällen. Dessutom är det så skönt att komma ner på morgonen när det är snyggt och städat. Sen åker alla leksaker fram och ljus och tidningar bort på fem sekunder, men så ska det ju vara!

Svängde ihop en chokladmousse tidigare idag som fått stå i kylen ett par timmar. Var så sugen på något gott, men den var så otroligt mäktig att hälften står kvar i kylen. Får se om jag plockar fram den igen senare eller om den får stå kvar till imorgon? Nu ska jag läsa bloggar och samtidigt hålla ett öga på TV:n när 100 meters finalen går av stapeln!

I blåbärsskogen


Mmmm... Gott med blåbär!


Johan rensar och Tyra äter!

Igår tog vi en tur i skogen, och hittade massor av blåbär. Tyra som gillar de flesta bär var i himmelriket. Hon satte sig ner i blåbärsriset och sa mmmmm... innan hon började plocka och äta bären.
Vi fick huuur mycket blåbär som helst, en del av dem gick åt till blåbärspajen vi hade med oss igår men vad gör vi med resten?

Kräftskiva!



Lite seg idag efter en gårdag på kräftskiva. Vi var hemma tidigt men det spelar tydligen ingen roll längre? Åldern börjar väl ta ut sin rätt ;-) Det var iallafall en superlyckad kväll med en massa goda kräftor och tillbehör. Vi hade bl.a. med oss två västerbottenpajer och "Katta´s" Päron och fetaostpaj, som fick mycket beröm! Efter nästan en månad utan kolhydrater frossade jag loss på pajer, baguetter och glömde nästan bort kräftorna i mitt sockerrus. Lyckades ändå pilla i mig ett par kräftor och hade ändå lite plats kvar till blåbärspajen!  Mmmm!



Även Tyra uppskattade kräftskivan och tyckte att det var mycket spännande att smaka på kräftans klo. Efter lite bus och ett magplask i en lerpöl somnade hon tillslut i vagnen och var snäll nog att ge mamma och pappa sovmorgon i morse. DET tackar vi för, eftersom hennes nya vakentid brukar vara kring kl. 6.


Converse all star


Kunde inte motstå dessa godingar när vi såg dem idag. Har tidigare kikat på ett par, men då var 23 minsta storleken. Inte så praktiskt med tygskor kanske, men hur kan man motstå dessa 21:or? Kvinnan i kassan smälte totalt när hon såg Tyra i dem, det gjorde mamma och pappa också!

Redo för dagis...


Förmiddagen spenderes på köpcentrum. Vi var tvugna att ekipera Tyra inför dagisstarten i september, så både regnkläder, gummistövlar och vantar kom vi hem med. Fick även med oss något som inte är så dagisvänligt kanske, men väldigt sött, visar sedan
På dagiset igår hade Tyra redan fått en egen hylla och krok att hänga sina ytterkläder på. Tänk att min lilla tjej redan blivit så stor?!

På föräldramöte!

Supersnälla Sofia räddade oss med barnvakt idag så att vi båda fick gå på föräldramöte på Tyras blivande dagis. Det hade gått hur bra som helst, skönt eftersom Tyra nästan bara haft mormor som barnvakt.
Efter föräldramötet känns det nu JÄTTEBRA!! Dagiset är fräscht (renoverat 2003), har egen kokerska som lagar all mat och på den ganska stora gården finns det bl.a. en liten skog, gungor och sandlåda. Men framförallt så gillade jag personalen och deras attityd. De var positiva, glada och verkade trivas med sina jobb. Det kommer att kännas tryggt att lämna Tyra där! En otrolig lättnad eftersom detta dagis inte var vårt förstahandsval.

Ps. Jag vet att det heter förskola men jag sa alltid dagis när jag var liten och tycker att det låter mysigt! 

Hjälpa lite...


Hittade dessa underbara bilder i kameran igår. Tyra hjälper pappa i trädgården, självklart med egen skottkärra.

Vi har en HEL del att göra på vår baksidan, bl.a ska en altan byggas en dag. Men vi har ännu inte bestämt hur stor  den ska vara och vilken form den ska ha. Vi tänkte ev. bygga i år men vi ville avvakta och se var och när det är sol respektive skugga eftersom det är vår första sommar här i huset.
Dessutom är det en hel del småbuskar som vi ska ta bort och lite blommor som ska dit. Men allt det tar vi ett annat år ;-)

På promenad



Tog Tyra i vagnen tidigare ikväll för en kvällspromenad. Tänkte att hon skulle somna i vagnen, men lilla damen hade andra planer. Hon satt i en timme och kikade och "pratade" under tiden vi gick längs sjön. En massa folk var ute och joggade och det ser så skönt ut men nej... Jogga är ingenting för mig, promenerar hellre.
Nu har jag precis tagit en dusch och planen är att sova tidigt ikväll, vi får väl se hur det går?!

Magazines



Häromdagen kom sista ELLE-interiör efter min prenumeration på sex månader. Älskar att få magazin hem i brevlådan i slutet på varje månad men jag tror dock inte att jag kommer att förlänga den här prenumerationen. Kan tycka att det är rätt kul att kika i den för inspiration, men oftast är det svindyra prylar som ligger way OVER my budget! Funderar istället på Plaza Interiör, som jag tycker har en bra blandning. Synd bara att det ofta har så fruktansvärt tråkiga premier vid prenumeration :-(
Vilken är er favvoinredningstidning?


Utan Tyra.


I morgonrocken hon fått från mormor. Hon ser så STOR ut på dessa bilder, vad hände med min bebis?


Ska nu strax cylka iväg till jobbet efter nästan 2 månader hemma. Ska nu vara utan Tyra flera timmar per dag igen. Trist, men det är faktiskt rätt kul att komma iväg och träffa kollegorna också. Kommer testa att jobba 80% när Tyra börjar på dagis. Vill helst inte att hon ska vara så många timmar i början, men som det ser ut nu så blir det färre dagar/vecka istället för färre timmar/dag. Vi får se hur det går.
Nu drar jag!

GI


Går in i tredje veckan med GI imorgon. Sedan jag började jobba igen efter mammaledigheten (och framförallt nu under semestern) har det smygit sig på ett par kilo. Johan var inte sen att hänga på, så förutom några dagar i Göteborg har vi nästan helt uteslutit kolhydrater. De kolhydrater vi får i oss kommer ifrån grönsaker. Och resultatet? Nästan tre kg minus visade vågen på imorse.

Det har faktiskt varit mycket enklare än vad jag trodde, kanske pga att vi båda är lediga och har tid att planera och laga god och nyttig mat. Det är ju så lätt att slänga i sig ett par mackor, godis eller något annat bara för att man blodsockret är i botten. Nu ser vi till att försöka äta var tredje, fjärde timme, då hinner man aldrig bli sådär vansinnigt sugen. Nu ska jag bara se till att hålla mig undan alla fällor på jobbet, bl.a. det vansinnigt goda frukostfikat som dukas upp med nybakt bröd och goda pålägg. Det är förresten det jag saknar mest, bröd! Men jag ska köra ett tag till med att utesluta alla kolhydrater sedan ska jag försöka hitta en bra balans och framförallt välja långsamma kolhydrater. Vi får se hur det går, time will tell.



Sista dagen!


Det blev en enkel men god mozarellasallad som igår fick dekorera det vita fatet.

Majs, kött, kyckling, champinjoner, färsk sparris, paprika, sallader... Vi hade mat till ett mindre kompani, och ändå var vi bara fyra personer, ja och så Tyra såklart! Men så gott det var med en massa olika rätter, jag älskar grillat, lite tråkigt att det snart är slut på grillsäsongen..
Efter att vi hade ätit satt vi uppe länge (igen!) och spelade spel, jag har verkligen glömt hur kul det är! Jag hade också glömt hur fruktansvärt arg man blir när det inte går som man tänkt sig. Dålig förlorare? Jag? Nej aldrig!

Dagen idag startade lite konstigt. Det blev inte många timmars sömn när Tyra vaknade strax före sju, så när Johan vaknade gick jag och la mig. Sov i nästan två timmar, så min dag har nyss börjat... igen. Funderar på om vi ska ta en sväng in till stan, stranden eller bara hänga i trädgåren. Svåra beslut att fatta denna sista semesterdag!


Härmapa!



Precis som Anna och Ann-Louise har jag också varit en sväng till Himlas butik i Sickla. Även jag fastnade för de fina tallrikarna på 70% rea. Det blev hela tio stycken i färgen pistachio och ett större vitt fat. Det fanns hur mycket fint som helst i butiken, även om det mesta av det inte var på rea. Jag är iallafall supernöjd med mina inköp! Kanske får jag premiäranvända dem redan ikväll?


I poolen


God Morgon! Det känns redan att det kommer bli varmt. Tror bestämt att vi idag igen kommer att plocka fram en av sommarens bästa investeringar, Tyras pool. Köpte den på Willys för 60 kr och den har använts flitigt. Perfekt att snabbt kunna fylla den på dagen och sedan tömma den på kvällen.
Nu blir det frukost! Ägg, skinka och keso=GI!


Fint fat!


Mitt nya fina Stig Lindberg-fat som jag fyndade på loppis utanför Kalix i somras. Tror att jag betalade 100kr för det men jag hade kunnat betala mycket mer än så, I LOVE IT!!

Vilken dag! Om det var varmt igår vet jag inte vad jag ska säga om idag? Det har inte blivit så mycket gjort idag, dels pga värmen och sen var vi uppe alltför länge igår kväll. Vi hade kompisar över och vi satt och spelade spel halva natten. Nåja... till kl. 01 iallafall, men så är man ju småbarnsförälder också ;-)

Från imorgon är det slut på min semester, "bara" helgen kvar innan jag börjar jobba igen. Det känns nästan som om jag varit på ytterligare en mammaledighet eftersom jag varit ledig i 2 månader. Hur fort har det inte gått? Och hur ska jag i fortsättningen klara mig med fyra veckor? 
Nu väntar lite välling för Tyra, innan hon lägger sig. Efter det ska jag tända ljus och äta plommon från trädgården som just nu ligger i mitt fina fat.

Hot!


Det är HOT ute idag! Vi tar det lugnt på baksidan och Tyra plaskar i poolen. Bilden är dock inte tagen idag utan på Gran Canaria i juni, men just nu är det minst lika varmt här!

RäddaBarnen





I Rädda Barnens webshop, design för barns rättigheter, finns dessa fina illustrationer ("Bird" och "Swing") av Klas Fahlén som jag blivit riktigt sugen på. Det finns förutom dessa, en massa annat fint och en stor del av pengarna går till RäddaBarnen, bara ett klick bort. Klick, klick!

Långhelg.

Nu är vi hemma efter en super "långhelg" i Göteborg eller kanske snarare en "superlång" helg ;-)
 Vi lämnade Tyra hos mormor i fredags, bytte bil och åkte mot Göteborg. Strax utanför Göteborg la bilen av och vi fick bärga den till närmaste Mercedesverkstad, som såklart inte hade helgöppet. Tågbiljett hem på söndagen var bara att drömma om eftersom det var fler än jag som ville hem efter konserten. Fick tillslut en biljett hem på måndagseftermiddagen och fick då äntligen träffa Tyra.. Hon hade ju haft det super hos mormor, men sååå jag längtat efter henne. Johan fick stanna ytterligare en extradag och köra hem bilen så just nu känns det som om vi ALDRIG mer kommer att vara ifrån henne...

Trots allt har vi haft en kanonhelg i Götet med b.la shopping, grym U2-konsert och superkompisar som plockade upp oss när bilen la av och som hjälpt oss med boende.

RSS 2.0