Värme


Favoritbild från strandpromenaden på Playa de Inglés.
Nu njuter vi av solen och värmen på baksidan... Lilla poolen är fylld och Tyra plaskar i skuggan. Jag hoppas att vi får njuta av sommaren lääänge!

Grönan!


I fritt fall med Tobias Sofia och Johan... Juha,som inte vågade åka, var barnvakt och fotograf! 

Efter en härlig dag på stranden åkte vi igår eftermiddag till Gröna Lund för att möta upp några kompisar. Vi körde femkamp, åkte karuseller och drack någon öl. Supertrevlig kväll, även om femkampen för min del gick sådär och min kära man är rätt dryg ;-).  Tyra sov gott i vagnen större av kvällen (van sedan semesern).
 Ja har inte varit på Grönan på säkert 10 år och det är minst lika många år sedan jag åkte karuseller. Igår åkte jag iallafall  Fritt Fall Tilt och Katapulten. Båda kittlade ordentligt i magen men under Fritt Fall så var jag helt övertygad om att jag skulle dö! Insane stod jag gladeligen över...  Någon måtta får det vara ;-)

Lite mer semester...



Min kusin som träffade Tyra för första gången. De busade massor och Tyra ville vara hos henne hela tiden


På lördagskvällen... Man har underbar utsikt från farmors hus.


Som sagt, underbar utsikt!


Några av mina släktingar...


...och några till.


På väg ner mot hamnen  i Agaete satt dessa kvinnor som sålde och rensade färsk fisk.


Johan på Puerto de las nieves i Agaete. I bakgrunden ser man färjan somt går över till Teneriffa.

Det blir lite semesterbloggning nu, det får ni stå ut med ;-).
I lördags var vi och hälsade på min farmor, som bor några mil utanför Las Palmas. Man kan väl säga att det är något mindre "turistigt" i hennes lilla by. Vi blev mer än hjärtligt välkomnade av nästan hela min släkt på pappas sida. Det var fastrar, farbröder, kusiner och kusinbarn, för att inte tala om allas respektive. Puh... det är ett par att hålla reda på ;-) 
Det var iallafall stor fest på lördagskvällen och en lika stor samling till lunch dagen efteråt. Den bästa maten på resan åt vi under dessa två dagar. Johan pratar ännu om musslorna och pirogerna och potatisen med mojo... Mmmm! På söndagen gjorde vi en liten utflykt till Agaete, en urmysig liten stad dir turisterna nu börjat hitta men som fortfarande har känslan av en liten fiskeby. Ååå jag vill ju tillbaka!

I vattnet!



Det har ju som sagt blivit en hel del badande. Det ser ut som  om alla bilder är tagna på samma dag men det är bara för att Tyra bodde i sin solhatt och UV-dräkt hela dagarna.
Vi hade barnpool på vårt hotell men den var 50 cm djup vilket innebär att vattnet nådde Tyra till hakan. Inte speciellt bra med tanke på att denna tjej KAN SJÄLV och vi inte fick hålla i henne några längre stunder. På grannhotellet hade det däremot en babypool som bara var 10cm djup så där hängde vi en del. De hade också satt upp en segelduk som "tak" vilket gjorde att de allra minsta slapp den starka solen
Vi var även iväg till Anfi del mar, en "konstgjord" strand med kritvit sand som fraktats från Bahamas. Där finns också ett lyxhotell och vill man bo där får man först ansöka om ett medlemsskap, minst  200.000kr kostar detta medlemsskap. Smakar det så kostar det, uppenbarligen.

Gran Canaria



Vi har haft en helt underbar vecka i solen på Gran Canaria. Vi har solat, badat, ätit och druckit gott, allt sånt som man ska göra på semestern.
Tyra älskar att bada, så dagarna har spenderats i poolen eller vid strandkanten. Vi har bokstavligen fått dra henne ur vattnet när läpparna antagit en lätt blå nyans... Men såfort hon blivit varm igen så är det tillbaka och bada!  Under kvällarna har hon sovit i vagnen (efter lite promenerande längs strandpromenaden) så jag och Johan har kunnat äta middag för i lugn och ro för oss själva. Så LYXIGT! Vi kände alla tre (tror jag?) att vi hade kunnat stanna MINST 1 vecka till, men det är såklart skönt att vara hemma också. Solen lyser ju trots allt här med ;-)

Sista fixet!

Solen kikade fram en liiiten stund under em/kvällen och
gav en liten föraning om kommande vecka ;-)


Nu packas det sista inför imorgon. Det känns som om vi har med oss halva hemmet, det blir helt klart en del extra när man reser med barn ;-)
Tyra har nu äntligen somnat, hon kände säkert på sig att det var något på gång för hon ville INTE somna, något som hon vanligtvis inte har några problem med. Det kommer med andra ord vara en trött donna som väcks 04.45 imorgon. Kanske bäst att jag också lägger mig snart då?!

Tyras nya grej..


Suddig bild på tjejen som alltid är i farten!

är att prata en massa! Och långa haranger blir det när hon sätter fart. Bawahawa low la dada ma leilow dadä... Haha vi fattar absolut noll men det är vansinnigt sött när hon börjar med sitt låtsasspråk!

är att ta sig upp och nerför soffan SJÄLV!. Hon har aldrig varit speciellt "klättrig" av sig, men nu har hon fått in snitsen.

är att skrika HÖGT när hon inte får som hon vill eller när vi tar ifrån henne något som hon vill ha. Bestämd är bara förnamnet. Vi kommer att få en uuunderbar trotsålder ;-)

är dansa så fort hon hör musik, och som hon älskar musik. Hon kan t.om sätta på stereon själv när hon vill dansa lite.

Dåligt väder?


Eftersom det tydligen inte finns något dåligt väder bara dåliga kläder så MÅSTE jag snart åka och köpa ett par gummistövlar till Tyra!

ps. bollar är just nu det BÄSTA som finns!


Restips?

Nu håller jag på att fundera ut vad vi ska ha med oss till Gran Canaria..  HJÄLP!!! Samtidigt sneglar jag lite på filmen Gomorra men det verkar mest vara en massa skjutande. Iallafall vad ska man tänka på när man reser med barn?Något speciellt att ta med? Flygresan är ju trots allt på nästan 6h, det känns som om den kan bli svettig?! Alla tips mottages!


Tips!


<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/328141/helt-subjektiv?claim=7kkc4jeszjz">Följ min blogg med bloglovin</a>

Stockholm bjuder idag på regn och gråa moln så långt ögat når. Vi passade därför (som resten av Stockholm, tydligen) på att besöka Barkarby Outlet med några vänner. Jag provade en snygg kofta från Boomerang i rött och blått men lät den hänga kvar på galgen, Johan däremot shoppade tre tröjor.
Tyra fick också shoppat lite, från Po.p som stänger sin butik därute. Nedsatta varor och ta 3 betala för 2 på allt, skynda fynda med andra ord. Tycker speciellt att ni gravida ska ta er en tur ut, de hade nämligen mamma-jeans för 75kr!!! Vansinnigt billigt!

Student!


Idag har min yngsta bror Anton tagit studenten och självklart var vi med och firade. Vi åkte till Västerås imorse och har hunnit med att se honom springa ut, stå och hoppa på flak och så har vi ätit massor av god mat på hans studentmottagning. Lite trist att vädret inte var det bästa men men...
Det känns konstigt att han är så stor att han tar studenten, han är ju typ 8år fortfarande och jag tog ju studenten bara härom året... Eller hur var det nu?

 
På Kopparlundsgymnasiets skolgård

 
Maten och tårtan!

Det var helt underbar mat som vi hade på mottagningen men det var HUR mycket som helst så nu har vi kylen full av rostbiff, kyckling, lax och potatissallad. Det blir en helt ok lunch imorgon med andra ord.
Oj, nu blev jag plötsligt ensam här hemma. Johan följde med några kompisar för att kolla den avgörande NHL finalen inatt kl. 02. Då kommer jag att sova GOTT!!!

Tyras passbild



För ett tag sedan var vi och ordnade med Tyras pass... Häromdagen fick vi hämta ut det, och hrmm.. ehhh... ja... vad ska man säga ;-)? Dags för polisen att korta väntetiderna för passfotografering???
Extra kul att det räcker till 2014...Bara vi inte slarvar bort passet innan dess, hihi!

Ny klocka!


Så nu har jag två vita plastklockor att använda ;-)

Häromdagen skulle jag byta min Triwa-klocka som gått sönder lite i spännet, och det var inga som helst problem. De skulle ringa mig när den nya klockan kommit in (eftersom de inte hade den i butiken). När de ringde efter några dagar så gick jag och hämtade den nya, men varken jag eller expiditen tänkte på att lämna tillbaka den gamla... Ooops!
Först tänkte jag att jag skulle sälja den nya klockan men så är ju den sååå snygg med den vita urtavlan, så jag tror jag behåller båda!

Ny berlock!



Jag vet inte hur länge jag har sagt att jag vill göra ett eget "namnsmycke". Jag tycker det finns så otroligt många fina, men jag har alltid velat göra mitt själv. Så... efter mitt städande ikväll gjorde jag det. Självklart blev det namnet Tyra som fick pryda brickan och som nu sitter tillsammmans med mina andra berlocker på Thomas Sabo armbandet. Kanske inte lika vackert som de man köper men jag har gjort det själv och I LOVE IT!!!

My day!


Efter en lååång dag på jobbet finns det inget bättre än att komma hem till denna godbit!

Efter en kall och blåsig cykeltur möttes jag av Johan och Tyra som sparkade boll på uppfarten. Tyra hade även sällskap av en pojke som bor i närheten. Han brukar cykla förbi här och fråga efter "Tyja" som han är väldigt glad i. Idag försökte han lära henne att dribbla med fotbollen, hihi. Så sött! Det gjorde mig på bra humör efter en dag som varit helt kaotisk, tur att alla dagar inte är som denna...
Johan har åkt iväg på innebandy, så jag och Tyra är home alone. Snart ska hon få välling och därefter hoppas jag att hon somnar sött. Så att jag kan sätta igång att plocka undan och hänga lite tvätt (och förhoppningsvis kika på The Hills). Vi får besök imorgon, så kul det ska bli!

Vänner på besök!


Anna, Anna-Karin och så en osminkad Elin i mitten ;-)

På eftermiddagen fick vi mysigt besök av Anna och Anna-Karin. Vi har ätit god rabarberpaj (med rabarber från trädgården!!) och skrattat! Jag får skrattar så att jag får ont i magen av alla gamla och nya historier, haha! Vi satt länge ute på vår altan och pratade minnen, tänk så mycket som man "glömt" men som kommer fram igen med lite ledtrådar. Tack vänner för en fantastiskt rolig kväll!

Det blev en dag på stranden...


Vi blev på stranden idag men bilden är från igår när Tyra "bara" doppade fötterna!

Vi promenerade bort till "vår" sjö på förmiddagen och Tyra somnade i vagnen på vägen dit. Hon sov sedan vidare i skuggan medan jag och Johan fick lite tid i solen. Det har varit minst lika fint väder som igår och efter stund flyttade även vi in i skuggan.
Tyra har premiärbadat utomhus idag och hon skrek när vi tog upp henne ur vattnet. Det var trots allt inte alltför varmt i vattnet och hon hade varit i LÄNGE! Hon hittade kompisar och lekte med spadar, plaskade och skrattade.. Underbara unge! Jag tror att hon kommer att älska stranden och poolen på Kanarieöarna. Vi längtar!

RSS 2.0