På badet!




Världens bästa busar som vanligt ;-)

Vi har haft besök av vänner från Göteborg över helgen och trots att jag jobbat, har helgen faktiskt varit super. Igår kväll hade vi grillfest hos oss och åt och drack gott. Idag var vi ute på promenad på förmiddagen och det var VARMT! Vi gick till sjön som ligger alldeles intill och folk badade!! I slutet på maj, GALET! Tyra badade fötterna och plaskade vid vattenbrynet, helt underbart att se. Det kommer att bli många dagar vid stranden har jag en känsla av.
Nu sitter vi med altandörren vidöppen och njuterför det är fortfarande VARMT ute. I LOVE IT!

Passfix och maraton



Tyra på marathon för ett år sedan! Hon sov sig igenom större delen av loppet. Jag har en känsla av att Johan kommer få liiite mer att göra detta år!

Wow! Vilken sommardag vi haft, strålande sol i stort sett hela dagen. På förmiddagen var vi iväg och ordnande med lite saker bl.a. pass till Tyra. Jag kan säga att henes passfoto kommer att kandidera till ÅRETS bild, haha! Efter en dryg timmes väntan var Tyra inte riktigt på humör för fotografering. Killen som satt och ordnande med passen var väl inte heller riktigt på humör för barnfotografering så resultatet blev ju därefter. Tyra halvskrikandes med ena ögat lite stängt, hihi! Detta pass SKA sparas föralltid!

På eftermiddagen har vi njutit av solen på altanen och jag har fått lite sol på näsan. Vi åt även årets första middag utomhus i solen. Så härligt! Imorgon kommer det över lite vänner för grillning efter Stockholm Maraton. Johan och jag tillsammans med ett gäng andra brukar alltid vara på plats och kolla och hejja (oftast känner vi någon som springer) men i år får Johan klara sig utaan mig eftersom jag jobbar. Det är dock sista helgen innan semester så jag är glad ändå!!

Sommaroutfit

      
 
 Lilltjejen provar nya badkläderna som kommer invigas om mindre än 1 månad.

Trist väder utanför förstret, grått och regnigt men om drygt två veckor går jag på semester och yttreligare några dagar senare befinner vi oss på en strand på Cran Canaria. Det ska bli så skönt med semester även om jag inte hunnit bli sådär riktigt jobbless.
Ska försöka smita lite tidigare från jobbet idag eftersom jag ska träffa Jenny&Sigge och Frida&Adam, det känns som om det var en evighet sedan.

Dagisplats!

Idag kom ÄNTLIGEN brevet! Tyra har fått plats på ett dagis som inte ligger 1 mil bort! Det är inte något av de alternativ vi hade som första val men ligger hyfsat nära och på vägen till både mitt och Johans jobb. Jag vet ännu ingenting om  förskolan men just nu är jag bara såååå glad!

Frånvaro


Såhär har det sett ut hos oss de senaste dagarna, en sjuk och febrig Tyra som bara vill vara i famnen tillsammans med snuttefilten och favvonallen. En del av orsaken till att det varit lite "tyst" här men bidragande faktorer är också mitt heltidsjobb och att lusten till att blogga inte riktigt funnits.

Nu sover äntligen Tyra efter en kväll med mestadelen gråt. Hon klarade sig 13 månader innan första febern slog till, men så ynklig hon varit de sista dagarna. Inte äta, inte leka, bara vara hos mamma eller pappa. Älskade ungen...
Hon har också haft svårt att sova och mest legat och bökat och vaknat till och från de sista nätterna och inatt vid 02 flyttade jag ner i gästrummet får att få några timmars sömn innan klockan ringde igen kl.05.30.

Ikväll är jag "home alone" medan min andra hälft spelar innebandy och kollar på Champions Leage. Jag ska snart ta mig i kragen och plocka lite här innan jag slår mig ner för  nyaste avsnittet av The Hills.


Tillbaka till vardagen!

Måndag igen efter en jättehärlig helg!
I fredags avslutade jag och några kollegor en hektisk arbetsdag med några öl på medis. Vi hade barnvakt så Johan var också ute i vimlet och vi sprang på varandra under kvällen. Ibland är inte Stockholm inte så stort trots allt :-)

Lördagen innebar städdag med föreningen och var faktisk riktigt trevlig. Vi träffade alla grannar, krattade lite gräs och allt var över på ett par timmar. På kvällen hade vi vänner över på grillkväll och schlagerfest, trots Sveriges lite snopna 21:a plats hade vi en supertrevlig kväll som så småningom övergick till natt. Ibland har man INGEN koll på klockan alls!

Söndagen spenderades i skärgården eftersom lilla Alva döptes i Ingarö kyrka (kanske vackraste kyrkan i Stockholm?) Sommarvarmt var det och Tyra var helt underbar i sin lilla klänning och solhatt, jag önskar såå att jag inte glömt kameran hemma, men men...

Idag var det åter på jobbet, måndagen har bara susat förbi och det är redan kväll!  Ska nog ta och smaka lite på Ben & Jerry glassen som gömmer sig i frysen innan jag tackar för idag!
Ha en skön kväll allihopa!

Soft kväll!


Jag är rätt trött ikväll så det blir till att ta det lugnt med nyaste avsnittet av The Hills på Laptopen
.

Natten har varit allt annat än bra ur sovsynpunkt. Jag somnade strax efter kl.00 och har sedan vaknat 1gång i timmen fram till klockan var 5.20, då steg jag upp och gjorde mig klar. Kl. 6.25 var jag på jobbet och fixade klart det jag inte hann med igår. Trots allt blev det en bra dag men nu kom tröttheten ifatt mig.
Imorgon blir det afterwork på söder så det gäller att vara utvilad ;-) Nu blir det en lång dusch och sedan lite glamour i The Hills!

I övre hallen...


...står vårt nya sideboard. Just nu är det bara tillfälligt krafs som står där och väggen ovanför är tom men jag tycker änså att den passar riktigt bra in hos oss.

Fick jobba över ett tag och var inte hemma förrän strax efter 22.30 så nu ska jag ta och släpa mig i säng, om jag ska hinna få några timmars sömn innan klockan ringer igen...
Godnatt!


Fixardag och tidig morgon!


Bild: från IKEA. Visar bild på hur den ser ut hos oss senare.

Vilken fixardag vi hade igår. Jag var ledig eftersom jag jobbat helg och vi fick en massa gjort! Bl.a fixade Johan en läckande trädgårdsslang, tvättade altanen och jag shoppade på IKEA. Helt ok fördelning om ni frågar mig :-). Sprang av en slump på ett snyggt avställningsbord som nu står monterat  i hallen på övervåningen. Har sett liknande på Bruka men de kostar betydligt mer än de 1095kr jag fick betala igår. I LOVE IKEA!!!

Vi har nyss startat dagen härhemma eftersom en liten fröken bestämde sig för att vakna strax efter kl.05. Sov därför sin förmiddagsnap redan vid 9 och då passade vi på att sova en stund också. Känns som om vi slängdes tillbaka till tiden då hon var nyfödd, när vi sov när hon sov. Nu ska jag fixa till mig lite och sedan cykla iväg till jobbet.
Ha en underbar onsdag!


Gomorron gomorron!


Tyra "in action" som vanligt!

Jag fick sovmorgon imorse eftersom jag ska jobba senare idag och vaknade strax efter 8.30 av Johan och Tyra som härmade djur. Hon är såå duktig vår lilla tjej, nu kan hon härma får, kossor och hundar. Hon sover nu sedan någon timme tillbaka efter att ha röjt järnet under morgonen. Hennes rutiner är minst sagt ur spel sedan ett par dagar tillbaka, så det är bara att hålla i sig och försöka hänga med!

Det regnar ute idag igen, men jag är såå glad att det var sol igår eftermiddag när bästa Jenny blev fru. Hoppas att dagen och kvällen var helt fantastisk, vännen!
Igår blev också en av mina allra bästa vänner mamma igen. En liten Alfons kom till världen, tiidigt på morgonen och jag LÄNGTAR tills jag får kika på underverket!

Stor gårdag igår med andra ord! Dock inte lika händelserik för oss men vi hade en superkväll med vänner och grillade hamburgare ute på Ingarö. Inte fel det heller ;-)

Lite av gårdagens shopping


Lite av shoppingen igår. Det blev ett par nya Converse och ett Thomas Sabo armband. Jag har sedan tidigare halsbandet från hans Charm Club serie, och jag ÄLSKAR det! Berlockerna som syns på bilden är en pärla och en platta med ordet mamma på ("pushout-present" från Johan när Tyra föddes). Den vita Triwa Tritoni klockan är nästan året gammal men jag inväntar en ny eftersom denna spruckit lite i låset. Förutom detta, blev det lite saker till hemmet och till Tyra såklart ;-)

GLAD!


Och såhär glad kan man bli av att få kramas med en liten Tyra!

Dagen på Djurgården!



Om gårdagskvällen var en superkväll så var det här en minst lika bra dag! Vi började morgonen med god frukost bl.a. med nybakt bröd, goda pålägg och juicer och åkte sedan iväg och shoppade lite. (Nu är det absolut shoppingstopp för mig!!!) Vidare ut på vackra, vackra djurgården för en långpromenad och mysig fika på Rosendals trädgård! (Ett måste för alla som inte varit där!)
Vädret har varit växlande, solen och därmed värmen visade sig på förmiddagen och vi åkte nedcabbat ut på Djurgården, väl där gick solen i moln och då blev det riktigt kyligt...

Tänk vad man tar sig för när man är barnfria, innan vi fick barn gjorde vi mycket mindre sånthär. Visst gick vi ut och åt ibland men såå mycket mer man uppskattar det nu! Men det bästa var ju såklart när Tyra ÄNTLIGEN kom hem, det har blivit lite pussande och kramande härhemma ikväll ;-)! Två dagar utan att träffa henne känns som ett absolut max just nu.

Nu kikar Johan på Hockey och jag håller ögonen på en budgivning här på laptopen. Ett grannhus är till salu och priset tickar upp, upp, upp. Heeelt sjukt!


Gårdagens middag



Gårdagens middag ute på SMAK på restaurangen. Ännu en restaurang från F12-gruppen som äger b.la. Le rouge, Fredsgatan12 och Grill. Lite annorlunda och kul koncept där man väljer sina rätter utifrån smaker.
Jag valde smakerna Koriander med Garden rolls med tonfisk och avruga kaviar. Rucola med puttanesca, gödkalv oliv och kapris. Mynta middle east lammribs med fetasallad. Dragon steak frites, oxrygg, bearnaisesås och tomat och till efterrätt valde jag smaken Lime och fick då limekey west med banan och passion. Till detta fick man dessutom olika drycker till varje rätt.

Vi var minst sagt mätta på all god mat OCH dryck när vi lämnade restaurangen strax före kl.23.00. Då hade vi suttit och ätit i nästan 3 timmar(!!).  Ååå så mysigt det var att gå ut och äta tillsammans, men nu saknar vi Tyra såklart. Det är dock ett par timmar innan vi får "tillbaka" henne så nu ska vi njuta dagen ute på Djurgården

Barnfritt!


Champagne i soffan, Tyra hos mormor, nu ska vi ut och äta och dricka drinkar! SuperOnsdag med andra ord!

Ny gardin



Mitt första stora syprojekt ever var denna "rull-upp" gardin till Tyras rum. Sydde den förra veckan och det var faktiskt inte så svårt, jag tror det tog ca 4 timmar, och se hur bra det blev?! Jag är löjligt nöjd och den passar som handen i handsken i hjärtats rum. Nu funderar jag på vad mer jag kan använda symaskinen till? Skulle behöva ett gäng nya kuddfodral till sovrummet. Nästa projekt kanske?

God natt!


Årets första glass i solen och Tyras allra första någonsin, intogs för någon dag sedan. Populärt tyckte Tyra!

Måndagen snart över och jag ska strax gå och lägga mig. Ska upp tidigt imorgon igen och jag hade tänkt ta cykeln så då gäller det att vara pigg. Imorse fick cykeln stanna hemma eftersom det regnade, så jag hoppas på bättre väder imorgon.

Haft en riktigt skön dag på jobbet, tagit lite prover på morgonen, haft hand om en patient och körde sedan ner densamma till operation. Har även hunnit med att livrädda ett par "dockor"  med hjälp av HLR. De var dock lika orörliga och bleka när jag gick som när jag kom. Nåja... nu är jag iallafall uppdated om ett hjärtstopp skulle inträffa.

Paus...



Har haft en liten paus där jag jobbat lite mer och bloggat lite mindre. Den lediga tiden har jag istället njutit våren. 
Börjar jobba heltid nu och kommer därför inte lägga lika mycket tid på bloggen, men ett par inlägg då och då ska jag nog kunna slänga upp.


RSS 2.0