Lax med rucolapesto
Bild och recept: Recept.nu
Malin efterfrågade receptet på Rucolapeston jag lagade häromdagen, så här kommer det!
4 portinsbitar laxfilé
Rucolapesto:
2 1/2 dl grovhackad rucola
1 kruka färsk basilika
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl pinjenötter
1 1/2 dl oliv- eller rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk pressad citronsaft
salt och malen vitpeppar
1. Pesto: Skala vitlöken och kör rucola, basilika, vitlök, parmesanost och pinjenötter i en mixer. Häll på oljan och krydda med salt, peppar och citron.
2. Sätt ugnen på 150°. Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Fördela peston över laxen och sätt in i ugn i ca 15 minuter, innertemperaturen på laxen ska vara 50-55°.
Kommentarer
Postat av: Malin S
Tack snälla för receptet ! (och för magkomplimangen =)
Postat av: Hemma hos Katta
Mmm, både låter och ser urgott ut! Söta mat-bilder på Tyra i inlägget nedan =)
Kraam kraam
Trackback