Present



Fick av världens BÄSTA ett nytt objektiv samt blixt till kameran. Jag hade kikat på objektivet ett tag, men blixten var en total surprise! Så nu går jag omkring och ser livet genom lins, det är SÅ kul att fota...






Och självklart har jag hunnit ta ett par bilder på mitt absoluta favoritobjekt ;-)






Kraschad...


Andreas, jag och Philip på STRIKE igår!

Vår dator kraschade och tackade för sig förra veckan, därav tystnaden... Sitter nu med en ny laptop i knät, men jag har fortfarande många bilder kvar på den gamla. Jag har varit dålig på att föra över bilder på vår externa hårdisk, något som jag såhär i efterhand förbannar mig själv över.
Tänkte ringa runt lite imorgon och se om det går att få tillbaka bilderna och kanske t.o.m få igång datorn. Har ni tips på "laga-dator-ställe", snälla sig till!
Har annars haft en superhelg som började med dejt tillsammans med Frida och Jenny och tillhörande barn på Lilla Essingen. Och igår var det dags för återträff med högstadieskolan, 10 år sedan jag gick ut nian. Det var sååå kul att träffa alla "gamla" klasskompisar, och trots dålig uppslutning hade vi en toppenkväll. Men jag måste erkänna att även jag kände mig lite kraschad imorse. Kanske en mojito för mycket?

Intressant endast för föräldrar?!


Idag har min lilla tjej kissat på pottan på dagis. Helt spontant, helt plötsligt. Så nu vet ni ;-)


Spikmatta





Nästa vecka fyller jag år, men då är Mamma och Göran i Malaga så vi firade lite födelsedag i helgen när vi häslade på. En av presenterna jag fick var denna spikmatta. Spikmattan sägs kunna minska stress, spänningar, huvudvärk och förbättra sömnen genom frisättning av endorfiner. Jag vet inte om jag tror på allt detta men den är VÄLDIGT skön att ligga på, så skön att jag faktiskt somnat på den vid ett par tillfällen. Den är dock inte lika skön när man vaknar timmen senare och ska ta bort den, AJ! Hursomhelst, en riktigt bra present som jag inte visste att jag behövde! TACK!


Hallen



Några bilder på vår hall...

Jag är så glad att vi valde tapeten Woods i hallen, jag tröttnar aldrig på den. Det är den perfekta halltapeten i mitt tycke.
Sittbänken är två skoställ från Ikea, med sittkuddar från Åhléns ovanpå. Här fick Johan sin vilja igenom, han är (som de flesta killar?) en praktiker och skulle bestämt ha sittplats och mycket avhängning i hallen. Jag, som inte tänker lika mycket på hur praktiskt det ska vara, skulle gärna haft en snygg Bruka-byrå istället och hängt jackorna på en liten hängare på väggen. Inte helt optimalt med barn som man ska klä på och av kanske, men det hade varit väldigt snyggt ;-)


Say Cheese!

Har Tyra tröttnat på att bli fotograferad tror ni?


TrippTrapp

För ett tag sedan köpte vi en begagnad Tripp-Trapp stol på blocket. Tidigare har vi haft den otroligt praktiska men inte så vackra Antilop från IKEA. På sista tiden har Tyra kännts lite stor för den, hon vill hellre klättra upp på våra stolar och äta där, så det kändes som att det var dags för en lite "större" stol.
Jag kan tycka att 1500kr för en stol är i dyraste laget, speciellt eftersom det finns så många ute på Blocket till ett betydligt bättre pris. 300kr betalade vi för stolen, tyvärr tog jag ingen "före-bild" men faaan så den såg ut...
Efter lite spackel, slipning och färg är den precis som ny och jag är hur nöjd som helst!


Kärlek ♥





Vi har spenderat helgen hos mormor, Göran och de två hundarna Doris och Wilma. Tyra tycker enbart om den ena hunden Doris, (Wilma är mest läskig, hihi) och Doris kommer nog att lära sig tycka om Tyra mer och mer med tanke på vad hon blir matad med... Både kött, majskrokar och russin har Tyra smugglat ner till den glada mopsen.

Vi har haft strålande väder och i lördags följde jag med ut på golfbanan och fick lite sol på mig, sommarkänsla! Dagens runda stannade jag dock hemma ifrån och intog solen från altanen istället.
Imorgon är det åter till verkligheten efter flera dagars ledighet, tröstar mig med att jag har kortvecka denna vecka också och sedan är det reunion med högstadiet till helgen. Så kul det ska bli!

På väntelista...

Nu är jag uppsatt på väntelista till en vit iPhone 16GB, så nu slipper jag snart min skittelefon som jag varit missnöjd med sedan dag 1. Can´t wait! Tråkigt att det blir lite väntan bara, när jag har bestämt mig för något så vill jag att det ska ske det på en gång! Oavsett vad det gäller. Otålig? Oooo ja, fråga Johan ;-)
Jag hann även med att strosa lite i affärer och provade bl.a. en kofta från Odd Molly, men njae... den passade inte riktigt på mig tyckte jag. Så den lämnade jag kvar.

Lämnade Tyra på dagis imorse igen och idag var hon riktigt ledsen, jag börjar nu förstå hur hemskt det är att lämna sitt gråtande barn. Usch!
Igår hade hon varit lite ledsen på förmiddagen, velat vara i knä eller sitta i vagnen med sin filt. Efter vilan hade hon däremot varit sitt vanliga glada jag igen. Kanske sover hon för lite på natten och därför är lite extra känslig? Vi lägger henne vanligtvis vid 19.30 och hon sover hela natten till strax före klockan 7, kan det ändå vara för lite?


En glimt av sovrummet...


Två bilder av vårt sovrum.

Tavlorna ovan sängen har legat undanskuffade sedan vi flyttade hit eftersom vi inte kunde bestämma var vi ville ha dem. Vi fick tavlorna av Äntligen hemma när de gjorde vår lägenhet och de hade hängt dem ovanför soffan i vardagsrummet. Det var först härom dagen som vi fick upp dem ovanför sängen. Nu kan jag inte ens förstå att vi grubblade på var de skulle hänga, valet var ju självklart. De passar perfekt!
På andra bilden är några av fotona jag skrev ut, jag hittade ett par Ikea-ramar i en låda så de får duga så länge. Måste införskaffa lite blommor också, jag råkade viss döda de som vi hade tidigare. Det var inte första gången det hände och förmodligen inte den sista...
Har ni några tips på fina och tåliga blommor? (Det får gärna vara just blommor och inte bara gröna blad)


Pyssel hemma




Idag har jag bara tagit det lugnt hemma. Jag har förhoppningsvis målat färdigt stolen, plockat lite och kollat igenom sommarens foton. Skrev ut några utav dem och satte in i ramar. Jag och Elin pratade om det igår, att man oftast har en massa fina bilder instängda i datorn som ingen ser, men idag har några av mina fått komma ut. Vi har en liten fotoskrivare så det är bara dumt att inte utnyttja den till alla fina bilder.
Jag fick även ett paket på posten idag, en sak som jag köpte på den underbara butiken Grandma´s i Göteborg. Jag glömde kvar den hos våra vänner men nu ska den finna sin rätta plats i Tyras rum.

Tror att jag tar en promenad till dagis strax och hämtar min lilla myra. Hon var lite ledsen imorse när jag skulle lämna henne, och nu LÄNGTAR jag. Det är som att hon först nu förstått att vi faktiskt lämnar henne och går, men de har inte ringt från dagis så jag tror att det har gått bra. Hon ville kanske bara ge mig lite dålig samvete? Nej, nu ska jag ge mig iväg!

Innan dagis


Kl. 7.30. På med luvan, hämta skorna.. Får jag gå till dagis nu?


Kl. 9.00. Något senare är vi på väg till dagis

Imorse var det lämningspremiär för mig. Jag är ledig och hade egentligen kunnat ha Tyra hemma men eftersom det här är hennes första "riktiga" dagisvecka känns det bara dumt att ta henne därifrån när det går så bra. Vi kör istället lite kortare dagar denna vecka.
Hon trivs verkligen på sitt dagis. Det enda som är lite jobbigt för henne är sovstunden (som vi misstänkte att det skulle vara). Många barn som ligger tillsammans, och några som blir ledsna gör att hon får svårt att komma till ro. Men hon somnar tillslut med sin filt och fröken nära.
Idag sprang hon direkt till ruschelbanan och ville åka, gärna på mage som de större barnen gör. Tänk så mycket de lär av varandra, på både gott och ont.

Nu ska här städas och jag ska måla färdigt Tyras Tripp-Trapp innan jag åker och käkar lunch med Elin och lilla Alfons. 
Ha en toppendag allihopa!


Barnfri

Lämnade Tyra på dagis imorse, näst sista dagen på inskolningen sen är det allvar ;-). Vi har hunnit städa och fixa en massa här hemma och vi njöt sedan en ensamlunch utan barn på en uteservering i solen. Jag lyxade till det lite extra och åt en krämig pasta med bl.a. broccoli och gorgonzola. Mmmm!
Nu fastnade jag framför Förlossningskliniken på Tv4, jag som skulle dammsuga övervåningen. Jaja, dammråttorna finns kvar ett tag till.


Dammsuga!

Efter jobb och middag åkte vi iväg och köpte "Viärsåstoltaförattduärsåduktigpådagis-presenter" till Tyra. Hon fick bl.a. en talande dammsugare och det finns ju en hel del att dammsuga upp som ni ser ;-) En vanlig syn hos oss kring 19-tiden.


Slapp måndagskväll.


Ikväll är de superslapparkväll framför Tinas Cookalong!

Usch vad jag är trött! Det har blivit lite mycket jobb här på slutet och det fortsätter ett tag till... Egentligen ska jag inte klaga så mycket, eftersom vi lägger vårt schema själva har jag valt att ha en lite intensivare period just nu när Johan fortfarande är hemma.  Sen har det blivit några extradagar eftersom jag tar över en tjänst från en kollega och har velat "gå brevid". Men nästa vecka är lyxig, jag är nämligen ledig fem(!!!) dagar och veckan efter det fyra(!!) dagar. Så jag får ha det som målbild ;-)

Annars går det fortsatt bra för Tyra på dagis, Johan har lämnat henne där under någon timme ett par dagar nu och det har inte varit några problem alls. På onsdag ska hon sova där och då kan jag tänka mig att det blir lite krångligt, men Tyra ska väl inte bli det första barnet att INTE kunna somna med andra barn.
På tal om att somna... idag har lilla stjärnan VÄGRAT sova på dagen, men var däremot väldigt lättsövd nu ikväll. Det tror jag mamma också kommer vara ;-)

Min bästa vän om mornarna...


Ipoden är min räddning på morgonen när jag cyklar till jobbet, just nu lyssnar
jag på "Hypnotisören".

Är lite sent ute men har nu börjat lyssna på "Hypnotisören". Sommarens förmodligen mest hypade bok av pseudonymen Lars Kepler. Har precis börjat så jag kan inte riktig uttala mig om den ännu.
Det är perfekt att ha en ljudbok att lyssna till, nyligen har jag b.la. lyssnat på Mari Jungstedts "Den dubbla Tystnaden" (med underbara Katarina Ewerlöf som uppläsare) och Mons Kallentofts "Sommardöden". Nästa bok i lurarna blir nog Camilla Läckbergs "Fyrvaktaren".
Märks det att jag är en sucker för svenska deckare? Vad läser ni helst?

Tyras lilla rum!



Har varit USEL på att visa bilder från vårt hus, men här kommer några bilder på Tyras rum. Vissa har visats tidigare andra är nya, men såhär ser iallafall hennes rum ut.

Björnbär

Tyra har "hittat" en stor björnbarsbuske i vår trädgård. Det är först för några veckor sedan som vi sett bär på den. Innan dess har vi, trädgårdsrookies som vi är, bara trott att det var någon taggig buske. Men nu är det alltså fullt av bär på den, till Tyras stora lycka! Hela sommaren har hon ätit jordgubbar, smultron och hallon och när de sen ett tag tillbaka varit tomt på planorna har vi sagt att vi får vänta till nästa år innan det blir fler bär. (Som att det hindrat Tyra från att leta???) Men nu kan vi  iallafall njuta av björnbären ett tag innan det verkligen är slut på alla bär. De är supersöta och GODA!


Dagistjejen!


Tyra i soffan på dagis, Johan smygfotade så att jag fick kika när jag kom hem!

Idag har vår lilltjej blivit stor... Hon har varit en hel timme på dagis och det hade gått jättebra. Hon hade rusat ifrån Johan så fort hon kom in och börjat dra fram alla leksaker. Hon stormtrivdes med andra ord. Imorgon är det en timme med pappa igen och senare kommer hon vara där längre och längre och pappa kommer gå ifrån mer och mer.
"Fröken" verkade enligt Johan jättebra och Tyra tyckte mycket om henne. Strax innan de skulle gå hem rusade Tyra tillbaka in och vinkade "hejjda, hejjda!" Lilla älsklingsungen!


Tyra i vår Bugga



Någon frågade för ett tag sen hur jag tyckte att vår Bugaboo var storleksmässigt. Sorry att jag inte svarat tidigare men här är en bild på hur Tyra, som alltså är 16 månader, sitter i den.
Många upplever vagnen som liten men än så länge har Tyra det rymligt i den. Bilden lurar ögat lite eftersom sufletten är nedfälld och ryggdelen ser mindre ut än vad den är. I själva verket slutar ryggdelen ungefär där fotot slutar. 
Jag tror att vi klarar oss med denna vagn minst ett halvår, kanske ett år till, sen börjar den kanske bli trång. Men jag vet å andra sidan inte hur länge Tyra är intresserad av att åka vagn. Hon börjar redan tröttna efter ett litet tag och vill hellre gå brevid. Kanske skaffar oss en enkel sittvagn om hon ändå vill åka vagn om ett år?
Iallafall.. har man en 3-åring eller ett stort/långt barn kanske inte detta är den bästa vagnen men den har varit/är perfekt för oss. Om man bortser från allt strul vi haft med chassit, som i stort sett alla -08:or haft. Hoppas att de åtgärdat felet till alla er som funderar på att slå till på en Bugaboo nu.

RSS 2.0